Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Η κατανομή για το βιοντίζελ. Μεγάλο το ενδιαφέρον των αγροτών.

164.000 χιλιόλιτρων βιοντίζελ κατανεμήθηκε για φέτος με κοινή υπουργική απόφαση σε 16 επιχειρήσεις παραγωγής βιοκαυσίμων από αγροτικά προϊόντα (ενεργειακά φυτά).Η κατανομή έγινε με βάση τους..... συντελεστές βαρύτητας των κριτηρίων που θέτει η ισχύουσα νομοθεσία και τα προσκομισθέντα από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες δικαιολογητικά. Έμφαση και προτεραιότητα δόθηκε στις εκτάσεις ελληνικών ενεργειακών καλλιεργειών με συμβόλαιο , οι οποίες κατανεμήθηκαν στο σύνολό τους και υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με την κατανομή του 2009. Παρατηρήθηκε έντονο και αυξανόμενο ενδιαφέρον από τους αγρότες για συμμετοχή στην παραγωγή βιοκαυσίμων.

Περισσότερο από το ήμισυ της ποσότητας κατανομής του βιοντίζελ θα παρασκευαστεί τελικά από πρώτη ύλη προερχόμενη από τις ελληνικές ενεργειακές καλλιέργειες, προσεγγίζοντας το 1 εκατ. στρέμματα.

Οι 16 επιχειρήσεις, που τους κατανεμήθηκε ποσόστωση βιοντίζελ είναι οι : ΕΚΚΟΚΙΣΤΗΡΙΑ - ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., ΠΕΤΣΑΣ Α.Ε. - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ, ΒΙΟΝΤΗΖΕΛ Ε.Π.Ε., ΚΑΤΟΪΛ Α.Ε.Β.Ε., STAFF COLOUR - ENERGY A.B.E.E., AGROINVEST SA, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΫΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε., ΠΑΥΛΟΣ Ν. ΠΕΤΤΑΣ Α.Β.Ε.Ε., ΦΥΤΟΕΝΕΡΓΕΙΑ Α.Ε., ΕΛΙΝ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ Α.Ε., BIODIESEL Α.Ε., GF ENERGY Α.Β.Ε.Ε., Mil Oil Hellas A.E., ΜΑΝΟΣ A.E., ΕΛΒΙ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΟΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Β.Ε.Ε. και OIL.B S.R.L.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου