Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ενημερωτική συνάντηση μελών του ΓΕΩΤΕΕ στην Κομοτηνή στο Ξενοδοχείο Chris & Eve για την ΝΕΑ ΚΑΠ.


Πραγματοποιήθηκε  η συνάντηση για την ΝΕΑ ΚΑΠ  του ΓΕΩΤΕΕ και του συλλόγου Γεωπόνων Ροδόπης .Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και ο ομιλητής Κος Παπαδάκης Τριαντάφυλλος έδωσε σημαντικά εργαλεία στους συναδέλφους Γεωτεχνικούς που απλοποιούν την διαδικασία κατανόησης της ΚΑΠ.




Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΝΕΑ ΚΑΠ-ενημερωτική συνάντηση μελών του ΓΕΩΤΕΕ στην Κομοτηνή στο Ξενοδοχείο Chris & Eve (18:00).

Την  Δευτέρα 19/1/2015 (18:00) θα γίνει ενημερωτική συνάντηση μελών του ΓΕΩΤΕΕ στην  Κομοτηνή στο Ξενοδοχείο Chris & Eve (18:00).
Θέμα της συνάντησης είναι οι τελευταίες εξελίξεις στην ΝΕΑ ΚΑΠ (2014-2019).
Σκοπός της ενημερωτικής συνάντησης των μελών είναι να διαχυθεί η γνώση προς τους αγρότες από τους καθ' ύλη αρμόδιους τους ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥΣ.

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με τους εκπροσώπους των ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη με τις διοικήσεις των ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, παρουσία των προέδρων κ.κ. Μυστακίδη Ζαφειρίου και Δελησταμάτη Βασιλείου.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΠ 2014 (VIDEO)


Επιστολή στην πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ απέστειλε ο Σύλλογος Γεωπόνων Μελετητών σχετικά με τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την εφαρμογή των πληρωμών έτους 2012 για την Δράση 1.1 "Βιολογική Γεωργία" του Μέτρου 2.1.4. "Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις"

Κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να σας επισημάνουμε τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την εφαρμογή πληρωμών έτους 2012 της Δράσης 1.1 Βιολογική Γεωργία του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2007-2013 Αλέξανδρος Μπαλτατζής.
Στις Καταστάσεις Ανάρτησης Απορριπτόμενων για το έτος 2012, οφείλουμε να επισημάνουμε δύο κατηγορίες ΄΄κωδικών λάθους΄΄ οι οποίοι οδηγούν σε εξοντωτικές ποινές, δηλαδή στην απόρριψη όλης της πληρωμής του έτους. Συγκεκριμένα:

ΥπΑΑΤ: Κατάθεση αιτήσεων στις ΔΑΟΚ για τον κτηνίατρο εκτροφής

Η Γενική ∆/νση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων καλεί τους ιδιώτες κτηνιάτρους να υποβάλλουν αίτηση ενδιαφέροντος, συνοδευόµενη µε τα δικαιολογητικά στις οικείες ∆/νσεις Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής (∆ΑΟΚ) των Περιφερειακών Ενοτήτων, προκειµένου να δηµιουργηθεί µητρώο «κτηνιάτρων εκτροφής» κτηνοτροφικών εκµεταλλεύσεων, το οποίο θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΥπΑΑΤ.
Όπως τονίζει το ΥπΑΑΤ οι ενδιαφερόµενοι να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους µέχρι τις 23/01/2015.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε τα παρακάτω Συμπληρωματική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το έτος 2015 - Πιστοποίηση Αναγνώριση Φορέων στα πλαίσια του ΟΣΔΕ για τα έτη 2014-2020

ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ ΣΤΟ ∆ . Σ . ΤΟΥ ΓΕΩΤ . Ε . Ε .

Προσλήψεις 57 Γεωπόνων από τον ΕΛ.Γ.Α. για απασχόληση έως 5 μήνες - Αιτήσεις μέχρι 15/01/2015


Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Πρόσκληση σε ημερίδα με θέμα :Νέα ΚΑΠ-Προκλήσεις και Προοπτικές



Ο Αντιπεριφερειάρχης  Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας  κ. Σωτήριος Παπαδόπουλος σας προσκαλούν στην ημερίδα που  διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης με θέμα « Νέα ΚΑΠ-Προκλήσεις-Προοπτικές-Επιπτώσεις » που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Καβάλας και ώρα 17:30 μ.μ..
Στην ημερίδα συμμετέχουν ως ομιλητές οι κ.κ.:

  1. Κωνσταντίνος Μάττας καθηγητής  Αγροτικής Οικονομίας Α.Π.Θ.
  2. Αθανάσιος Μπαντής Γεωπόνος-Αναλυτής
  3. Αναστάσιος Καλόγριας (Τοπογράφος ΟΠΕΚΕΠΕ)
  4. Σωτήρης Κουτσομήτρος Γεωπόνος ΥΠΑΑΤ
                                                                                                       
            

ΓΕΩΤΕΕ ΠΡΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ



Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,
          Όπως γνωρίζετε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο είναι ο θεσμοθετημένος επιστημονικός σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα πρωτογενούς παραγωγής και προστασίας περιβάλλοντος (Ν.1474/2014 ) με μέλη του όλους τους Γεωπόνους, Δασολόγους, Γεωλόγους, Κτηνιάτρους και Ιχθυολόγους. Το παράρτημα του ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, στα όρια του οποίου ανήκει η ΠΕ Σερρών, βρίσκεται πάντα δίπλα στην Περιφερειακή Διοίκησή σας με προτάσεις και παρεμβάσεις συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής, της τήρησης της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, της διαχείρισης των φυσικών πόρων, της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας και σε πολλά άλλα θέματα.
          Με έκπληξη όμως πληροφορηθήκαμε ότι, η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πήρε απόφαση τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία δίδεται η δυνατότητα, να τοποθετούνται προϊστάμενοι σε όλες τις υπηρεσίες πτυχιούχοι ΠΕ και ΤΕ όλων των ειδικοτήτων. Έτσι για παράδειγμα, στις Γεωτεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας θα μπορούν να τοποθετηθούν προϊστάμενοι  άσχετων ειδικοτήτων, όπως νηπιαγωγοί, θεολόγοι, φιλόλογοι, νοσηλευτές κ.τ.λ. Αυτή η απόφαση λήφθηκε χωρίς προηγουμένως να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους,  οι εργαζόμενοι της ΠΚΜ, οι συνδικαλιστικοί φορείς και το ΓΕΩΤΕΕ.