Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΓΕΔΥ ΝΟΜΟ 4337 ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥΣ



ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΓΕΔΥ
ΣΤΑ Μ.Μ.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ 4337 ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ
 ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥΣ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξη κ. Β. Αποστόλου στη συνέντευξη του ήταν λαλίστατος, «ξέχασε» όμως να αναφερθεί σε ορισμένες οδυνηρές αλήθειες. Ξέχασε να αναφερθεί ότι με το πολυνομοσχέδιο επιβλήθηκε, με την δική του συγκατάθεση, ένας απεχθέστατος φόρος, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, στον οίνο και τα οινολογικά προϊόντα, κάτι που αποτελούσε διακαή πόθο της τρόικας,  ενώ παράλληλα ξεπούλησε αντικείμενα του ΥΠΑΑΤ στο Υπουργείο Οικονομικών.
Ξέχασε να αναφερθεί ότι τα μέτρα που ψήφισε θα έχουν ισοπεδωτική επίδραση στο ασφαλιστικό σύστημα και παράλληλα θα έχουμε και μείωση του εισοδήματος των  εργαζόμενων.
Ξέχασε να αναφέρει ότι το πολυδιαφημισμένο νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς δεν αποτελεί τίποτα το καινούργιο αλλά συρραφή προηγούμενων νομοσχεδίων για τους συνεταιρισμούς και συγκεκριμένα αυτών του 2000 και του 2011.
Στα παραπάνω έχουμε να απαντήσουμε τα εξής: Ο υπουργός παρά τις ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις του στη Βουλή ότι το νομοσχέδιο δεν έχει αρνητικές συνέπειες  στους αγρότες, στήριξε την επιβολή του ΕΦΚ στον οίνο και τα οινολογικά προϊόντα που μαζί με την κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Πετρελαίου, την αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, την αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, την αύξηση στο 23% του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια, κ.ά.., βάζουν ταφόπλακα στον αγροτικό τομέα
Όσο για το νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς του υπενθυμίζουμε την πάγια θέση μας για ένα συνεταιριστικό κίνημα που θα στηρίζει τους αγρότες, την παραγωγή και τις διεκδικήσεις τους και όχι ένα φαύλο σύστημα παραγωγής  κρατικοδίαιτων αγροτοπατέρων.

Τέλος όσο αφορά το νομοσχέδιο για τους βοσκοτόπους θέλουμε να επισημάνουμε ότι ο υπουργός δεν έχει άλλη επιλογή από το να ακολουθήσει την διαχρονικά δικαιωμένη επιστημονικά και τεχνικά πρόταση των Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων. Διαφορετικά και πρόστιμα από την Ε.Ε. θα επιβληθούν και η κτηνοτροφία θα εξαφανισθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου