Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Αιτήσεις για διετή παράταση και στα βιολογικά


Από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για διετή παράταση στο Μέτρο 2.14 για τη βιολογική γεωργία, μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ανάλογα με το ΑΦΜ. Οι αιτούντες µε ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 23 καταθέτουν τις αιτήσεις ενίσχυσης µέχρι 6 Δεκεμβρίου, όσων το ΑΦΜ λήγει σε 4, 5 και 6 µέχρι 14 Δεκεμβρίου, σε 7 και 8 µέχρι 19 Δεκεμβρίου και σε 9 και 0 µέχρι 23 Δεκεμβρίου.
Για την παρούσα πρόσκληση το σύνολο των πιστώσεων ανέρχεται σε 25 εκατ. Το µέτρο 2.1.4. του ΠΑΑ 2007 – 2013 συγχρηµατοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταµείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) µε ποσοστό απόανάλογα µε τον τόπο εφαρµογής (Περιφέρεια Σύγκλισης, Περιφέρεια µη σύγκλισης, µικρά νησιά Αιγαίου Πελάγους) και από εθνικούς πόρους, σύµφωνα µε το χρηµατοδοτικό σχέδιο του µέτρου. ευρώ 50-85%,
Η δράση 1.1  «Βιολογική γεωργία»   έχει ως στόχο:
• την προστασία των φυσικών πόρων (έδαφος,  νερό, αέρας)  και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας
• την αειφόρο ανάπτυξη
• την προσφορά εγγυήσεων στους καταναλωτές για ασφαλή γεωργικά προϊόντα
Η δράση 1.1 του µέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» συγχρηµατοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταµείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Ε.Γ.Τ.Α.Α.) και το Ελληνικό Δηµόσιο.
Φορέας  εφαρµογής  είναι  η  Διεύθυνση  Χωροταξίας  και  Προστασίας  Περιβάλλοντος  του  υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης, συνεπικουρούµενη από τις καθ’  ύλη αρµόδιες Διευθύνσεις του ΥπΑΑΤ.         
Φορείς υλοποίησης είναι οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονοµίας (ΔΑΟ)  των αιρετών Περιφερειών και οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ)  των Περιφερειακών Ενοτήτων µετά από σχετική εξουσιοδότηση.
Ως φορείς διαχείρισης ορίζονται η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 (ΕΥΔ ΠΑΑ) και η Ειδική Υπηρεσία Εφαρµογής Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητα (ΕΥΕ ΠΑΑ-Ανταγωνιστικότητα).
Οργανισµός Πληρωµής είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου