Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
 ΤΟΠΙΚΟΥ  ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ  ΡΟΔΟΠΗ


Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την δημιουργία Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας Ροδόπης μετά την τακτική της συνάντηση την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010 και την αξιολόγηση της προόδου που σημειώθηκε , με τη σύμφωνη γνώμη και παρότρυνση του Νομάρχη Ροδόπης κ. Α. Γιαννακίδη αποφάσισε την πραγματοποίησης ανοικτής εκδήλωσης- ημερίδας στην αίθουσα της Νομαρχίας στις 21 Απριλίου 2010, το απόγευμα με θέμα « Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας – εργαλείο τοπικής ανάπτυξης»


Στόχος της εκδήλωσης είναι να γίνουν  ευρύτερα κατανοητές και γνωστές οι  δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας
στην αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων , στην προώθηση της τοπικής ταυτότητας με τα τοπικά αγροτικά προϊόντα, τις παραδοσιακές συνταγές, τις υπηρεσίες τουρισμού ποιότητας, την ενσωμάτωση στοιχείων του τοπικού πολιτισμού.  

Υπενθυμίζουμε ότι στο Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ροδόπης μπορούν να συμμετέχουν αγρότες παραγωγοί πιστοποιημένων τοπικών αγροτικών προϊόντων, μεταποιητές ή παραγωγοί τοπικών προϊόντων (τρόφιμα ή τεχνήματα), παροχείς τοπικών υπηρεσιών (ξενώνες, ταβέρνες, καφενεία, ξεναγήσεις, μεταφορείς κλπ), πολιτιστικοί φορείς, μουσεία, συνεταιρισμοί, δίκτυα, ομάδες, συλλογικές δομές κλπ πάντα με τα χαρακτηριστικά της τοπικής ταυτότητας της Ροδόπης

Παράλληλα αποφασίσθηκε η πραγματοποίηση ενημερωτικής επίσκεψης στην περιοχή της Κερκίνης , όπου λειτουργούν από καιρό Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας .
Στόχος της επίσκεψης είναι να αξιοποιήσουμε την εμπειρία που αποκτήθηκε , να πληροφορηθούμε τις δυσκολίες  , να  αποφύγουμε τα λάθη στη σύσταση του δικού μας Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας ώστε  να προχωρήσουμε με σίγουρα και σωστά .

Η ενημερωτική επίσκεψη θα είναι ημερήσια και θα πραγματοποιηθεί με τουριστικό λεωφορείο την Τρίτη 13 Απριλίου 2010 .
Στην ενημερωτική επίσκεψη μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι  δηλώνοντας συμμετοχή στο ΚΕΓΕ Κομοτηνής στα τηλέφωνα 2531022121 και 2531082019 τις εργάσιμες μέρες και ώρες .


                                                                               Για την Ομάδα πρωτοβουλίας



                                                                                     Μπούντας Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου