Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΠΕΓΔΥ-ΕΥΧΕΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ                         Αθήνα 19 Δεκεμβρίου 2012

      ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
          (ΠΕΓΔΥ)
Διδότου 26, Τ.Κ. 101 54,- Αθήνα
Τηλ. & Fax : 210-3614580
Προς :
1.      Περιφερειακά Συμβούλια ΠΕΓΔΥ
2.      ΠΟΓΕΔΥ και Πρωτοβάθμια Γεωτεχνικά Σωματεία της
3.      ΠΟΣΓ
4.      Γεωπόνους, μέλη μας
Έδρες τους
 
Συνάδελφοι,
            Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΓΔΥ, εύχεται σ’όλους τους Γεωτεχνικούς, Καλά Χριστούγεννα.

Ο καινούργιος χρόνος, εύχεται να μας βρει όλους με υγεία, αγωνιστικά ενωμένους και αποφασισμένους να συνεχίσουμε αποτελεσματικότερα την ανατροπή των καταστροφικών πολιτικών του μνημονίου!
Για το Δ.Σ.

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        



ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ


Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΖΑΧΙΛΑΣ

«Μεταφορά αρμοδιοτήτων στους Δήμους».


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

(ΠΟΓΕΔΥ)
ΓΕΩΠΟΝΟΙ – ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ – ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ - ΓΕΩΛΟΓΟΙ
Αχαρνών 2 Αθήνα Τ.Κ. 10176 Τηλ.:210-5234189, 210-2124041 FAX: 210-5232240
e-mail:ax2u128@minagric.gr
6977-188035

                                                                                                                        Αθήνα  18-12-2012
                                                                                                Αρ. πρωτ.:717

                                                          ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
                                                                       ΠΟΓΕΔΥ - ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥΣ
                                                                       ΜΕΛΗ ΜΑΣ
                                                                                     
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

«Μεταφορά αρμοδιοτήτων στους Δήμους».

         Το τελευταίο χρονικό διάστημα διάφορα έγγραφα σχετικά με το θέμα της μεταφοράς αρμοδιοτήτων από τις αιρετές περιφέρειες στους Δήμους, σε νησιωτικές και μη περιοχές, έχουν προκαλέσει κάποια σύγχυση και πάσης φύσεως ερωτήματα σε συναδέλφους όλων των κλάδων.
Για το λόγο αυτό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, (ΠΟΓΕΔΥ) μετά από τη συνεργασία με το Νομικό της Σύμβουλο κο Μελέτη Μουστάκα, σας ενημερώνει τα παρακάτω:
Εφόσον, από όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις, ούτε έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπει ο Ν.3852/2010 για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του άρθρου 94, κλπ:
Ø  οι Υπηρεσίες των Περιφερειών που ασκούσαν τις παραπάνω αρμοδιότητες έως 31-12-2012, συνεχίζουν να ασκούν τις αρμοδιότητες αυτές από 1-1-2013.
Ø  οι Γεωτεχνικοί υπάλληλοι των Υπηρεσιών των Περιφερειών, από 1-1-2013 εξακολουθούν να είναι υπάλληλοι των Περιφερειών, ενώ δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικών μετατάξεων και αυτοδίκαιης μεταφοράς προσωπικού στους Δήμους.

ΠΕΓΔΥ-ΑΠΕΡΓΙΑ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΠΕΓΔΥ)

Αθήνα 18/12/2012
Αρ. Πρωτ 1115

Ταχ. Δ/νση:
Τηλ & Fax:
E-mail:

Διδότου 26
106 80  Αθήνα
210-3614580
pegdy@otenet.gr

ΠΡΟΣ:
1.       Π.Σ. ΠΕΓΔΥ
2.       Μέλη μας
Έδρες τους              

ΚΟΙΝ: ΠΟΓΕΔΥ




Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Με βασικό στόχο τη μείωση του ανθρωπίνου δυναμικού στο Δημόσιο κατά 150.000 μέχρι το 2015, η Συγκυβέρνηση απόλυτα υποταγμένη στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών της χώρας, έχει θέσει σε προτεραιότητα και εμμένει στην εφαρμογή της ανάλγητης πολιτικής των απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων. Χθες ξεκίνησαν με την εφεδρεία και την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα. Σήμερα πήγαν στους ΔΕ Αορίστου Χρόνου. Αύριο θα επεκταθούν σε όλους. Θα χρησιμοποιήσουν τη διαδικασία της αξιολόγησης των Υπηρεσιών και του προσωπικού για να νομιμοποιήσουν τις νέες απολύσεις. Ήδη καταφεύγουν στον εκβιασμό και στην αυθαιρεσία για να καθυποτάξουν τις αντιδράσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Δεν διστάζουν, να μας “δείξουν” την πόρτα της εξόδου, ακόμα και με αμφισβητούμενες ως προς τη συνταγματικότητά τους πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ακόμα και «καταργώντας» τη Βουλή!

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Γεωπόνος ή Τεχνολόγος τροφίμων

Αλευροβιομηχανία ζητεί Γεωπόνο ή Τεχνολόγο τροφίμων για απασχόληση στο τμήμα προμήθειας και ελέγχου ποιότητας σιτηρών, στα πλαίσια της περαιτέρω ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της.

Υποχρέωση το τετράδιο φυτοπροστασίας από φέτος για τους παραγωγούς

Επιβεβλημένη καθίσταται για τους αγρότες η τήρηση ημερολογίου καταγραφής των φυτοπροστατευτικών προϊόντων που χρησιμοποιούν, αποφεύγοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τις δυσάρεστες συνέπειες του νόμου αλλά και αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη.
Οι επαγγελματίες του αγροτικού χώρου θα πρέπει να τηρούν, για τουλάχιστον τρία έτη, πλήρη αρχεία των φυτοπροστατευτικών προϊόντων που χρησιμοποιούν.
Αυτό υπαγορεύει και ο σχετικός νόμος (ν. 4036/2012), που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α΄8) και αφορά στη «Διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις» και είναι σε ισχύ από το Μάρτιο.
Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο που εναρμονίζεται και με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι επαγγελματίες χρήστες θα πρέπει να τηρούν, για τουλάχιστον τρία έτη, αρχεία των φυτοπροστατευτικών προϊόντων που χρησιμοποιούν, τα οποία θα περιλαμβάνουν το όνομα του προϊόντος, το χρόνο και τη δόση της εφαρμογής, αλλά και την περιοχή και την καλλιέργεια που χρησιμοποιήθηκε.
Πώς συμπληρώνετε το ημερολόγιο

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΠΕΓΔΥ-ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ της ΠΕΓΔΥ με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μόσχο Κορασίδη, στην οποία μεταξύ των άλλων συζητήθηκαν τα θέματα της αναδιοργάνωσης των γεωπονικών υπηρεσιών, του οργανογράμματος του ΥΠΑΑΤ, της αξιολόγησης των δομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, το πρόβλημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων (πρόσθετα τέλη) στους συναδέλφους και της μεταστέγασης των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ στο κτίριο «Κεράνης».

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΣΙΑ........



Το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ροδόπης             
ενδιαφέρεται για τη στελέχωση του καταστήματος του με πτυχιούχους ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
Απαραίτητη η πιστοποιημένη γνώση αγγλικών καθώς και προηγούμενη εμπειρία στον χώρο.
Θα εκτιμηθεί η γνώση της τουρκικής γλώσσας.                                              Αποστολή βιογραφικών στο:

biomaroneia@gmail.com

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου: Όχι στην εμπορία λιπασμάτων χωρίς διασφάλιση απασχόλησης επιστήμονα γεωτεχνικού

Με αφορμή την έκδοση Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την εμπορία λιπασμάτων (Φ.Ε.Κ. 2692/Β/2012) η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος ανέδειξε με έγγραφο της προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων την αντιεπιστημονική και αντιπεριβαλλοντική προσέγγιση που εγκαινιάζεται όσον αφορά στην χρήση των λιπασμάτων στον Ελληνικό αγροτικό τομέα. Με την επίκληση του Ν. 3919/2011 για την απελευθέρωση επαγγελμάτων που συνδέονται π.χ. με γεωγραφικούς περιορισμούς κ.α. (π.χ. άσκηση δικηγορίας) αναγνωρίζεται ότι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν την ολοκληρωμένη αντίληψη της μορφολογίας – φυσιολογίας του φυτικού οργανισμού αλλά και της επίδρασης του λιπάσματος στο συνολικό οικοσύστημα μπορούν να χορηγούν, με επιστημονικό υποτίθεται τρόπο, λιπάσματα στους Έλληνες αγρότες αν κατέχουν οποιοδήποτε πτυχίο Α.Ε.Ι. ακόμη και π.χ. φιλολόγου και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με ειδίκευση στους τομείς της εδαφολογίας – θρέψης φυτών.
Κατ’ ουσίαν δηλαδή μη γεωπόνοι να χορηγούν λιπάσματα γεωργικών καλλιεργειών. Η απόφαση αυτή προφανώς δεν βρίσκεται στην κατεύθυνση στήριξης του αγροτικού τομέα και στην προσπάθεια για μείωση του κόστους εισροών μέσα από την επιβαλλόμενη υιοθέτηση της επιστημονικής προσέγγισης στην χρήση αυτών, την στιγμή μάλιστα που υπάρχει πλήθος ανέργων γεωπόνων, ακόμη και τεχνολόγων γεωπονίας με τις σχετικές ειδικότητες και με σφαιρική αντίληψη στην χρήση των λιπασμάτων. Έτσι ανοίγεται παράθυρο ερμηνειών και παρερμηνειών σχετικά με πτυχιούχους Α.Ε.Ι. κατόχους μεταπτυχιακού σε εδαφολογία οι οποίοι ξαφνικά μπορούν να χορηγούν λιπάσματα ενώ ταυτόχρονα θα κληθούν συνάδελφοι γεωπόνοι να έρχονται αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις και νομικές απειλές διαφόρων αιτούντων.

Σε δημόσια διαβούλευση η ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων

Tο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θέτει προς δημόσια διαβούλευση το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την επίτευξη της ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων (Σ.σ: Σχετικά με την προσαρμογή της Εθνικής νομοθεσίας στην οδηγία 2009/128/ΕΚ).
Παρακαλείται κάθε ενδιαφερόμενος με την πρότασή του και τα σχόλιά του να συμβάλει στη διαμόρφωση του τελικού κειμένου.
Πρόταση Επιτροπής υποβολής πρότασης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης
Διάρκεια δημόσιας διαβούλευσης: Μέχρι 3/1/2013
Τα σχόλια και οι προτάσεις των ενδιαφερόμενων αποστέλλονται μόνον ηλεκτρονικά
στο e-mail:Syg032@minagric.gr

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Προοπτικές βιολογικής καλλιέργειας στη ΘΡΑΚΗ Πρωτεϊνούχες ζωοτροφές – Βαμβάκι – Αρωματικά φυτά



Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012
Ώρα: 18:00’
ΕΛΓΟ «Δήμητρα» (πρώην ΚΕΓΕ Κομοτηνής)


Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια υλοποίησης του έργου “Development of a common branding scheme for the promotion of organic local products of the cross border region – Bio-Brand” που πραγματοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής ΣυνεργασίαςΕλλάδα-Βουλγαρία 2007-2013”
ΟΜΙΛΙΕΣ

"Καλλιέργεια βιολογικών πρωτεϊνούχων ζωοτροφών - βίκος, μπιζέλι, κουκί, σόγια"
Στεφάνου Δημήτριος, Γεωπόνος, Βιοκαλλιεργητής, Παλλάδιο Κομοτηνής

"Βιολογική καλλιέργεια βαμβακιού" Χαρίσης Αργυρόπουλος, Βιολόγος, Βιοκαλλιεργητής, Πρόεδρος Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων "ΔΗΩ", Πέλλα

"Βιολογική καλλιέργεια αρωματικών φυτών" Nicolette van der Smissen, Γεωπόνος Σύμβουλος, Φέρες Εβρου

"Δυνατότητες μεταποίησης αρωματικών φυτών" Σγουρούδης Γεώργιος, Μεταποιητής βιολογικών αρωματικών φυτών, Πέλλα

Συζήτηση – διάλειμμα με καφέ και κεράσματα

Επικοινωνία: Μπούντας Κωνσταντίνος 25310 82019