Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΡΟΔΟΠΗΣ

Η επανενεργοποίηση  του Συλλόγου μας στοχεύει στην ανάπτυξη δράσεων και πρωτοβουλιών χρήσιμων και για την τοπική κοινωνία και για τα μέλη μας .
Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας της Ροδόπης .
Θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε με τις εκδηλώσεις μας στη διεύρυνση της επιστημονικής γνώσης .
Γνωρίζοντας ότι παράλληλα διευρύνονται και οι απαιτήσεις της κοινωνίας για καλύτερο περιβάλλον , για ασφαλή , ποιοτικά και επώνυμα προϊόντα θα προσπαθήσουμε με τις θέσεις και τις παρεμβάσεις μας να είμαστε  χρήσιμοι .
Σαν επιστημονικός σύλλογος έχουμε υποχρέωση έναντι του κοινωνικού συνόλου να προηγούμαστε των εξελίξεων και να ενημερώνουμε , έτσι θα είμαστε πρακτικά χρήσιμοι .


Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι  εξελίξεων για την τοπική αλλά και ελληνική γεωργία .
Γνωρίζουμε ότι δεν  ελέγχουμε και δεν μπορούμε να επηρεάσουμε ποσοτικά καμιά αγορά αγροτικών προϊόντων
Μπορούμε όμως να σταθουμε και να έχουμε βιώσιμο μέλλον , αν κατανοήσουμε την αναγκαιότητα για ποιοτική στροφή της ελληνικής γεωργίας και να στηριχθούμε στην ποιότητα και διαφορετικότητα των προϊόντων μας .

Γνωρίζουμε ότι  προχωράμε σε μία «γεωργία» όπου το βιώσιμο μέλλον εξαρτάται από την παραγωγή  επώνυμων ποιοτικών , πιστοποιημένων προϊόντων.
Θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε , να προβάλλουμε και να στηρίξουμε το ιδιαίτερο και διαφορετικό των προϊόντων του τόπου μας , της Ροδόπης .

Ευελπιστούμε ότι έτσι θα  συμβάλλουμε όχι μόνο στην στήριξη του αγροτικού εισοδήματος αλλά και του κοινωνικού ιστού του τόπου μας .

Η περιοχή μας έχει και δυνάμεις και δυνατότητες , δυστυχώς ανεκμετάλλευτες ακόμη , γιαυτό θεωρούμε ότι ο γεωπονικός κόσμος πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες – μπορούμε την κρίση να την κάνουμε ευκαιρία .
Αρκεί να δράσουμε οργανωμένα , συντονισμένα και δημιουργικά .

Για την επιτυχία αυτών των στόχων χρειαζόμαστε και τη δική σας συμμετοχή , τη δική σας ιδέα , τη δική σας πρόταση , τη δική σας παρατήρηση .
Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να είναι ανοιχτές οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. και να μπορεί να συμμετέχει κάθε ενδιαφερόμενος .
Οι ημερομηνίες και ο χώρος συνεδρίασης θα ανακοινώνονται στο site του συλλόγου μας   geoponosrodopis.blogspot.com
Επίσης όποιος θέλει να καταθέσει πρόταση , άποψη μπορεί να το κάνει στο  geoponosrodopis@gmail.com

Ο πρόεδρος                                    Η Γραμματέας                         



Μπούντας Κώστας                    Καρυοφυλλίδου Αθανασία        

1 σχόλιο: