Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Το παρακάτω μήνυμα μας το έστειλε ένας αναγνώστης.

Κύριοι καλησπέρα,
έχω 480 δέντρα ροδιές στα πεδινά του Ν. Σερρών τα οποία έχουν καταστραφεί από την παγωνιά (λένε)!
ενημερώθηκα από τον γεωπόνο της εταιρίας  τhessa - που έχω συμβόλαιο ο οποίος επισκέφθηκε το χωράφι μετά από 1 μήνα τουλάχιστον μετά από καυγά γιατί αξίωνε 40 ¤ για την επίσκεψη -  ότι την ίδια καταστροφή έπαθαν ροδιές σε όλα τα πεδινά κτήματα ανά την Ελλάδα από την Μακεδονία έως τη Θήβα.
Μήπως φταίει κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε? Τα δέντρα ήταν 4 ετών και πέρυσι τον Οκτώβριο πήραμε μία μικρή παραγωγή, οπότε φέτος θα ήταν η χρονιά της μεγάλης παραγωγής.
Στην ερώτησή μου "και με την επένδυση τί κάνουμε? Πήρα την εξής ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ίσως χρειαστεί να τις ξηλώσετε από το χωράφι & να ζητήσετε αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ! ..και πως αν κάποιος ζητούσε να καλλιεργήσει ροδιές σε πεδινά κτήματα δεν θα του το πρότεινε!!
...και ρωτάω? έπρεπε να χαθούν οι επενδύσεις ορισμένων τολμηρών για να προκύψει το συγκεκριμένο συμπέρασμα?? Γνωρίζετε κάτι για τις καταστροφές ροδιάς φέτος? Θα μπορούσα να έχω κάποια τηλεφωνική επικοινωνία μαζί σας? Μπορούμε να αναδείξουμε το θέμα μέσα από το site σας και να μην λέμε μόνο για τις ευργετικές ιδιότητες του χυμού αλλά και τα σοβαρά προβλήματα της καλλιέργειας και ειδικότερα της συμβολαιακής καλλιέργειας με τις εταιρίες που υπόσχονται λαγούς με πετραχείλια??
Θα χαρώ να έχω νέα σας και ένα κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας για να σας καλέσω και να συζητήσω επί του θέματος.
Φιλικά
όποιος γνωρίζει κατι σχετικά ας βοηθήσει !!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου