Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αχαΐας: Θέσεις εποχικού προσωπικού

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αχαΐας προκηρύσσει την πλήρωση 9 θέσεων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου χρονικής διάρκειας 8 μηνών, ως ακολούθως:


  • 1 ΠΕ Γεωπόνων Φυτικής Παραγωγής
  • 1 ΠΕ Γεωπόνων Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
  • 1 ΠΕ Χημικών
  • 2 ΔΕ Παρασκευαστών (δειγματοληπτών)
  • 1 ΥΕ Εργατοτεχνιτών (Αγρίνιο Ν.Αιτωλοακαρνανίας)
  • 1 ΥΕ Εργατοτεχνιτών (Τριφυλλία Ν.Μεσσηνίας)
  • 1 ΥΕ Εργατοτεχνιτών (Πηνειός Ν.Ηλείας)
  • 1 ΥΕ Εργατοτεχνιτών (Καλάβρυτα Ν.Αχαΐας)
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 01-08-2011

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2610-624576

Ταξιδεύεται με πλοίο ;

  • πότε θα έρθει ;
  • θα καθυστερήσει ;
  • πού βρίσκεται αυτή την στιγμή ;
    Μια παρα πολύ καλή & χρήσιμη εφαρμογή για όσους ταξιδεύουν με πλοίο ειδικά όταν το πλοίο έρχεται απο κάποιον άλλον προορισμό και αναριωτιώμαστε εαν καθυστερήσει  !
     Στην συγκεκριμενη εφαρμογή , αφού εστιάσουμε στο μέρος που μας ενδιάφέρει , βλέπουμε το σημείο στο οποίο βρίσκεται το πλοίο μας ανα πάσα στιγμή, και χωρίς να χρειαστεί να τηλεφωνάμε στο λιμεναρχία εαν θα έχει καθυστέρηση και πότε θα φθάσει .πάτησε εδώ για εφαρμογή

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Γεωπονικός Σύλλογος Π.Ε Πέλλας: Κουνούπια, μεταδιδόμενες ασθένειες και μέτρα αντιμετώπισης τους


Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της Alfa BetaRoto στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής

Κατόπιν επικοινωνίας του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας με τον επιθεωρητή περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας του τοπικού πληθυσμού.

Πιο συγκεκριμένα, σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων ενημερώνονται οι κάτοικοι ότι οι ευπαθείς ομάδες, ήτοι ηλικιωμένοι, βρέφη, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, θα πρέπει να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους με τα παράθυρα κλειστά. Τα νωπά λαχανικά των περιοχών που καλύπτει το νέφος θα πρέπει να πλένονται πολύ καλά τις επόμενες μέρες.

Τέλος, τα ζώα των κτηνοτροφικών μονάδων που καλύπτει το νέφος να παραμείνουν σταβλισμένα και μέχρι νεοτέρας να τους δίνεται ξηρά τροφή.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Helexpo - 76η ΔΕΘ - FARMA FAIR


76η ΔΕΘ - FARMA FAIR


Θα οργανωθεί αγροτική φάρμα , όσο πιο παραστατικά γίνεται, στην οποία θα παρουσιαστούν οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σ΄ αυτήν και έχουν σχέση με την παραγωγή ζωοκομικών και φυτικών προϊόντων.

Η ζωή στις πόλεις και η απομάκρυνση του σύγχρονου Έλληνα από την ύπαιθρο έχουν σαν αποτέλεσμα την απώλεια γνώσεων και παραστάσεων γύρω από τον κύκλο της αγροτικής παραγωγής και της μετεξέλιξης της φυτικής και ζωικής παραγωγής σε μία σειρά τροφίμων η άλλων (μη βρώσιμων) προϊόντων.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν και να γνωρίσουν, πέρα από την φυσική παρουσία των ζώων και φυτών, τη διαδικασία παραγωγής των  προϊόντων, καθώς και να συμμετέχουν σε κάποιες δραστηριότητες.
Παράλληλα σε ειδική ενότητα θα διοργανωθεί και το Pet Festival.

 
ΕΝΤΥΠΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ






Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Έως 31/12 το περιθώριο υποβολής των αιτήσεων για τις άδειες γεωτρήσεων


Το αργότερο έως το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν καταθέσει αιτήσεις για άδειες αρδευτικών γεωτρήσεων όλοι αγρότες και κτηνοτρόφοι που κάνουν χρήση νερού στις γεωργικές ή κτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις. Αυτό αναφέρει σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, 30 Ιουνίου, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι για την υποβολή της αίτησης απαιτείται μεταξύ άλλων αποδεικτικό δικαιώματος χρήσης νερού, όπως αντίγραφο σχετικής απόφασης παραχώρησης δικαιώματος χρήσης νερού, αντίγραφο παλαιάς άδειας, παραστατικά της ΔΕΗ, βεβαίωση ή παραστατικό αρμόδιας δημόσιας αρχής.

Προϋποθέσεις χορήγησης αδειών για υφιστάμενες χρήσεις νερού:

Πρόσληψη γεωπόνου στο Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Θεσσαλονίκης

Το ΕΘΙΑΓΕ / Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Θεσσαλονίκης, που εδρεύει στο Δήμο Θέρμης Ν. Θεσσαλονίκης,
σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.1845/89 (ΦΕΚ 102Α /26-4-1989) «Ανάπτυξη και Αξιοποίηση της Αγροτικής Έρευνας και Τεχνολογίας – Δασοπροστασίας και άλλες διατάξεις», τον Κανονισμό Προμηθειών του ΕΘΙΑΓΕ ΦΕΚ 419(Β), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, την απόφαση της 4ης /30-6-2010 Συνεδρίασης του Δ.Σ του ΕΘΙΑΓΕ (Θέμα 6.1) περί μεταβιβάσεως αρμοδιοτήτων στους Δ/ντές των Ινστιτούτων, τις υπηρεσιακές ανάγκες του Ινστιτούτου μας, την με αριθμό 600/1-7-2011 Απόφαση του Δ/ντή του ΙΠΦΘ (ΑΔΑ: 4ΑΣ746ΨΧΛΔ-ΡΟ3), ανακοινώνει ότι
προκηρύσσει πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την ανάθεση μέρους του έργου των πειραματικών εργασιών ερευνητικού προγράμματος σε Γεωπόνο (ΠΕ) κατεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής ή Φυτοπροστασίας, για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών για την κάλυψη των αναγκών του ερευνητικού προγράμματος: «Ολοκληρωμένη Αντιμετώπιση εχθρών, ασθενειών και ζιζανίων και συμβουλευτική λίπανση στην καλλιέργεια της πατάτας στο νομό Δράμας με κύρια ερευνητική δραστηριότητα του προγράμματος στην ευρύτερη περιοχή Νευροκοπίου».

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Πως θα οχυρώσουμε τα ακίνητα από το κρύο ;


Κομοτηνή 6/7/2011
Αριθ.Πρωτ.: 284

Δελτίο Τύπου

Πως θα οχυρώσουμε τα ακίνητα από το κρύο ;


Παρατηρήσαμε ότι στην έκθεση ΘΡΑΚΗ 2011, υπήρχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την θέρμανση του σπιτιού με εναλλακτικούς τρόπους, αυτόνομους και πιο οικονομικούς καθώς το πετρέλαιο όσο πάει και ακριβαίνει, για αυτό και οι καταναλωτές πρέπει να πάρουν αποφάσεις και να κινηθούν μέσα στο καλοκαίρι για ανεύρεση λύσεων, ώστε να έχουν ένα ζεστό και όσο το δυνατόν πιο οικονομικό χειμώνα.
          Στην περίπτωση που οι καταναλωτές θελήσουν να αλλάξουν τον υπάρχοντα τρόπο θέρμανσης πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι θα χρειαστεί να επενδύσουν ένα σεβαστό ποσόν από (700 € που ξεκινάει ένα καλό κλιματιστικό έως περίπου και 5000 € για ένα καινούργιο λέβητα, ενδεικτικές τιμές) και  το οποίο θα έχει απόσβεση σε βάθος χρόνου ίσως και τριών χρόνων. Από εκεί και πέρα και ανάλογα τις εκάστοτε συνθήκες θα έχουν κέρδος.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

01/06/2011 - Οι περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα, Έκθεση της Επιτροπής Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής

Βραδιά 80’s φιλανθρωπικού χαρακτήρα

Μια ξεχωριστή βραδιά διοργανώνει στο χώρο του αναψυκτηρίου του Θερινού Θεάτρου , της πισίνας όπως τη θυμούνται οι παλιοί Κομοτηναίοι, ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα Ν. Ροδόπης και Φίλων «ΠΕΡΠΑΤΩ» , το Σάββατο 9 Ιουλίου στις 21:00 μ.μ.

Βασικά σημεία νομοσχεδίου για τα φυτοπροστατευτικά

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΦΥΤΕΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΓΩΝ»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛ.Γ.Α.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ (ΙΟΥΝΙΟΣ) ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ(ΗΣΙΟΔΟΣ)

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Γόνοι ψαριών στις λιμνοθάλασσες Θράκης


Στις λιμνοθάλασσες της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, λίγο πριν έρθει ο χειμώνας, δεκάδες οικογένειες αλιέων "υιοθετούν" γόνους ψαριών, μέσω της φυσικής εισροής τους κατά τις μετακινήσεις "άγριων" πληθυσμών ψαριών στα υδάτινα οικοσυστήματα. Τους προσφέρουν στέγη σε ιχθυοσυλλεκτικές εγκαταστάσεις αλλά όχι και φαγητό, καθώς οι γόνοι τρέφονται με οτιδήποτε υπάρχει στο φυσικό περιβάλλον. Εκεί παραμένουν για αρκετούς μήνες, μέχρι να "ενηλικιωθούν" και να αναπτυχθούν όσο χρειάζεται, έως τη στιγμή της αλίευσης, από την άνοιξη και μετά.

Ζημιές σε φυτείες ροδιάς-video

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Το οικολογικό νησί που θα βρίσκεται στις ακτές τις Κοπεγχάγης θα μπορεί να τροφοδοτεί ολόκληρη τη Δανία με πολλές μορφές ενέργειας

Το προτεινόμενο οικολογικό ενεργειακό νησί ανοικτά των ακτών της Κοπεγχάγης, επιδιώκει να αποτελέσει ένα εναλλακτικό υπερενεργειακό κέντρο για ολόκληρη τη Δανία.  Σχεδιασμένο από την εταιρία αρχιτεκτόνων Gottlieb Paludan, αυτό το τεχνητής κατασκευής νησί, θα αξιοποιήσει την αιολική ενέργεια, την ηλιακή ενέργεια, τις αντλίες θαλασσινού νερού, και επίσης θα κατασκευαστεί θαλάσσια βιομάζα για τη παραγωγή βιοκαυσίμων. Βελτιώνοντας την αντίληψη για την άντληση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το οικολογικό ενεργειακό νησί θα μπορούσε να αποτελέσει το εναλλακτικό ενεργειακό κέντρο της Κοπεγχάγης, παρέχοντας ενέργεια για όλους τους κατοίκους της Δανίας όλο το εικοσιτετράωρο.
Η αιολική ενέργεια είναι μια απίστευτη πηγή, αλλά όταν ο άνεμος δεν φυσά ούτε οι ανεμογεννήτριες κινούνται. Η σχεδιαστική λύση ενσωματώνει ένα συνδυασμό των εναλλακτικών συλλεκτών ενέργειας, καθώς και του αντλούμενου νερού

Ζητείται συνεργάτης Τεχνολόγος Τροφίμων

Ζητείται συνεργάτης Τεχνολόγος Τροφίμων ή Χημικός Μηχανικός από την εταιρεία "Qualiment", εξειδικευμένη στο χώρο υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, για πλήρη απασχόληση.
  • Περιοχή: Αθήνα


Αποστολή βιογραφικών στο e-mail: info@qualiment.gr, (υπόψη κ. Ράπτη)

Καλύτερη προστασία από τον ήλιο, καλύτερο καλοκαίρι!

Ενόψει του καλοκαιριού η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή προειδοποιεί τους καταναλωτές για τη σημασία της  προστασίας  τους  από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες  με τη χρήση των κατάλληλων αντηλιακών προϊόντων και των  άλλων προφυλάξεων, που απαιτούνται.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης  Σπυράκος  δήλωσε τα εξής:
Η χρήση  των αντηλιακών προϊόντων είναι μόνο ένα από τα μέτρα, που είναι αναγκαία για την αποτελεσματική προστασία από τον ήλιο. Όλοι μικροί και μεγάλοι πρέπει να είμαστε καλά ενημερωμένοι σχετικά με τις επιβλαβείς επιπτώσεις, που μπορεί να έχουν οι ηλιακές ακτινοβολίες στην ανθρώπινη υγεία.
Οι πληροφορίες  που δίνονται στις ετικέτες των αντηλιακών  προϊόντων και οι οποίες έχουν καθοριστεί με σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μας βοηθούν στην επιλογή του κατάλληλου αντηλιακού προϊόντος, σύμφωνα και με τις ανάγκες μας.
Με βάσει τη  σύσταση:
-       

ΚΥΑ εφαρμογής των γεργοπεριβαλλοντικών μέτρων-σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ενημέρωση σχετικά με προληπτική ανάκληση προϊόντος (Σπόροι τριγωνέλλας προέλευσης Αιγύπτου)


ΓΕΩΤΕΕ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-Σπύρος Μάμαλης

Μετά από 40 κύματα αναλαμβάνετε την προεδρεία του ΓΕΩΤΕΕ. Ως γνωστό, άφησε καμένη γη ο πρώην πρόεδρος. Καλείστε, λοιπόν, να διαχειριστείτε μια δύσκολη κατάσταση στην ιστορία του Επιμελητηρίου. Πως σκοπεύετε να το «αναστήσετε»;
Το ΓΕΩΤΕΕ βίωσε μια άνευ προηγουμένου τριετία στην οποία πήγε πολλά χρόνια πίσω. Γνωρίζουμε την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα, η οποία είναι παρά πολύ δύσκολη, γνωρίζουμε όμως και τις δυνατότητες μας και αυτές των συναδέλφων μας γεωτεχνικών που είναι μέλη μας και θα είναι αρωγοί, σε αυτή την προσπάθεια που αρχίζουμε. Φιλοδοξούμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του Επιμελητηρίου και των μελών του. Μια νέα σχέση η οποία θα βασίζεται στη συνένωση προσπαθειών και δυνάμεων από όπου και αν προέρχονται, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του συναδέλφου γεωτεχνικού. 
Στόχος μου είναι η ανατροπή των δεδομένων και η δημιουργία ενός νέου ξεκινήματος που θα βγάλει τον κλάδο από τη μιζέρια και την απαξίωση. Πραγματικά πιστεύω πως το Επιμελητήριο μπορεί να διεκδικήσει έναν πιο ουσιαστικό ρόλο. Με όπλο μας την επιστημονική γνώση των συναδέλφων γεωτεχνικών, μπορούμε να κερδίσουμε  το σεβασμό και την αναγνώριση μέσω των θέσεων και της προσφοράς μας.
Ας μη ξεχνάμε πως είμαστε επιστημονικός και όχι συνδικαλιστικός φορέας και το πλαίσιο διεκδίκησης της αναγνώρισης μας θα πρέπει να περνά σε κάθε περίπτωση μέσα από τη δημιουργική συμβολή μας στην άσκηση πολιτικής.
 

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντων


Γεωθερμία, Στρατηγική επιλογή ανάπτυξης – Γεωθερμικές εφαρμογές

Ημερίδα με θέμα «Γεωθερμία, Στρατηγική επιλογή ανάπτυξης - Γεωθερμικές εφαρμογές» διοργανώνει ο Δήμος Αβδήρων Ξάνθης και η Γενική Διεύθυνση Χωροταξιακού και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης την Παρασκευή 8 Ιουλίου και ώρα 9:30 π.μ.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Γενισέα Ξάνθης, στο Μουσείο Λαογραφικών Ενδυμασιών και Βαλκανικών χωρών. Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο δρ. Παναγιώτης Γεωργιάδης, Αν. Γεν. Δντης Χωρ/κου και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, γεωλόγος.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2541352500