Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΠΕΓΔΥ-Τοποθέτηση Προϊσταμένων Υπηρεσιών στη Δ/νση Αγροτ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Αργολίδας


ΠΡΟΣ: Υπουργό Εσωτερικών,
   Αποκέντρωσης & Ηλ. Διακυβέρνησης
   κ. Ιωάννη Ραγκούση
                                                                  ΚΟΙΝ:    1.  Βουλευτές Ν. Αργολίδας
2.     Τοπικά Μ.Μ.Ε. Αργολίδας
3.      ΠΕΓΔΥ
4.     Π.Σ. ΠΕΓΔΥ

ΘΕΜΑ: «Τοποθέτηση Προϊσταμένων Υπηρεσιών στη Δ/νση Αγροτ. Οικονομίας &
                 Κτηνιατρικής Αργολίδας».


          Κύριε Υπουργέ,

          Με την ψήφιση και εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3905/2010 δημιουργήθηκε δικαιολογημένα ένα αίσθημα απονομής δικαίου και αξιοκρατικής επιλογής Προϊσταμένων στις Υπηρεσίες του Δημοσίου. Δυστυχώς όμως οι θετικές αυτές διατάξεις του Νόμου δεν εφαρμόστηκαν και καταστρατηγήθηκαν κατά την επιλογή Προϊσταμένου Δ/νσης και Προϊσταμένων Τμημάτων στην Δ/νση Αγροτικής. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Αργολίδας και πιο συγκεκριμένα:    
1.     Παρέκαμψαν τον αρχαιότερο και μοναδικό εν ενεργεία, μετά από τις αξιοκρατικές κρίσεις του Απριλίου 2009, με απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, κριθέντα Διευθυντή Παναγιώτη Δερματά και τοποθέτησαν ως Προϊστάμενο στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Αργολίδας παράνομα νεότερο με τρίμηνη κατ’ ανάθεση θητεία,  ο οποίος κατά τις προαναφερθείσες κρίσεις υστερούσε σημαντικά.
2.     Τοποθέτησαν στο Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου ως Προϊστάμενο υπάλληλο με 20/μηνη κατ’ ανάθεση θητεία, παρακάμπτοντας πέντε αρχαιότερους, επιλεγμένους από Υπηρεσιακά Συμβούλια και με πολυετή θητεία Τμηματάρχες.


Για τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χειβιδόπουλου  και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη οι αδικηθέντες υπάλληλοι προσέφυγαν για την ορθή εφαρμογή του Νόμου και την αποκατάσταση του δικαίου, όπως προβλέπεται στο Ν. 3905/2010, στο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου κ. Αποστολόπουλο. Δυστυχώς όμως ο Γεν. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παρελκυστικά άφησε να παρέλθει το χρονικό διάστημα χωρίς να απαντήσει, ως όφειλε, και αφού παρήλθε το οριζόμενο διάστημα των δύο μηνών απαντά ότι οι προσφυγές απερρίφθησαν λόγω παρέλευσης της προθεσμίας όταν μάλιστα για τη μη τήρηση της προθεσμίας υπεύθυνος είναι ο ίδιος.
          Η αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αποδεικνύει ότι οι επιλογές και οι τοποθετήσεις είναι μη σύννομες, διαφορετικά θα απέρριπτε τις προσφυγές δεχόμενος την ορθότητα των τοποθετήσεων.

          Κύριε Υπουργέ,

          Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημ. Υπαλλήλων:
Καταγγέλλει την απαράδεκτη και παράνομη μεθόδευση επιλογής και τοποθέτησης Προϊσταμένου Δ/νσης και Τμημάτων στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Αργολίδας και απαιτεί την εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου.
Καταγγέλλει την απαράδεκτη και παρελκυστική μεθόδευση του Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου κ. Αποστολόπουλου γιατί με τον τρόπο που ενήργησε παρέσχε κάλυψη στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, αλλά ταυτόχρονα έγινε συνυπεύθυνος της μη σύννομης πράξης τοποθέτησης Προϊσταμένων.

          Κύριε Υπουργέ,

          Η ΠΟΓΕΔΥ απευθύνεται σε σας, ως αρμόδιο Υπουργό, και αναμένει την απονομή δικαιοσύνης και την εμπέδωση αισθήματος δικαίου που δικαιούται ο κάθε πολίτης.
         
  


Για  το  Δ.Σ.
  Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ


  Ν.  ΚΑΚΑΒΑΣ
Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


              Α.  ΙΩΑΝΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου