Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΠΕΓΔΥ ΚΙΛΚΙΣ

Το προεδρείον τοῦ περιφερειακού συμβουλίου Ν. Κιλκίς συνεδριάζον ,ἔλαβε ὁσήμερον ἰστορικήν ἀπόφασιν : Ἐκφράζομεν κύριοι , εἴς ἄπαν ἀρμόδιον φορέαν τῆς ἐπικρατείας ( καί ἀνυπερθέτως εἴς τήν καν Ὑπουργό ) τάς θερμοτέρας τῶν εὐχαριστιῶν μας , τήν μεγίστιν εὐγνομωσύνιν διά τήν λήψιν μέτρου τό ὁποίο καί θά συμβάλλει εἴς την πέδησιν καί τό φρένον τῆς κατρακυλήσεώς ὑμῶν εἴς τόν βούρκον τῆς ἀργομισθἰας ἀναθέτοντας ἐργασίαν ἀποκλειστικῶς Γεωπονικήν διά μέσω τῆς ὀποίας καί θά ἀναδείξωμεν τάς γνώσεις καί τάς ἰκανότητας αἲ ὁποίαι και συνοδεύουν τά πτυχιακάς , μεταπτυχιακάς καί διδακτορικάς μας πονήματα.

Ἡ καταμέτρησις καί ἀπογραφή τῆς κοκκίνου καρτός ἀποτελεί ἰδιαζοῦσης σημασίας πράξιν. Εἲς τήν περίπτωσιν δέ συνοδευομένη ἀπό ἀρούραιον κόπρον καθιστᾶ τἠν ἐργασίαν ταύτην ἄκρως ἐπικίνδυνον καί σωματοβλαβή . Ἀκολουθημένης μάλιστα σιελοαριθμίσεως , καθιστᾶ ὑποχρωτικήν τήν θέσπισιν ἐπιδόματος ἐπιβλαβοῦς ἐργασίας καί τήν χορήγησιν ἀντιβιοτικοῦ (ποικιλοτροπίας λήψεως ) πρό τῆς ἀναλήψεως τῶν καθηκόντων.

Τοιουτοτρόπως θά ἐξάγομεν τόν ἄρτον τόν ἐπιούσιον. Αἰσθανόμενοι ὅμως βαθύτατη ὑπερηφάνεια εἴς τήν ψυχήν. Ἡ γεωτεχνική ἀπογείωσις θά πραγματοποιηθεί . Αἲ ἐπιβάται θἀ εἰδοποιηθοῦν ἒν καιρώ – καί θά ομιλῶ μόνο ὅταν τό ἐπιθυμῶ (ὀσάν Θεός αύθεντικός). Ὁ Ἀγρός ἂς περιμένει. Μέ περίσσειο θάρρος . Διά τήν πάταξιν τῶν κακοβούλων καί τήν ἐπανίδρυσιν βεβαίως- βεβαίως .

Ἀναμένοντας τήν γεωπονικήν ἐπιστράτευσιν…..

θά μέ βρείτε ξαπλωμένο στό χωράφι

κουράστηκα….

εἲναι ἀργά…….

καληνύχτα

εγώ , εσύ , αυτός , αυτή & τα μυστήρια

Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου του Ν. Κιλκίς της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Σ Π.Ε.Γ.Δ.Υ Ν. ΚΙΛΚΙΣ), με αφορμή τις δυσμενείς εργασιακές συνθήκες που πρόσφατα ,με ευθύνη του Υ.Π.Α.Α.Τ ,διαμορφώθηκαν στην Δ.Α.Α της Ν.Α Κιλκίς, αποφάσισαν να καταγγείλουν το γεγονός γνωστοποιώντας το στους αρμόδιους θεσμικούς και συνδικαλιστικούς φορείς .

Συγκεκριμένα , σε εφαρμογή της ΚΥΑ 262345/22-3-2010 (ΦΕΚ Β ΄ 323/2010) , επιφορτίστηκαν φέτος οι Δ.Α.Α των Ν.Α να διεξάγουν τους διοικητικούς ελέγχους για την πρόσθετη στρεμματική ενίσχυση στους παραγωγούς ποιοτικού σκληρού σίτου (άρθρο 68 του Καν (ΕΚ) 73/2009) . Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εν μέσω θέρους και αδειών να μεταφερθούν στην Δ.Α.Α της Ν.Α Κιλκίς δεκάδες χαρτοκιβώτια με τιμολόγια και καρτέλες σκληρού σίτου (περίπου 9000 αιτήσεις παραγωγών για 650 και πλέον χιλιάδες στρ. σκληρού σίτου) . Από πρόχειρους υπολογισμούς της υπηρεσίας , ο κάθε υπάλληλος της Δ.Α.Α (όχι μόνο οι
γεωπόνοι) πρέπει έως τις 10-9-2010 να ελέγξει από 2500 περίπου επίσημες ετικέτες πιστοποίησης (καρτέλες) σκληρού σίτου , τα αντίστοιχα τιμολόγια , να τα καταγράψουν σε ηλεκτρονικά αρχεία και να τα αποστείλουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όλα αυτά πρέπει να γίνουν παράλληλα με όλες τις υπόλοιπες επείγουσες εργασίες της Δ.Α.Α οι οποίες ΄΄τρέχουν΄΄ αυτήν την εποχή . Ενδεικτικά αναφέρουμε τους επιτόπιους των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων , την τροποποίηση όλων των συμβάσεων των ενταγμένων δικαιούχων στα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα συνέπεια της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων, τις υπογραφές των συμβάσεων των Νέων Γεωργών ,τις παραλαβές των Σχεδίων Βελτίωσης που έχουν εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια υποβολής (ΚΥΑ 637) το πρόγραμμα εκρίζωσης αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα, την αναδιάρθρωση & μετατροπή αμπελουργικών
εκτάσεων , κ.λ.π.

Εξίσου σημαντικό με τα ανωτέρω είναι η οργάνωση της όλης διαδικασίας και οι συνθήκες υγιεινής . Είναι χαρακτηριστική η προχειρότητα στην διαδικασία υποβολής των αιτήσεων στην υπηρεσία , ασαφής η διαδικασία και ο τρόπος ελέγχου και το σημαντικότερο ενέχει σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία όλων των εμπλεκομένων ελεγκτών.

Συγκεκριμένα , οι καρτέλες - οι οποίες μαζί με τα τιμολόγια είναι το κύριο αντικείμενο ελέγχου και οι οποίες πρέπει αφενός να καταμετρηθούν και αφετέρου να καταγραφούν μία προς μία με τον ειδικό αριθμό τους σε ηλεκτρονικό αρχείο – είναι εξαιρετικά επικίνδυνες από απόψεως υγιεινής . Αυτές, καθώς πριν συμπεριληφθούν στην αίτηση ήταν συρραμμένες πάνω στα υλικά συσκευασίας ( τσουβάλια) του πιστοποιημένου σκληρού , είναι μολυσμένες από κάθε είδους γεωργικής προέλευσης ρύπο όπως λάσπες , περιττώματα ζώων & τρωκτικών , φυτοφάρμακα απολύμανσης σιτηρών (π.χ δαυλιτίνη), κ.λ.π. Πάνω στα γραφεία
μας αυτήν την εποχή είναι απλωμένο ότι πιο βρόμικο και ρυπαρό υπάρχει. Πέρα από τους συναδέλφους , όπως γίνεται αντιληπτό, κινδυνεύουν άμεσα οι οικογένειές τους και οι πολίτες που καθημερινά συνδιαλέγονται με την υπηρεσία.

Από την έως τώρα περιγραφή γίνεται αντιληπτή η τεράστια εκτίμηση που τρέφει το Υπ.Α.Α.Τ στους γεωπόνους και στους υπόλοιπους υπαλλήλους των Δ.Α.Α των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και για αυτό άλλωστε και φρόντισε για να έχουν ένα καλό
καλοκαίρι. Είναι τόσο μεγάλη , μάλιστα, που φρόντισε να τους εξασφαλίσει και το απαραίτητο μικροβιακό φορτίο -προφανώς ως λίπασμα -ώστε να έχουν κάτι να ασχολούνται.

Ήδη σκηνές απείρου κάλους εξελίσσονται στην Δ.Α.Α με συναδέλφους να φορούν χειρουργικά γάντια , ιατρικές μάσκες και να πασαλείβονται όλη την ώρα με αντισηπτικά υγρά.

Αυτό επίσης που πρέπει να συνεκτιμήσουμε όλοι ,είναι ότι το Υπ.Α.Α.Τ κατάφερε κατά κάποιο τρόπο να τετραγωνίσει τον κύκλο , καθώς σε μία δύσκολη εποχή ικανοποίησε το αίτημά μας για επαφή με τον αγρότη και το χωράφι. Έτσι μπορεί να μείωσε τις εκτός έδρας κινήσεις , με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν πολλά εκτελούμενα προγράμματα και έλεγχοι , αλλά κατόρθωσε να φέρει ΄΄πάνω΄΄ στο γραφείο μας κυριολεκτικά το χωράφι με όλα τα συνακόλουθά του. Μας μετέτρεψε λοιπόν με μία μόλις του απόφαση σε υβρίδια γεωπόνους γραφείου – χωραφιού και σε ρακοσυλλέκτες - αχθοφόρους των «λοιπών»
εργασιών του. Για όλα αυτά το ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!

Κλείνοντας , καλούμε την ΠΟΓΕΔΥ , την ΠΕΓΔΥ , το ΓΕΩΤΕΕ και τους συναδέλφους όλων των Π.Σ να πάρουν θέση και να καταγγείλουν το γεγονός . Η απαξίωση του κλάδου έχει φτάσει στο έσχατο σημείο. Μας φέρονται ως τους παρίες της
Δημόσιας Διοίκησης , μας φτύνουν και κάποιοι νομίζουν ότι ψιχαλίζει.


Για το Π.Σ Κιλκίς
Ο Πρόεδρος            Ο Γραμματέας             Η Ταμίας
Κοκκίνης Θεόδωρος      Αυγερινίδης Κων/νος         Παμπουκίδου Παρθένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου