Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

H ΠΟΓΕΔΥ καταγγέλλει παράνομη διάθεση τροφίμων για τα οποία έχει παρέλθει η ημερομηνία που αναφέρεται στη συσκευασία τους.



 


   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ   

                                                              (ΠΟΓΕΔΥ)

ΓΕΩΠΟΝΟΙ – ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ – ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ - ΓΕΩΛΟΓΟΙ
Αχαρνών 2 Αθήνα Τ.Κ. 10176 Τηλ.:210-5234189, 210-2124041 FAX: 210-5232240
e-mail:ax2u128@minagric.gr


                                                                                                                        Αθήνα  29-8-2013
Πληρ.: Ν. Κακαβάς
Τηλ.: 6977188035

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



H ΠΟΓΕΔΥ καταγγέλλει την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση με την οποία από την ερχόμενη Δευτέρα γίνεται νόμιμη η μέχρι χθες παράνομη διάθεση τροφίμων για τα οποία έχει παρέλθει η ημερομηνία που αναφέρεται στη συσκευασία τους.

Με την απόφαση αυτή εξυπηρετούνται ευθέως τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων τροφίμων που επιδιώκουν απ’ τη μια να αντλήσουν κέρδη ακόμα και από τρόφιμα των οποίων η τύχη έπρεπε να είναι τα σκουπίδια κι απ’ την άλλη να μηδενίσουν το κόστος διαχείρισης των ληγμένων τροφίμων. Οι παραπάνω επιδιώξεις πρέπει να κάνουν για μια ακόμα φορά ξεκάθαρο στο λαό ότι η αισχροκέρδεια, ο αθέμιτος ανταγωνισμός  και η νομοθεσία της Ε.Ε που τα επιτρέπει, δεν γνωρίζει κανένα φραγμό, όπως έχει επανειλημμένα αποδειχτεί με τα αλλεπάλληλα διατροφικά σκάνδαλα που γνώρισε η χώρα μας τα τελευταία χρόνια (τρελές αγελάδες, κοτόπουλα με διοξίνες, κρέας αλόγου κλπ.). Το μόνο διαφορετικό που φέρνει αυτή η νέα ρύθμιση σε σύγκριση με τα γνωστά σκάνδαλα είναι ότι κατοχυρώνει και τυπικά το ακαταδίωκτο των επιχειρήσεων τροφίμων για τη διάθεση, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, ληγμένων τροφίμων. Διάθεση, η οποία μεταξύ των άλλων, σηματοδοτεί και την ομολογημένη πλέον αλλά αναγκαστική διατροφή ενός μεγάλου μέρους του λαού με τέτοια τρόφιμα, για να μη μένει καμιά ψευδαίσθηση σε κανέναν ότι η ταξικότητα στην κοινωνία επηρεάζει και τη διατροφή.


Η ΠΟΓΕΔΥ επισημαίνει ότι η εναρμόνιση με τις επιδιώξεις των επιχειρήσεων τροφίμων για τα ληγμένα τρόφιμα πηγαίνει παράλληλα με άλλες πολιτικές, με τις οποίες αποδυναμώνονται οι κρατικοί μηχανισμοί για τον έλεγχο των τροφίμων, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα με τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, την υποβάθμιση της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη γενικότερη υποστελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών.
Για το λόγο αυτό καλεί τους εργαζόμενους να αντιταχθούν σ’ αυτές τις πολιτικές και να αγωνιστούν για μια διαφορετική πολιτική που δεν θα υποτάσσεται στον αθέμιτο πλουτισμό των μονοπωλίων  αλλά στις λαϊκές ανάγκες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου