Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Έλεγχοι σε οινοποιητικές επιχειρήσεις- Τρύγος 2015


Σε εφαρμογή της με αρ.3783/88695/11-8-2015 (ΑΔΑ:7ΞΔ7465ΦΘΗ-2ΞΙ) εγκυκλίου του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας ,η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης προς ενημέρωση του κοινού που απασχολείται στον αμπελουργικό και οινικό τομέα ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία, απαγορεύεται η οινοποίηση μη οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου καθώς και η οινοποίηση ποικιλιών που προέρχονται από αμπελοτεμάχια τα οποία δεν εντάσσονται στο δυναμικό παραγωγής του αμπελοοινικού τομέα (χωρίς δικαίωμα φύτευσης, τεμάχια ποικιλιών διπλής/τριπλής χρήσης που ενισχύονται από άλλη ΚΟΑ ή επιτραπέζιων σταφυλιών).

Προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος στις οινοποιητικές επιχειρήσεις μη επιλέξιμης πρώτης ύλης (σταφύλια), θα διενεργούνται αυστηρότατοι έλεγχοι κατά την περίοδο διακίνησης των σταφυλιών από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις .
Τονίζεται ότι, για τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς που διαπιστωθούν παραβάσεις θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του Ν. 4235/2014 (ΦΕΚ /32/ Α'/2014 ) «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου