Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά με ΠΟΓΕΔΥ για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα



Συνάντηση στις 11-2-2015 είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης με αντιπροσωπεία του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων. Από την ΠΟΓΕΔΥ. Στην συνάντηση μετείχαν οι Ν. Κακαβάς (Πρόεδρος Δ.Σ.), Α. Ρήγας (Οργ. Γραμματέας), Σ. Λαμπρόπουλος (Μέλος), Δ. Βάτσος (Πρόεδρος Ιχθυολόγων Δ.Υ.), Κ. Κοκκινάκη (Γεν. Γραμματέας Γεωπόνων Δ.Υ.) και η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος της Π.Ε.Γ.Δ.Υ. Πειραιά Σοφία Τζίνη. Οι εκπρόσωποι της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. έθεσαν θέματα που άπτονται της διατροφικής ασφάλειας, της λειτουργίας της λαχαναγοράς, κρεαταγοράς αλλά και της ιχθυόσκαλας.
Τονίστηκε η αναγκαιότητα του δημοσίου χαρακτήρα όλων των παραπάνω αφού έχουν να κάνουν με την εγγύηση της διατροφικής ασφάλειας του συνόλου του πληθυσμού του λεκανοπεδίου. Επίσης έγινε αναφορά στον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας.
Οι εκπρόσωποι της ΠΟΓΕΔΥ αναφέρθηκαν στην σοβαρή υποστελέχωση των γεωτεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας του Πειραιά και στην σοβαρή δουλειά που γίνεται από τους υπηρετούντες Γεωτεχνικούς. Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι για την νέα Περιφερειακή αρχή ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της ποιότητας ζωής αποτελεί βασική προτεραιότητα. Βασική άξονας ανάπτυξης μπορεί να είναι ο σχεδιασμός του πρωτογενή τομέα και της εμπορίας αυτού.
Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας είναι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα πάντα στα πλαίσια της αειφορίας και την παραγωγής ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων για τους πολίτες του Πειραιά. Στα πλαίσια αυτά οι Γεωτεχνικοί επιστήμονες μπορούν να αποτελέσουν βασικούς συνεργάτες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και είναι αυτονόητη η διαρκής συνεργασία με συγκεκριμένα θέματα που αφορούν τόσο τους Εργαζόμενους Γεωτεχνικούς όσο και τους πολίτες.
Ζητήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη η κατάθεση ενός συνόλου προτάσεων στις οποίες οι Γεωτεχνικοί μπορεί να συμβάλουν με την επιστημονική τους κατάρτιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου