Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΠΕΓΔΥ Προς Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστα



Κύριε Περιφερειάρχα,
Όπως είναι γνωστό η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι μια από τις περιφέρειες που χαρακτηρίζονται από μεγάλη ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα  ο  οποίος έχει ιδιαίτερη σημασία για την προσπάθεια της χώρας μας για έξοδο από την οικονομική κρίση.  Η παραγωγή στην περιφέρεια δεν προορίζεται μόνο για την κάλυψη των εγχώριων αναγκών αλλά παράλληλα ένα σημαντικό τμήμα αυτής παραγωγής έχει εξαγωγικό προσανατολισμό με σημαντικά θετική επίδραση στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας μας. Επομένως είναι αυτονόητο ότι πρέπει να καταβάλλεται από όλους κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη του τομέα της πρωτογενούς παραγωγής.
Ο πρωταρχικός ρόλος των Γεωπόνων, που συχνά εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και σε αποστελεχωμένες υπηρεσίες, στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα είναι αδιαμφισβήτητος.

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Πιο χαμηλά το πλαφόν για συνδεδεμένη βάμβακος σε Μακεδονία και Θράκη


Δεν κινδυνεύουν να χάσουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση οι βαμβακοπαραγωγοί της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν το πλαφόν παραγωγής.
 Αυτό διαβεβαιώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης, απαντώντας σε σχετικό έγγραφο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργου Παυλίδη

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΑΟΚ ΡΟΔΟΠΗΣ



Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακή Ενότητας  Ροδόπης  ενημερώνει τους βιοκαλλιεργητές , που κατέθεσαν δήλωση εφαρμογής για το έτος 2012 στο πλαίσιο της δράσης 1.1 «Βιολογική Γεωργία ,πενταετία και διετής παράταση», ότι την Πέμπτη 18-12-2014 αναρτήθηκαν στον Πίνακα Ανακοινώσεων της Υπηρεσίας μας (Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή) οι αναλυτικές ονομαστικές καταστάσεις πληρωμής με τους δικαιούχους και τους απορριπτόμενους - δεσμευμένους.
Οι καταστάσεις περιλαμβάνουν 86 δικαιούχους με συνολικό ποσό πληρωμής 333.068,86 € και 10 απορριπτόμενους με αναλυτικά τους λόγους απόρριψης.
Οι καταστάσεις έχουν αποσταλεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την έκδοση των σχετικών εντολών πληρωμής και την πίστωση των ατομικών λογαριασμών.
Επί των αναρτημένων αναλυτικών καταστάσεων πληρωμής μπορούν να υποβληθούν ενστάσεις εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της πρώτης ανάρτησης ήτοι μέχρι και την Δευτέρα 29-12-2014.   Μετά από την εξέταση των ενστάσεων θα πραγματοποιηθεί νέα πληρωμή.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο 418 της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακή Ενότητας  Ροδόπης, Κομοτηνή (Δημοκρατίας 1) και στο τηλέφωνο 2531350433.

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

«Παράταση της ημερομηνίας για τη συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2014, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ»



Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης ενημερώνει τους αμπελοπαραγωγούς ότι η συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2014, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ, θα παραταθεί μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2014.

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Παράταση έως 15/12 στην υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το 2014

«η συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2014, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥπΑΤΤ, παρατείνεται μέχρι την 15η Δεκεμβρίου 2014».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΝΕΑ ΚΑΠ 2015-2020

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», η Π.Ε. Δράμας, σε συνεργασία με την εφημερίδα «Αγροτική Έκφραση» και το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα:
«Ανάλυση της νέας Κ.Α.Π. 2015-2020»
που θα διεξαχθεί στη Δράμα στο «Αμφιθέατρο Δραμινών» του Διοικητηρίου της Π.Ε. Δράμας το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 12:00.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δημήτρης Μελάς.