Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Διεθνής Τιμή Βάμβακος

«Είναι λάθος αυτό που πολλοί πιστεύουν ότι με το τέλος του 2013, με το τέλος της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, τελειώνει η υποστήριξη της γεωργίας από την Ε.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απαραίτητοι οι ευρωπαϊκοί πόροι για την ανάταξη της ελληνικής γεωργίας
29-10-2012 eliamepΣτη σημασία των ευρωπαϊκών κεφαλαίων για την ανάταξη της ελληνικής γεωργίας και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, και στην οποία παρουσιάζονται τα συμπεράσματα της μελέτης «Αξιολόγηση των επιδράσεων που έχουν ασκήσει και θα ασκήσουν στην πορεία της ελληνικής οικονομίας οι πολιτικές που χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό της ΕE», ο Υπουργός κ. Τσαύταρης ανέδειξε τη σημασία των κοινοτικών κονδυλίων και συγκεκριμένα των κονδυλιών που προορίζονται για την αγροτική πολιτική, ως μοχλού ανάπτυξης για τη χώρα.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διευκρίνισε ότι και την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020 υπάρχουν αξιοποιήσιμοι κοινοτικοί πόροι για την αγροτική ανάπτυξη της χώρας και δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Είναι λάθος αυτό που πολλοί πιστεύουν ότι με το τέλος του 2013, με το τέλος της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, τελειώνει η υποστήριξη της γεωργίας από την Ε.Ε.. Η χώρα μας θα συνεχίσει, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα συνεχιστούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την υποστήριξη της παραγωγικής διαδικασίας. Το παρόν χρονικό διάστημα που λαμβάνει χώρα η διαπραγμάτευση για την νέα κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ) είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και με συστηματικές προσπάθειες ίσως καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε επιπλέον πόρους για την χώρα».

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Νοέμβριος στο αγρόκτημα......

Σπέρνουμε:
Σιτάρι, κριθάρι, φακές, ρεβίθια, μαρούλια, πράσα.

Φυτεύουμε:
Κρεμμύδια, σκόρδα, μπιζέλια, κουκιά.
  
Μεταφύτευουμε:
Μάπες, μπρόκολα κουνουπίδια, μαρούλια, πράσα, σέλινο, αγκινάρες.

Τα μπρόκολα και τα κουνουπίδια πάνε μια χαρά με την κομπόστα που χρησιμοποίσα στη μεταφύτευση. Δίπλα στη μία σειρά μεταφύτευσα και μερικά μαρουλάκια και ενδιάμεσα μερικά κρεμυδάκια ακόμα για αργότερα.
 Συγκομιδή:
Λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια, ελιές, μαρούλια, κρεμμύδια, ραδίκια, ζοχούς, ρόκα, σπανάκι, σέσκλα, λάπατα, σινάπια, τσουκνίδες, μάραθο.

Τα μαρούλια και τα κρεμμύδια που μεταφύτευσα πριν από ενάμιση μήνα περίπου είναι έτοιμα λόγο της καλοκαιρίας.
Το σπανάκι θα αργήσει λίγο ακόμα γιατί άργησα να το σπείρω, είναι μόλις δύο εβδομάδων.

Γενικές εργασίες και φροντίδες
Ξεβοτάνισμα ζιζανίων από τα κηπευτικά μας, αλλά και συγκομιδή και αποξήρανση των ωφέλιμων όπως η τσουκνίδα, την οποία δεν την πετάμε ποτέ αλλά την φυλάμε αποξηραμένη, για χρήση σαν λίπασμα και προστασία των φυτών μας.

Σκαλίζουμε τα λαχανικά μας και τα λιπάρουμε με φουσκί, κομπόστα ή βιολογικό λίπασμα κατά προτίμηση.
Ψεκάζουμε αν χρειάζεται για ασθένειες και με χειμερινό πολτό τα φυλλοβόλα δένδρα μας.
Καθαρίζουμε κλαδεύοντας τις ελιές μας από τα άγρια παρακλάδια για να διευκολύνουμε το μάζεμά τους.
Οργώνουμε το χωράφι μας για να είναι έτοιμο για την σπορά των δημητριακών μας.
Σπέρνουμε μέχρι τέλος Νοεμβρίου περίπου τα δημητριακά μας.
Μαζεύουμε τις ελιές μας και βγάζουμε το πολύτιμο Ελληνικό ελαιόλαδο.
Μαζεύουμε φύλλα και υλικά για την κομπόστα μας.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

20.000 θέσεις για Γεωτεχνικούς..........

«ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 20.000 ΘΕΣΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ
ΤΟΜΕΑ, ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΤΥΧ/ΧΟΥΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ»

Εύρεση Εργασίας-Θέσεις Γεωτεχνικών

   Tο Σωματείο Γεωπόνων Ιδ. Υπαλλήλων Αττικής, Αν. Στερεάς , Πελοποννήσου & νήσων Αιγαίου (ΗΣΙΟΔΟΣ) εξέδωσε δελτίο Τύπου σχετικά με θέσεις γεωτεχνικών που ζητούνται προς εργασία :

  1. ΓΕΩΠΟΝΟΣ ζητείται για συντήρηση κήπων, περιοχή Αμπελόκηποι τηλέφωνο επικοινωνίας :2106929737
  1. ΓΕΩΠΟΝΟΣ ή Τεχνολόγος, χωρίς υποχρεώσεις, με κεφάλαιο 20.000€, να αναλάβει κατάστημα γεωργικών εφοδίων, ως διάδοχη κατάσταση, στην Βόρεια Κέρκυρα, Εγγυημένο εισόδημα 1.000€/μήνα. ,τηλέφωνο επικοινωνίας :6944685907 & 2663063241.
  1. ΓΕΩΠΟΝΟΣ / τεχνολόγος γεωπόνος για φυτοπροστασία φοινίκων από τεχνική-μελετητική εταιρία έργων πρασίνου, η εργασία αφορά ψηφιακή καταγραφή φοινίκων και συνεργείο επεμβάσεων, απαραίτητα κάτοχος δικύκλου, βιογραφικά στο info@perivallontikidomi.gr  τηλέφωνο επικοινωνίας :21069902229
  1. ΓΕΩΠΟΝΟΣ – Τεχνολόγος τροφίμων ζητείται από μονάδα τυποποίησης με απαραίτητη γνώση και προϋπηρεσία στο ελαιόλαδο, τιμή 900€, συζητήσιμη
            τηλέφωνο επικοινωνίας :6976111930
  1. Ζητείται Γεωπόνος ΠΕ ή Τεχνολόγος Γεωπονίας από εταιρεία για τις ανάγκες του εργοστασίου της Ξάνθης (για το νέο πολυκατάστημα Αγροεφοδίων).Επωνυμία: “ΕΛΒΙΖ ΑΕ” εταιρεία του ομίλου “ΕΥΡΩΦΑΡΜ ΑΕ”.Αποστολή βιογραφικών: stavridis@elvlz.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2541093294, 2541093488
(Υπεύθυνος επικοινωνίας: κ. Σταυρίδης Νίκος)

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Υποχρεωτικά στα σημεία εστίασης η αναγραφή της προέλευσης οίνων στους τιμοκαταλόγους

Ένα βήμα ακόμα για την αντιμετώπιση της παραοικονομίας και της νοθείας στον τομέα, διαφαίνεται ότι πραγματοποίησε εμμέσως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Δ/νση Μ.Τ. και Π.Ε.) μέσω του ΥΠΑΝ, αφού στο σχέδιο των Κανόνων Διακίνησης / Εμπορίας προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.), επέτυχε να συμπεριλάβει διατάξεις για την κατανάλωση οίνων σε καράφα στα σημεία εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες κλπ), που αφενός μεν προστατεύουν τον καταναλωτή, ο οποίος θα γνωρίζει την προέλευση του οίνου που καταναλώνει, αφετέρου δημιουργεί ένα σημείο αφετηρία στην τελική κατανάλωση, για την έναρξη διαδικασιών ιχνηλασιμότητας και εν τέλει την αντιμετώπιση θεμάτων νοθείας, ελληνοποιήσεων κλπ., διατάξεις τις οποίες επιμόνως ζητούσε η ΚΕΟΣΟΕ τουλάχιστον από το 2009.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της ΚΕΟΣΟΕ, «είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με μια σειρά θεσμικών παρεμβάσεων, παράγει αποτελέσματα που δείχνουν ότι η ανοχή του φαύλου παρελθόντος έχει περάσει ανεπιστρεπτί, επιβάλλοντας στον τομέα υποχρεώσεις που στο μέλλον τουλάχιστον θα διασφαλίσουν τα συμφέροντα του αμπελοοινικού κλάδου.
Με τη συμμετοχή της Δ/νσης Μεταποίησης Τυποποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου, στην συζήτηση της εν λόγω Α.Δ., έπεισε το ΥΠΑΝ να συμπεριλάβει διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες στους τιμοκαταλόγους αναγράφονται απαραίτητα οι ακόλουθες ενδείξεις είτε μεμονωμένα, είτε κατά ομάδες φαγητών - ποτών, με τρόπο που να γίνεται αντιληπτή η διάκριση αυτή στον καταναλωτή:
  • «Προϊόν Π.Ο.Π.» (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) ή «προϊόν Π.Γ.Ε.» (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης), αποκλειστικά και μόνο για τα προϊόντα που ανήκουν επισήμως σε αυτές τις κατηγορίες. Απαγορεύεται η χρήση του όρου «Π.Ο.Π.», «Π.Γ.Ε» αν τα προϊόντα που διατίθενται δεν είναι τέτοια.
  • Προκειμένου για συσκευασμένα ποτά (μπύρα, οίνος, εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικά, χυμοί, οινοπνευματώδη ποτά, σόδες) αναγράφεται επιπλέον και η ειδικότερη ονομασία του είδους με την οποία προσφέρεται στο εμπόριο (ετικέτα) και ο όγκος του περιεχομένου κάθε συσκευασίας σε ml.
  • Ειδικότερα για τους οίνους, που προσφέρονται στους καταναλωτές χωρίς να είναι εμφανής η συσκευασία τους, αναγράφεται υποχρεωτικά η χώρα προέλευσης και ο παραγωγός ή ο εμφιαλωτής τους όπως αυτά αναφέρονται στην επισήμανση(ετικέτα) των εν λόγω οίνων, σύμφωνα με τους Κανονισμούς 1234/2007(άρθρο 118κε) και 607/2009 (άρθρα 55 και 56).
Επιπλέον ο καταναλωτής εφόσον το ζητήσει μπορεί η «μετάγγιση» του οίνου (σε προσυσκευασία μέχρι 60 lt) να γίνει παρουσία του και να του δίνεται η δυνατότητα να διαβάσει την επισήμανση της συγκεκριμένης προσυσκευασίας.
Αυτό σημαίνει πλέον ότι τα σημεία εστίασης είναι υποχρεωμένα «να γνωρίζουν» και να ενημερώνουν τον καταναλωτή για την ακριβή προέλευση ή τον παραγωγό του οίνου που καταναλώνουν».

Επιστημονικούς Συνεργάτες για τη Βόρεια Ελλάδα | Βόρεια Ελλάδα Verisfield (UK) Ltd

Η φαρμακευτική εταιρεία
Verisfield (UK) Ltd
ΖΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΑΜΕΣΑ:
Επιστημονικούς Συνεργάτες για τη Βόρεια Ελλάδα


Προφίλ υποψηφίου:      
-       Προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση
-       Φιλοδοξία εξέλιξης και ισχυρή θέληση για επίτευξη στόχων
-       Πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κατά προτίμηση θετικών επιστημών 
-       Καλή γνώση αγγλικής γλώσσας
-       Ικανότητα επικοινωνίας
-       Δίπλωμα οδήγησης

Η εταιρεία προσφέρει:
-       Συνεχή εκπαίδευση
-       Προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης
-       Ελκυστικό πακέτο αποδοχών
-       Bonus επίτευξης στόχων


Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν βιογραφικό σημείωμα (Κωδ. Θέσης: CV_ES_12_10_03) στο [Για να στείλετε τo βιογραφικό σας κάντε κλικ εδώ]
Όλα τα βιογραφικά θα αντιμετωπιστούν εμπιστευτικά
 http://www.kariera.gr

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

7η Πανελλήνια Συνάντηση Μανιταρόφιλων στην Ξάνθη

 Την 7η πανελλήνια φθινοπωρινή συνάντηση μανιταρόφιλων διοργανώνουν οι μανιταρόφιλοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το τριήμερο 26 - 28 Οκτωβρίου 2012, στην ευρύτερη περιοχή του Λειβαδίτη Ξάνθης, με επίκεντρο το Δασικό Χωριό Ερύμανθος (51 χλμ. από Ξάνθη, 9 χλμ. από Λειβαδίτη).

Σκοπός της εκδήλωσης, η οποία τελείται υπό την αιγίδα της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης δήμου Ξάνθης είναι να δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους που αγαπούν τα μανιτάρια και τη φύση, να τα γνωρίσουν στο φυσικό τους χώρο μέσα από την αναζήτηση, τη συλλογή και τα σεμινάρια, με την καθοδήγηση ανθρώπων με μεγάλη γνώση και εμπειρία στα υπέροχα μανιτάρια.

Το φαγητό θα επιμεληθεί η βραβευμένη Chef Στέλλα Σπανού.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκινάει την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου με την προσέλευση των συμμετεχόντων στο Δασικό Χωριό, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 10 πμ θα γίνει αναζήτηση μανιταριών και τρούφας, στη συνέχεια παρουσίαση μανιταροσυνταγής από τη Στέλλα Σπανού, θα ακολουθήσει έκθεση μανιταριών και σεμινάρια μανιταρογνωσίας και το βράδυ μουσική βραδιά. Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου θα γίνει αναζήτηση μανιταριών και τρούφας.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6974-889879, 6974-886852 και στα email niako@tee.gr και xanangel@otenet.gr

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι προεγκρίσεις των επενδυτικών φακέλων 191 Σχεδίων Βελτίωσης. Ο προϋπολογισμός των 191 Σχεδίων Βελτίωσης που έλαβαν προέγκριση σήμερα ανέρχεται στα 43,8 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 24,3 εκ. ευρώ αποτελούν δημόσια δαπάνη.
Μέχρι σήμερα συνολικά έχουν υπογραφεί 615 προεγκρίσεις Σχεδίων Βελτίωσης στο πλαίσιο του Μέτρου 121 «Εκσυγχρονισμός Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ) «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» συνολικού προϋπολογισμού 115 εκ. € και δημόσιας δαπάνης 63 εκ. €. Μέχρι στιγμής από τα 7.735 σχέδια βελτίωσης, έχουν αξιολογηθεί 4.215, εκ των οποίων 1.290 έχουν ελεγχθεί από γνωμοδοτική επιτροπή.
Οι διαδικασίες αξιολόγησης των επενδυτικών φακέλων στο πλαίσιο του Μέτρου 121 συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και οι προεγκρίσεις ανακοινώνονται σταδιακά.

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Σχέδιο δράσης για δημιουργία στην Π.Ε. Άρτας 120 νέων θέσεων εργασίας στον πρωτογενή τομέα

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ η πράξη «Ένα τοπικό σχέδιο δράσης για την εκκίνηση επιχειρηματικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας» (Δράση «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας).
Στόχος της προτεινόμενης παρέμβασης – σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας – είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων ενσωμάτωσης στην τοπική αγορά εργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας 120 Ανέργων εγγεγραμμένων στα Μητρώα του ΟΑΕΔ, Νέων Επιστημόνων και Αγροτών.
«Επιδιώκεται η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον πρωτογενή τομέα με νέες γεωργικές καλλιέργειες (φαρμακευτικά φυτά, μανιτάρια κλπ), στη μελισσοκομία, στην μεταποίηση και εμπορεία πτηνο-κτηνοτροφικών προϊόντων και προϊόντων αλιείας.
Από το σύνολο των ωφελουμένων το 22,2% θα είναι νέοι κάτω των 25 ετών, το 44,4 % θα είναι γυναίκες, το 33,3% θα απασχοληθούν σε δυναμικούς κλάδους όπως πράσινη οικονομία, εναλλακτικός τουρισμός, νέες τεχνολογίες, πολιτισμός και το 33,3% θα συστήσουν κοινωνικές επιχειρήσεις. Συντονιστής εταίρος για την υλοποίηση της πράξης είναι η Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου- Αμβρακικού Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία (ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε.ΟΤΑ). Ο προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 490.000 ευρώ», αναφέρει η σχετική ανακοί

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ-« Καλλιέργεια αγριαγκινάρας»



ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο «Δήμητρα» Κομοτηνής – μετά από έντονο ενδιαφέρον παραγωγών της περιοχής - προγραμματίζει την υλοποίηση ημερίδας ενημερωτικού χαρακτήρα με θέμα :
« Καλλιέργεια αγριαγκινάρας»

Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 19.10.2012  στις 11.00 π.μ. στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «Δήμητρα» Κομοτηνής .
Ομιλητής  θα είναι ο κ. Νίκος Μπαράκος, χημικός - Δρ ΕΜΠ πρόεδρος της εταιρείας AGROENERGY S.A., που θα αναπτύξει την δυνατότητα και τους όρους της συμβολαιακής γεωργίας της αγριαγκινάρας για την παραγωγή ενέργειας.

Επιτρεπόμενα μέσα διαφήμισης φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Σκοπός – Γενικές ρυθμίσεις
1. Η παρούσα απόφαση ρυθμίζει τα θέματα διαφήμισης
φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Ως διαφήμιση ορίζεται
το μέσο προώθησης της πώλησης ή της χρήσης φυτο−
προστατευτικών προϊόντων (σε οποιονδήποτε άλλον
εκτός από τον κάτοχο της άδειας, το πρόσωπο που
διαθέτει το φυτοπροστατευτικό προϊόν στην αγορά και
τους αντιπροσώπους τους), με έντυπα ή ηλεκτρονικά
μέσα και ραδιόφωνο. Μέσο προώθησης της πώλησης
ή της χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων δεν θε−
ωρείται το ενημερωτικού περιεχομένου υλικό (τεχνικά
φυλλάδια, τεχνικά δελτία κ.α.) που αποστέλλεται με
έγγραφη ή ηλεκτρονική αλληλογραφία σε καταστήματα
χονδρικής ή λιανικής πώλησης, εφόσον:
Α. Αποστέλλεται σε ένα αντίγραφο εφόσον είναι σε
έγγραφη μορφή.
Β. Δεν παρέχεται πρόσβαση σε τρίτους εφόσον είναι
σε ηλεκτρονική μορφή.
Γ. Δεν προκαλεί σύγχυση σχετικά με τις εγκεκριμένες
χρήσεις του προϊόντος στη χώρα μας.
2. Απαγορεύεται η διαφήμιση μη εγκεκριμένων φυτο−
προστατευτικών προϊόντων. Στους παραβάτες επιβάλ−
λονται οι διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται από
το άρθρο 9 παράγραφος 3 του ν.4036/2012 (ΦΕΚ 8/Α΄).
3. Κάθε διαφήμιση φυτοπροστατευτικού προϊόντος
ενημερωτικού περιεχομένου πρέπει να συνοδεύεται
από τις προτάσεις: «Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα
να χρησιμοποιούνται με ασφαλή τρόπο. Να διαβάζετε
πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες σχετικά με το
προϊόν πριν από τη χρήση». Οι προτάσεις αυτές είναι ευ−
ανάγνωστες και διαχωρίζονται σαφώς από την υπόλοι−
πη διαφήμιση. Η φράση «φυτοπροστατευτικά προϊόντα»
μπορεί να αντικαθίσταται από ακριβέστερη περιγραφή
του τύπου του προϊόντος, όπως μυκητοκτόνο, εντομο−
κτόνο ή ζιζανιοκτόνο.
4. Απαγορεύεται

ΠΕΓΔΥ-24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΠΕΓΔΥ)

Αθήνα    15 /10/2012
                                                               Αρ. Πρωτ. 989

Ταχ. Δ/νση:
Τηλ & Fax:
E-mail:

Διδότου 26
106 80  Αθήνα
210-3614580
pegdy@otenet.gr

ΠΡΟΣ:
1.       Π.Σ. ΠΕΓΔΥ
2.       Μέλη μας
Έδρες τους              

ΚΟΙΝ: ΠΟΓΕΔΥ





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Οι αντοχές της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας, από την οικονομική κρίση και την πολιτική της σκληρής λιτότητας που ασκείται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, δοκιμάζονται ξανά μπροστά στην αναλγησία όλων εκείνων που εξακολουθούν να αναπαράγουν την ίδια αντικοινωνική, αδιέξοδη και αναποτελεσματική μνημονιακή πολιτική.
Η πολιτική του μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας της Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους, πρέπει να ανατραπεί.
Η ΠΕΓΔΥ καλεί τους Γεωπόνους - μέλη της να συμμετέχουν σε καθολική συμμετοχή στη Γενική Απεργία, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 και στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις στην Περιφέρεια, από τα κατά τόπους Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τα Εργατικά Κέντρα καθώς και στην Απεργιακή Συγκέντρωση των Συνδικάτων, στην Αθήνα, στο Πεδίον του Άρεως στις 11:00 π.μ.
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον κοινό αγώνα για την ακύρωση των καταστροφικών πολιτικών των μνημονίων.

Όλοι στην Συγκέντρωση των Συνδικάτων

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ώρα 11.00 π.μ. στο ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ





Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        



ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΖΑΧΙΛΑΣ


Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ 1.1 «ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΟΥ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ»ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 216 ΤΟΥ ΠΑΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ 1.1 «ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΟΥ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ»ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 216 ΤΟΥ ΠΑΑ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, ανακοινώνει ότι το προσεχές διάστημα πρόκειται να εφαρμόσει τη Δράση 1.1. «Αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρου περίφραξης» στο πλαίσιο του Μέτρου 216 «Μη Παραγωγικές Επενδύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (Π.Α.Α.) «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Δικαίωμα υποβολής αίτησης ενίσχυσης (εν δυνάμει δικαιούχοι της Δράσης) θα έχουν μελισσοκόμοι και κτηνοτρόφοι οι οποίοι διαθέτουν εκμεταλλεύσεις ή μετακινούνται στις περιοχές που χαρακτηρίζονται οικότοποι της αρκούδας.

Τονίζεται ότι οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα βασίζονται στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΑΕΕ) του έτους 2012 και, ειδικότερα, σε δεδομένα σχετικά με τα μελισσοσμήνη, τα μελισσοχώραφα (μελισσόχορτο) και τις σταβλικές εγκαταστάσεις τα οποία περιλαμβάνονται σε αυτήν και για το λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή τους, ώστε να γίνει ακριβής και πλήρης συμπλήρωση των στοιχείων και απαιτούμενων δεδομένων.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

(ΠΟΓΕΔΥ)
ΓΕΩΠΟΝΟΙ – ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ – ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ - ΓΕΩΛΟΓΟΙ
Αχαρνών 2 Αθήνα Τ.Κ. 10176 Τηλ.:210-5234189, 210-2124041 FAX: 210-5232240
e-mail:ax2u128@minagric.gr

                                                                                       Αθήνα  8-10- 2012
Πληροφορίες : Νίκος Κακαβάς
6977188035


ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ


                       ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία των Κτηνιάτρων-Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων πρόσθετων αποζημιώσεων για υπερωριακή απασχόληση συνεχίζεται. Ήδη η πολιτεία οφείλει τα σχετικά ποσά από τον Σεπτέμβριο του 2011 ως και σήμερα! Η παραπάνω υπερωριακή απασχόληση των Γεωτεχνικών πραγματοποιήθηκε ως επί το πλείστον τις νυχτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες, σε σφαγεία, πτηνοσφαγεία και άλλους χώρους εργασίας με επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες. Οφείλονται δεδουλευμένα μεταξύ άλλων και κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων του 2011 και του Πάσχα του 2012, τα οποία οι υπεύθυνοι των εγκαταστάσεων και επιχειρήσεων έχουν πληρώσει κανονικά, οι Υπηρεσίες τα έχουν καταθέσει στην εφορία, αλλά η πολιτεία αρνείται να καταβάλει στους δικαιούχους.
Σας πληροφορούμε ότι μέχρι τον Νοέμβριο του 2011 η καταβολή των πρόσθετων τελών γινόταν σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΥΑ 264074/2009 με απλή και διαφανή διαδικασία, δηλαδή:
Ο υπεύθυνος της εγκατάστασης κατέθετε αίτηση στη Δημόσια Υπηρεσία όπου αιτούνταν την επιθεώρηση –έλεγχο από επίσημο ελεγκτή, σε ώρες εκτός του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών.
Η αποζημίωση είχε οριστεί στα 9,78 Ευρώ ανά ώρα εργασίας μεικτά (περίπου 5,70 Ευρώ καθαρά μετά τις νόμιμες κρατήσεις) και η χιλιομετρική αποζημίωση σε 0,15 Ευρώ ανά χιλιόμετρο (γιατί οι Επιθεωρητές χρησιμοποιούν συνήθως τα αυτοκίνητά τους για την μετάβαση στην εγκατάσταση). Γινόταν κατάθεση των χρημάτων αυτών και των διπλοτύπων τύπου Β’ στην εφορία και μετά από συμπλήρωση ανά δίμηνο καταστάσεων πληρωμής, γινόταν άμεση απόδοση από την εφορία στους δικαιούχους των ποσών που τους αναλογούσαν. Για κάθε επιθεωρητή-ελεγκτή ίσχυε ως μηνιαίο όριο αποζημίωσης το ποσό των 500 ευρώ μεικτά (περίπου 300 ευρώ καθαρά). Η παραπάνω διαδικασία είχε καθοριστεί βάσει των διατάξεων του 3460/2006 όπως τροποποιήθηκε  με το Ν. 3698/2008(οι διατάξεις αυτές είναι σε ισχύ).

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Οδηγίες ορθής χρήσης σκευασμάτων για την αντιμετώπιση εντόμων σε φοινικοειδή

23,3 εκατομμύρια ευρώ σε 745.00 απόρους, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τη δωρεάν διανομή τροφίμων


Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τη δωρεάν διανομή τροφίμων για το έτος 2012, ύψους 23,3 εκατομμυρίων ευρώ που θα δοθούν σε περισσότερους από 745.000 δικαιούχους.
Μέχρι την 28η Σεπτεμβρίου υπογράφηκαν όλες οι συμβάσεις με τους πέντε διαφορετικούς αναδόχους, ένας ανά προϊόν- σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια- που προέκυψαν μετά από τη διαγωνιστική διαδικασία, η οποία παρά τις καθυστερήσεις, που είχαν σημειωθεί και τα προβλήματα που ανέκυψαν στο ενδιάμεσο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία κάτω από συνθήκες διαφάνειας και προϋποθέσεων πλήρους ανταγωνισμού.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, με αφορμή την ολοκλήρωση του διαγωνισμού δήλωσε:
«Αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και πόρο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής εφαρμόζουμε με επιτυχία το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων για το έτος 2012  απορροφώντας το 100% των διαθέσιμων πόρων ύψους 23,3 εκατομμύρια ευρώ.
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάμε και ειδικά ο συνδυασμός της ακρίβειας της αγοράς με την παράλληλη μείωση του εισοδήματος, η δωρεάν διανομή τροφίμων, όπως τυρί φέτα, γραβιέρα, ρύζι, μακαρόνια και ελαιόλαδο, που θα εξελιχθεί σε συνεργασία με τους κατάλληλους φορείς (περιφερειακές ενότητες, σύλλογοι απόρων, σύλλογοι πολυτέκνων, Εκκλησία της Ελλάδος για τα γεύματα αστέγων κ.λ.π.) έχει ιδιαίτερη σημασία για τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας που είναι δικαιούχοι. Οι ποσότητες που θα διανεμηθούν ξεπερνούν τους 10.500 τόνους,  ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι για  πρώτη φορά θα γίνει διανομή ελαιόλαδου».