Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

«Είναι λάθος αυτό που πολλοί πιστεύουν ότι με το τέλος του 2013, με το τέλος της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, τελειώνει η υποστήριξη της γεωργίας από την Ε.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απαραίτητοι οι ευρωπαϊκοί πόροι για την ανάταξη της ελληνικής γεωργίας
29-10-2012 eliamepΣτη σημασία των ευρωπαϊκών κεφαλαίων για την ανάταξη της ελληνικής γεωργίας και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, και στην οποία παρουσιάζονται τα συμπεράσματα της μελέτης «Αξιολόγηση των επιδράσεων που έχουν ασκήσει και θα ασκήσουν στην πορεία της ελληνικής οικονομίας οι πολιτικές που χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό της ΕE», ο Υπουργός κ. Τσαύταρης ανέδειξε τη σημασία των κοινοτικών κονδυλίων και συγκεκριμένα των κονδυλιών που προορίζονται για την αγροτική πολιτική, ως μοχλού ανάπτυξης για τη χώρα.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διευκρίνισε ότι και την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020 υπάρχουν αξιοποιήσιμοι κοινοτικοί πόροι για την αγροτική ανάπτυξη της χώρας και δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Είναι λάθος αυτό που πολλοί πιστεύουν ότι με το τέλος του 2013, με το τέλος της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, τελειώνει η υποστήριξη της γεωργίας από την Ε.Ε.. Η χώρα μας θα συνεχίσει, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα συνεχιστούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την υποστήριξη της παραγωγικής διαδικασίας. Το παρόν χρονικό διάστημα που λαμβάνει χώρα η διαπραγμάτευση για την νέα κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ) είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και με συστηματικές προσπάθειες ίσως καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε επιπλέον πόρους για την χώρα».

Επιπλέον, ο κ. Τσαυτάρης τόνισε πόσο σημαντικοί είναι οι ευρωπαϊκοί πόροι για την ανοικοδόμηση της γεωργίας λέγοντας: «Αν θέλουμε πραγματικά η γεωργία να αποτελεί θεμέλιο πάνω στο οποίο θα στηριχθεί και η υπόλοιπη ανάπτυξη, τότε οι πόροι είναι πολύ σημαντικοί. Είναι ίσως μια από τις τελευταίες ευκαιρίες και πρέπει να βρούμε τρόπο να αξιοποιήσουμε σωστά το κάθε ευρώ που θα επενδυθεί.
Μόνο έτσι θα μπορέσουμε πραγματικά να κάνουμε τη γεωργία, μια ποιοτική γεωργία, πυλώνα ανάπτυξης του τόπου, όπως συνέβη άλλωστε και στο παρελθόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου