Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

αντιδήμαρχος κλείδωσε σε γραφείο μία συνάδελφο, υπάλληλο της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Αργολίδας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΕΓΔΥ

Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, πολλοί υποψήφιοι εν όψει εκλογών, καταφεύγουν σε διάφορες στρατηγικές προκειμένου να γίνουν αρεστοί  στους πολίτες και αποσπάσουν έτσι την ψήφο τους. Μερικές φορές  αυτές  οι εφαρμοζόμενες στρατηγικές εντάσσονται  οριακά εντός των  πλαισίων της ηθικής και της νομιμότητας προκειμένου να υφαρπάξουν  τις ψήφους των πολιτών. Τέλος υπάρχουν και  περιπτώσεις, ευτυχώς απειροελάχιστες, που ένας  υποψήφιος  παραβιάζει τα όρια της νομιμότητας προκειμένου να αποσπάσει μερικούς ψήφους επιπλέον και να εξασφαλίσει την εκλογή του.
Μια τέτοια περίπτωση είναι ο αντιδήμαρχος Άργους - Μυκηνών που όπως πληροφορηθήκαμε από καταγγελία συναδέλφου, προχώρησε σε μια έκνομη ενέργεια, πέρα από κάθε φαντασία. Ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος κλείδωσε σε γραφείο μία συνάδελφο, υπάλληλο της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Αργολίδας, προκειμένου αυτή να «ολοκληρώσει την εργασία της» φυσικά με τον τρόπο που αυτός ήθελε. Είναι γνωστό ότι πολλές φορές οι συνάδελφοι αναγκάζονται να εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες.  Ωστόσο το να προσπαθούν κάποιοι αιρετοί  τοπικοί «άρχοντες» να τους εξαναγκάσουν να εργασθούν κάτω από συνθήκες στέρησης της προσωπικής τους ελευθερίας, ξεπερνά κάθε όριο!!! Επιπλέον αυτό δείχνει τον αμοραλισμό και την  αλαζονεία κάποιων  αιρετών.

 Σύμφωνα λοιπόν με την καταγγελία της συναδέλφου το περιστατικό έλαβε χώρα παραμονές των Δημοτικών εκλογών του Μαΐου. Η συνάδελφος ως μέλος της επιτροπής που χορηγεί  τις σχετικές άδειες σε παραγωγούς λαϊκών αγορών, θέλησε  να πραγματοποιήσει ελέγχους στα χωράφια των καλλιεργητών στην περιοχή Κουτσοποδίου πριν τη χορήγηση της άδειας όπως άλλωστε προβλέπει και ο σχετικός νόμος. Δυστυχώς όμως ο αντιδήμαρχος είχε «άλλη άποψη» και την κλείδωσε στα γραφεία της Δ.Ε. Κουτσοποδίου, απειλώντας την ότι  «δεν θα βγει από εκεί αν δεν υπογράψει». Το γεγονός ότι εκτός των λοιπών παρανομιών  λόγω της συμπεριφοράς του,   ήταν παράνομη και η καθ’ αυτόν τον τρόπο χορήγηση αδειών για τις λαϊκές αγορές ουδόλως τον πτόησε. Ο εν λόγω «αιρετός άρχοντας» προφανώς θεώρησε ότι η άσκηση των καθηκόντων  του ως αντιδημάρχου είναι συνυφασμένη με την εξυπηρέτηση των εν δυνάμει ψηφοφόρων του με οποιοδήποτε τρόπο, φτάνοντας  στο ακραίο σημείο της τρομοκράτησης υπαλλήλων κλειδώνοντας τους σε γραφείο.
Κατανοούμε ότι ο «μεταρρυθμιστής» Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης οραματίζεται ένα τέτοιο Δημόσιο, με τρομοκρατημένους υπαλλήλους, και συνθήκες που παραπέμπουν σε Εργασιακό Μεσαίωνα. Όμως τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να  μένουν στο απυρόβλητο. Κανείς δε μπορεί να σιωπά σε κατάφορες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων  και στην τρομοκράτησή τους.
Για τα συγκεκριμένα γεγονότα οφείλουν να πάρουν άμεσα θέση τόσο ο Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών όσο και ο  Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας καθώς και ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Όλο αυτοί οφείλουν  να καταδικάσουν , και  φυσικά όχι μόνο φραστικά, τα παραπόνα γεγονότα και τον πρωταγωνιστή τους Αντιδήμαρχο Άργους - Μυκηνών.
Τέλος θέλουμε να κάνουμε  γνωστό σε όλους  ότι η ΠΕΓΔΥ  δε πρόκειται να μείνει απλά θεατής  στις προσπάθειες τρομοκράτησης των συναδέλφων όπως   στη περίπτωση του Άργους. Γι’ αυτό στα πλαίσια προάσπισης των  συμφερόντων και της αξιοπρέπειας των συναδέλφων έδωσε ήδη εντολή στον Νομικό μας Σύμβουλο να εξετάσει κάθε δυνατότητα που παρέχεται από τη σχετική νομοθεσία για την ηθική και νομική δικαίωση της συναδέλφου.
.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου