Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

η ΠΕΓΔΥ συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ              Αθήνα  26/1/2016   ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΕΓΔΥ)
Σόλωνος 102, 106 80 Αθήνα                          Αρ. Πρωτ.: 177
          Τηλ. & Fax  210 3614580
           e-mail : pegdy@otenet.gr           
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ  ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΓΔΥ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων  χρόνων ο αγροτικός τομέας αποτελεί μόνιμο  αποδέκτη  σκληρών επιθέσεων οι οποίες σχεδιάζονται από τους δανειστές μας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) και υλοποιούνται από τους ντόπιους συνεργάτες τους προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μετά την αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% τόσο στα αγροτικά εφόδια που αυξάνει υπέρογκα το κόστος παραγωγής,  αλλά και σε σειρά προϊόντων ευρείας κατανάλωσης  καθώς και σε υπηρεσίες με αποτέλεσμα τον εκμηδενισμό του ήδη πετσοκομμένου αγροτικού εισοδήματος προωθεί άμεσα μέτρα φωτιά που θα έχουν ολέθριες  συνέπειες στον αγροτικό κόσμο:
·                     Αύξηση της φορολογίας από 13% σε 26%  και μάλιστα από το πρώτο ευρώ και στο σύνολο των εισοδημάτων, ενισχύσεων και αποζημιώσεων
·                     Υπερτριπλασιασμό της προκαταβολής φόρου από 27,5% μέχρι και 100%
·                     Έως και τριπλασιασμό της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΟΓΑ με συνέπεια ν' αυξηθούν ραγδαία οι ανασφάλιστοι στον ΟΓΑ, τελικό αποτέλεσμα χιλιάδες οικογένειες να στερηθούν στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ενώ συζητείται  ακόμη και η διάλυση του ΟΓΑ βάζοντας ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση.
Φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι τα μέτρα που στοχεύουν στον αγροτικό τομέα δεν αποσκοπούν απλά και μόνο στο να «γεμίσουν» το Δημόσιο  Ταμείο, με τελικό αποτέλεσμα την εξυπηρέτηση των Δανειστών μας.  Αποσκοπούν  στη γενικότερη  εξάρθρωση  του αγροτικού τομέα και κυρίως στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς που είναι και το πιο αδύνατο τμήμα του προκειμένου να προστεθούν και άλλοι στις στρατιές ανέργων ώστε να υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω μείωσης των μισθών στο όνομα πάντα της «καταπολέμησης της ανεργίας».
Αυτά τα μέτρα είναι συνέχεια μιας Ευρωπαϊκής εμπνεύσεως πολιτικής, που ασκείται εδώ και χρόνια και μέσω των επιλογών της  οδήγησε στην εγκατάλειψη της αγροτικής δραστηριότητας, στο ξερίζωμα καλλιεργειών, κλπ. Είναι  συνέχεια των δήθεν «αντικειμενικών μελετών» όπως είναι η  διαβόητη Μελέτη του ΟΟΣΑ που περιείχε σειρά αντιαναπτυξιακών και αντιαγροτικών μέτρων  κα η υλοποίησή της γίνεται στα πλαίσια πάντα της υποτιθέμενης «αύξησης του ανταγωνισμού» με τελικό όμως σκοπό την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.
Παράλληλα  μεθοδεύεται και η συγκέντρωση της αγροτικής γης και ειδικά της  γης των μικρομεσαίων αγροτών που είναι  ήδη υποθηκευμένη στα  χέρια του τραπεζικού κεφαλαίου.
Έτσι παρά τη φαινομενική σύγκρουση της σημερινής μνημονιακής κυβέρνησης με την προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ εφαρμόζονται οι ίδιες πολιτικές με την ίδια, αν όχι με μεγαλύτερη προθυμία.
Απέναντι σε αυτή τη συνεχή και όλο και  εντεινόμενη επίθεση  στον πρωτογενή τομέα, είναι δίκαιος ο ξεσηκωμός του αγροτικού κόσμου προκειμένου να υπάρχει και αύριο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας και για να μην διαλυθεί η ύπαιθρος και η ελληνική περιφέρεια .
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Διαχρονικά ο ρόλος του γεωπόνου είναι συνυφασμένος με την ανάπτυξη του πρωτογενή  τομέα. Γι’  αυτό η ΠΕΓΔΥ συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών ενάντια στην εντεινόμενη φοροληστεία και στη διάλυση  της κοινωνικής ασφάλισης.

Για το Δ.Σ. 
          
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΧΡΉΣΤΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου