Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Π ρ ό σ κ λ η σ η

Tο Κέντρο «Δήμητρα» Κομοτηνής , στα πλαίσια των προσπαθειών του για ενημέρωση των ενδιαφερομένων , με στόχο την αξιοποίηση των συγκριτικών  πλεονεκτημάτων της περιοχής μας , σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την ημερίδα με θέμα :

     Σύγχρονη οργάνωση τοπικών  αγροτικών  αγορών
    Εισηγητές Μιχαηλίδης Δημ.  Σύμβουλος Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών
               Μπουντας Κώστας Γεωπόνος

         Στην ημερίδα αυτή , που τη θεωρούμε προέκταση και συνέχεια της προσπάθειάς της Ομάδας πρωτοβουλίας για τη σύσταση και λειτουργία του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας,  θα παρουσιασθούν ήδη εφαρμοζόμενοι στην Ε.Ε. τρόποι σύγχρονης οργάνωσης της διάθεσης της αγροτικής παραγωγής σε τοπικό αλλά και ευρύτερο επίπεδο .
        Θα μεταφερθούν χρήσιμες  εμπειρίες ,πρόσφατης επίσκεψη ομάδας νέων αγροτών προσκεκλημένων Ελλήνων Ευρωβουλευτών, από αντίστοιχες αγορές και δημοπρατήρια που λειτουργούν σε χώρες της Ε.Ε. και θα γνωστοποιηθούν οι μέχρι τώρα σχετικές επίσημες ανακοινώσεις για το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής .
         Εκτιμούμε ότι έχει  πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η αναζήτηση προτάσεων  για τη χάραξη μιας στρατηγικής πετυχημένης εμπορίας αγροτικών προϊόντων στην ελεύθερη αγορά με έμφαση στην απευθείας επαφή του αγρότη με τον καταναλωτή .
         Θεωρούμε ότι το βιώσιμο μέλλον των αγροτικών μας προϊόντων , βρίσκεται στην πιστοποιημένη τους ποιότητα και το μέλλον του αγρότη στην απευθείας πώληση της αγροτικής του παραγωγής ,  συσκευασμένης με το όνομά του .
          Σε όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας ,θα δοθεί σχέδιο καταστατικού για να μελετηθεί και σε επόμενη συνάντηση, που θα καθορισθεί , θα συζητηθούν προτάσεις για αλλαγές , διορθώσεις ή και προσθήκες προκειμένου το τελικό κείμενο να υπογραφεί για να συσταθεί και να αναλάβει δράση  το Τ.Σ.Π. Ροδόπης

Ημερομηνία διεξαγωγής  Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου  2010 ώρα 16.00
Τόπος-χώρος υλοποίησης Κομοτηνή – Κέντρο «Δήμητρα» Κομοτηνής

Για περισσότερες πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα
2531022121  -  2531082019  -  69744336775  όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες .                                                                                    
                                                                               
«Δε φτάνει ο ήλιος μοναχά
  σοδειά η γη να δώσει
  χρειάζονται κι άλλα πολλά
  και προ παντός η γνώση»
              
                         Κωστής Παλαμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου