Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Γ.Σ.Ε.Ε. ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ


ΓΕΩΤΕΕ........

Στη  εκπνοή της προθεσμίας για τη σύγκληση του προεδρείου, με μοναδικές ψήφους από τη συμπολίτευση (παράταξη ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών) και με την ανοχή της ΠΑΣΚ ορίστηκε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, δυόμιση μήνες μετά τις εκλογές της 10ης Απριλίου ο Σπύρος Μάμαλης ως πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου. Μετά από δύο συνεδριάσεις χωρίς αποτέλεσμα, τελικά στον προεδρικό θώκο του ΓΕΩΤΕΕ τοποθετείται ο κ. Μάμαλης, η αρχική και μοναδική πρόταση από την πλευρά της πλειοψηφούσας παράταξης.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΠΕΓΔΥ-Τοποθέτηση Προϊσταμένων Υπηρεσιών στη Δ/νση Αγροτ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Αργολίδας


ΠΡΟΣ: Υπουργό Εσωτερικών,
   Αποκέντρωσης & Ηλ. Διακυβέρνησης
   κ. Ιωάννη Ραγκούση
                                                                  ΚΟΙΝ:    1.  Βουλευτές Ν. Αργολίδας
2.     Τοπικά Μ.Μ.Ε. Αργολίδας
3.      ΠΕΓΔΥ
4.     Π.Σ. ΠΕΓΔΥ

ΘΕΜΑ: «Τοποθέτηση Προϊσταμένων Υπηρεσιών στη Δ/νση Αγροτ. Οικονομίας &
                 Κτηνιατρικής Αργολίδας».


          Κύριε Υπουργέ,

          Με την ψήφιση και εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3905/2010 δημιουργήθηκε δικαιολογημένα ένα αίσθημα απονομής δικαίου και αξιοκρατικής επιλογής Προϊσταμένων στις Υπηρεσίες του Δημοσίου. Δυστυχώς όμως οι θετικές αυτές διατάξεις του Νόμου δεν εφαρμόστηκαν και καταστρατηγήθηκαν κατά την επιλογή Προϊσταμένου Δ/νσης και Προϊσταμένων Τμημάτων στην Δ/νση Αγροτικής. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Αργολίδας και πιο συγκεκριμένα:    
1.     Παρέκαμψαν τον αρχαιότερο και μοναδικό εν ενεργεία, μετά από τις αξιοκρατικές κρίσεις του Απριλίου 2009, με απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, κριθέντα Διευθυντή Παναγιώτη Δερματά και τοποθέτησαν ως Προϊστάμενο στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Αργολίδας παράνομα νεότερο με τρίμηνη κατ’ ανάθεση θητεία,  ο οποίος κατά τις προαναφερθείσες κρίσεις υστερούσε σημαντικά.
2.     Τοποθέτησαν στο Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου ως Προϊστάμενο υπάλληλο με 20/μηνη κατ’ ανάθεση θητεία, παρακάμπτοντας πέντε αρχαιότερους, επιλεγμένους από Υπηρεσιακά Συμβούλια και με πολυετή θητεία Τμηματάρχες.

Πρόγραμμα περικοπών από το πρωί μέχρι και το απόγευμα στην Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης


ΓΕΩΤ.Ε.Ε παράρτημα Κ. Μακεδονίας: Ο ρόλος των γεωτεχνικών στην εφαρμογή του ΠΑΑ της Ελλάδας 2007-2013


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ 16 ΑΠΟΛΥΘΕΝΤΕΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΘΡΑΚΗΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΙΡΕΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Όπως είναι γνωστό  ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. “ΔΗΜΗΤΡΑ” έχει αναλάβει την ευθύνη για την υλοποίηση Προγραμμάτων Κατάρτισης Υπόχρεων Νέων Αγροτών
Υπενθυμίζουμε ότι όπως απορρέει από τις συμβατικές υποχρεώσεις των νέων αγροτών , με την αποδοχή της σύμβασης ένταξης Νέου Γεωργού, πρέπει να αποκτήσουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα με την παρακολούθηση μαθημάτων διάρκειας 150 ωρών που υλοποιεί με ευθύνη του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στο πλαίσιο αυτό  καλούνται  να παρακολουθήσουν αντίστοιχο της κατεύθυνσης της εκμετάλλευσής τους πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 150 ωρών.
Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν στο Κέντρο “ΔΗΜΗΤΡΑ” (ΚΕΓΕ) ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ κατά τη χρονική περίοδο  Ιουλίου 2011   2 (δυο)  και  από τον Σεπτέμβριο 2011 – Μάρτιο 2012 άλλα 9( εννέα) προγράμματα γεωργικής επαγγελματικής κατάρτισης.
Αυτά είναι ενταγμένα στις Πράξεις 1, 2 και 3) «Επαγγελματική Κατάρτιση Αυτοαπασχολουμένων στον Πρωτογενή τομέα (Νέοι Γεωργοί)», Άξονες Προτεραιότητας 4, 5 και 6 «Ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού και των Επιχειρήσεων», στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.),
Τα θέματα που θα διδαχθούν θα αφορούν  1ον την ορθολογική χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων – λιπασμάτων και 2ον την αιγοπροβατοτροφία .
Άμεση προτεραιότητα συμμετοχής θα δοθεί στους υπόχρεους νέους αγρότες παλαιοτέρων ετών ( 2005-2006)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -«ΔΗΜΗΤΡΑ» Κομοτηνής

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κομοτηνής γνωστοποιεί ότι  θα υλοποιήσει τον Ιούλιο 2011   2 (δυο) προγράμματα  γεωργικής επαγγελματικής κατάρτισης, για τους Νέους Αγρότες, ενταγμένα στις Πράξεις 1, 2 και 3) «Επαγγελματική Κατάρτιση Αυτοαπασχολουμένων στον Πρωτογενή τομέα (Νέοι Γεωργοί)», Άξονες Προτεραιότητας 4, 5 και 6 «Ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού και των Επιχειρήσεων», στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.), διάρκειας 150 ωρών το καθένα.
Η υλοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης τοποθετείται στις αρχές Ιουλίου 2011      ( η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών ) και θεματικά θα αφορούν  1ον την ορθολογική χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων – λιπασμάτων και 2ον την αιγοπροβατοτροφία .

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

" Η στήριξη της παραγωγής και της κατανάλωσης των Ελληνικών προϊόντων, ως μοχλός ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας και η αντιμετώπιση της κρίσης"

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η – Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α

 Η Τοπική Επιτροπή – Παράρτημα  του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ   ΠΟΛΙΤΩΝ :
¨Καταναλώνουμε ότι παράγουμε¨,
η ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ (ΕΝΚΑ ΡΟΔΟΠΗΣ), η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης,  σας προσκαλούμε να παραστείτε (ο ίδιος ή εκπρόσωπός σας) σε σκευεπορικοποιηθοοποιηθε      Τσεκματσοστην Ημερίδα για το Κίνημα Πολιτών ¨Καταναλώνουμε ότι παράγουμε¨ με θέμα:

" Η στήριξη της παραγωγής και της κατανάλωσης των Ελληνικών προϊόντων, ως μοχλός ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας και η αντιμετώπιση της κρίσης"

Το Κίνημα Πολιτών ¨Καταναλώνουμε ότι παράγουμε¨ θεωρεί ότι η παρότρυνση όλων των Ελλήνων να προτιμούν τα ελληνικά προϊόντα και η ενημέρωσή τους για τα σημαντικά οφέλη της οικονομίας μας θα πρέπει να διαχέεται σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Το σύνθημα:
«ντύνομαι ελληνικά, τρώω ελληνικά, κάνω τουρισμό ελληνικά»
μας αφορά όλους και πρέπει να φθάσει σε όλες τις πόλεις και χωριά της χώρας, να αγκαλιάσει  όλους τους Έλληνες, απανταχού.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Δικαίωμα υπογραφής για Σχέδια Βελτίωσης μέχρι 150.000 ευρώ δίνεται και στους τεχνολόγους γεωπονίας με την νέα ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε

Σύλλογος Επαγγελματιών Γεωπόνων Ν. Λάρισας: Η εμπορία φυτοπροστατευτικών προϊόντων είναι αποκλειστικό δικαίωμα των γεωπόνων

Η εμπορία φυτοπροστατευτικών προϊόντων στη χώρα μας από τότε που θεσμοθετήθηκε η άδεια εμπορίας γεωργικών φαρμάκων ασκείται από γεωπόνους και στη συνέχεια και από πτυχιούχους των Σχολών Τ.Ε.Ι Φυτικής Παραγωγής και συναφών ειδικοτήτων. Είναι αδιανόητο να ασχολούνται πτυχιούχοι Χημικοί με την εμπορία προϊόντων φυτοπροστασίας, λιπασμάτων και άλλων προϊόντων προστασίας του ζωικού κεφαλαίου. Αυτό υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Γεωπόνων Νομού Λάρισας, Γεωπόνος Φυτοπροστασίας, Θόδωρος Κατσής.

Ειδικότερα στην επιστολή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Γεωπόνων Νομού Λάρισας αναφέρει τα εξής:

Προβλήματα στην υλοποίηση της Δακοκτονίας στην Θάσο από τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού»


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αξιολόγηση μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013


2 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Π.Ε.Ε.Γ.Ε.Π. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α. Μ.&Θ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙ.Ν ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2011


Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

1. «Τεχνικές καλλιέργειας ντόπιων λαχανικών 4 εποχών χωρίς γεωργικά φάρμακα , χωρίς λιπάσματα ,χωρίς κοπριά »2. « Σημασία του τοπικού πολλαπλασιαστικού υλικού στην εθνική οικονομία»

Tο Κέντρο «Δήμητρα» Κομοτηνής σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Ροδόπης «Βελανιδιά»
ενημερώνουν τους  ενδιαφερόμενους  ότι

στις 15 Ιουνίου  2011 και ώρα 7.00 μ.μ.

διοργανώνουν  στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «Δήμητρα» Κομοτηνής ημερίδα   με θέματα :
1. «Τεχνικές καλλιέργειας ντόπιων λαχανικών 4 εποχών χωρίς γεωργικά φάρμακα , χωρίς λιπάσματα ,χωρίς κοπριά »
με ομιλητή
τον κ. Γεώργιο Κηπουρό
οικολογικό καλλιεργητή και συγγραφέα
και

2. « Σημασία του τοπικού πολλαπλασιαστικού υλικού στην εθνική οικονομία»
με ομιλητή
τον κ. Κώστα Μπούντα 
Γεωπόνο - Προϊστάμενο του κέντρου «Δήμητρα» Κομοτηνής


( Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για την προγραμματισμένη για 15 Απριλίου 2011 ημερίδα , που αναβλήθηκε για λόγους ανωτέρας βίας)

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Συμβουλές υγιεινής για την πρόληψη διαρροϊκής ασθένειας με ιδιαίτερη έμφαση στην τοξίνη Shiga – που παράγεται από το E.coli (STEC), η οποία επίσης ονομάζεται, βεροτοξίνη – που παράγεται από το E.coli (VTEC) ή εντεροαιμορραγικό E.coli (EHEC)


Το παρακάτω μήνυμα μας το έστειλε ένας αναγνώστης.

Κύριοι καλησπέρα,
έχω 480 δέντρα ροδιές στα πεδινά του Ν. Σερρών τα οποία έχουν καταστραφεί από την παγωνιά (λένε)!
ενημερώθηκα από τον γεωπόνο της εταιρίας  τhessa - που έχω συμβόλαιο ο οποίος επισκέφθηκε το χωράφι μετά από 1 μήνα τουλάχιστον μετά από καυγά γιατί αξίωνε 40 ¤ για την επίσκεψη -  ότι την ίδια καταστροφή έπαθαν ροδιές σε όλα τα πεδινά κτήματα ανά την Ελλάδα από την Μακεδονία έως τη Θήβα.
Μήπως φταίει κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε? Τα δέντρα ήταν 4 ετών και πέρυσι τον Οκτώβριο πήραμε μία μικρή παραγωγή, οπότε φέτος θα ήταν η χρονιά της μεγάλης παραγωγής.
Στην ερώτησή μου "και με την επένδυση τί κάνουμε? Πήρα την εξής ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ίσως χρειαστεί να τις ξηλώσετε από το χωράφι & να ζητήσετε αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ! ..και πως αν κάποιος ζητούσε να καλλιεργήσει ροδιές σε πεδινά κτήματα δεν θα του το πρότεινε!!
...και ρωτάω? έπρεπε να χαθούν οι επενδύσεις ορισμένων τολμηρών για να προκύψει το συγκεκριμένο συμπέρασμα?? Γνωρίζετε κάτι για τις καταστροφές ροδιάς φέτος? Θα μπορούσα να έχω κάποια τηλεφωνική επικοινωνία μαζί σας? Μπορούμε να αναδείξουμε το θέμα μέσα από το site σας και να μην λέμε μόνο για τις ευργετικές ιδιότητες του χυμού αλλά και τα σοβαρά προβλήματα της καλλιέργειας και ειδικότερα της συμβολαιακής καλλιέργειας με τις εταιρίες που υπόσχονται λαγούς με πετραχείλια??
Θα χαρώ να έχω νέα σας και ένα κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας για να σας καλέσω και να συζητήσω επί του θέματος.
Φιλικά
όποιος γνωρίζει κατι σχετικά ας βοηθήσει !!!!!!!!!!!