Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Όπως είναι γνωστό  ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. “ΔΗΜΗΤΡΑ” έχει αναλάβει την ευθύνη για την υλοποίηση Προγραμμάτων Κατάρτισης Υπόχρεων Νέων Αγροτών
Υπενθυμίζουμε ότι όπως απορρέει από τις συμβατικές υποχρεώσεις των νέων αγροτών , με την αποδοχή της σύμβασης ένταξης Νέου Γεωργού, πρέπει να αποκτήσουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα με την παρακολούθηση μαθημάτων διάρκειας 150 ωρών που υλοποιεί με ευθύνη του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στο πλαίσιο αυτό  καλούνται  να παρακολουθήσουν αντίστοιχο της κατεύθυνσης της εκμετάλλευσής τους πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 150 ωρών.
Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν στο Κέντρο “ΔΗΜΗΤΡΑ” (ΚΕΓΕ) ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ κατά τη χρονική περίοδο  Ιουλίου 2011   2 (δυο)  και  από τον Σεπτέμβριο 2011 – Μάρτιο 2012 άλλα 9( εννέα) προγράμματα γεωργικής επαγγελματικής κατάρτισης.
Αυτά είναι ενταγμένα στις Πράξεις 1, 2 και 3) «Επαγγελματική Κατάρτιση Αυτοαπασχολουμένων στον Πρωτογενή τομέα (Νέοι Γεωργοί)», Άξονες Προτεραιότητας 4, 5 και 6 «Ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού και των Επιχειρήσεων», στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.),
Τα θέματα που θα διδαχθούν θα αφορούν  1ον την ορθολογική χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων – λιπασμάτων και 2ον την αιγοπροβατοτροφία .
Άμεση προτεραιότητα συμμετοχής θα δοθεί στους υπόχρεους νέους αγρότες παλαιοτέρων ετών ( 2005-2006)

Τέλος γίνεται γνωστό ότι  σύμφωνα με το ΕΣΠΑ διαφοροποιούνται οι όροι συμμετοχής που καθορίζονταν απ’ το Γ’ ΚΠΣ και συγκεκριμένα για την συμμετοχή των υπόχρεων νέων αγροτών   σε Πρόγραμμα Κατάρτισης δεν απαιτείται η καταβολή ιδιωτικής συμμετοχής καθώς επίσης δεν προβλέπεται καταβολή εκπαιδευτικού επιδόματος (ωριαία αποζημίωση).

Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται  να παρακολουθήσουν τα προγράμματα κατάρτισης του Ιουλίου 2011 , να επικοινωνήσουν με το  Κέντρο “ΔΗΜΗΤΡΑ” Κομοτηνής, το συντομότερο δυνατό  για να ενημερωθούν και να προχωρήσει σύντομα η οργάνωση και υλοποίηση των Προγραμμάτων , για εξυπηρέτησή τους .
                                                                               
Τηλέφωνα επικοινωνίας  2531022121 – 2531082019 - 6974336775

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου