Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόσκληση ενδιαφέροντος
   Το Κέντρο Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης Φιλίππων Καβάλας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του σχολικού έτους 2014 – 2015, προτίθεται να υλοποιήσει δράση με τίτλο: «Δημοκρατία των σπόρων, της τροφής και της γης: αλλάζοντας τον κόσμο με το πιρούνι μας». σε συνεργασία με την εναλλακτική κοινότητα «Πελίτι», και  τον υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων A/θμιας Eκπ/σης Ν. Καβάλας.
  Η δράση είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό,  απευθύνεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες ενηλίκων, σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές του Νομού Καβάλας και θα πραγματοποιηθεί στo αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, στις 11:00 π.μ.
Σκοπός της είναι, στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος για την ελευθερία των σπόρων, να ευαισθητοποιήσει το κοινό όσον αφορά το θέμα της συλλογής και διατήρησης των παραδοσιακών ποικιλιών και των δράσεων που μπορούν να αναπτυχθούν στον τομέα αυτό. Θα αναδείξει την εικοσάχρονη πορεία του ΠΕΛΙΤΙ (www.peliti.gr) και μέσα από το λόγο και το θεατρικό παιχνίδι θα παρουσιάσει τις ιστορίες των σπόρων, ιστορίες που χάνονται στα βάθη του χρόνου. Θα ακουστούν  προτάσεις για τις διατροφικές συνήθειες μας σε σχέση με την παραδοσιακή διατροφή, συνταγές με γεύσεις από παραδοσιακές ποικιλίες και θα μπει ο πρώτος σπόρος για τη δημιουργία σπορείου με παραδοσιακές ποικιλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου