Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΟΣΔΕ 2013



                                                                                                          Κομοτηνή 27/5/2013

                                                                                                  Αρ.Πρωτ:133

 

Δελτίο Τύπου


 ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΟΣΔΕ 2013


Η ΕΝ.ΚΑ Ροδόπης, έγινε αποδέκτης παραπόνων που αφορούσαν την υποβολή αιτήσεων καλλιέργειας 2013. Ειδικότερα αναφέρθηκε ότι, κατά την υποβολή των αιτήσεων στην ΕΑΣ Ροδόπης κλήθηκαν να πληρώσουν το ποσό των 40 €, την στιγμή που ήδη είχε προαγγελθεί από τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, τον Γενικό Διευθυντή κ.Μπαμπασίδη Κυριάκο όπως επίσης και τον πρόεδρο της ΕΑΣ Ροδόπης, κ.Κούκο (σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΑ στις 15/5/2013) ότι το κόστος θα ήταν μηδενικό.

Η Ένωση Καταναλωτών, στην προσπάθεια της να πληροφορηθούν τα μέλη της και κατ’επέκταση και όλο το καταναλωτικό κοινό, διαμέσου της προέδρου κα.Κατσή Αγγελική, ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με τον κ.Κούκο και το θέμα αποσαφηνίστηκε.

Αποφασίστηκε η δημοσιοποίηση του παρόντος δελτίου τύπου για την αποφυγή τυχόν παρερμηνειών και παρεξηγήσεων, και πάντα με γνώμονα την σωστή ενημέρωση του καταναλωτή και την προάσπιση των συμφερόντων του.

Όπως σαφώς διευκρινίστηκε και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 18/4/2013, η υποβολή των αιτήσεων ΟΣΔΕ από τις κατά τόπους ΕΑΣ γίνεται ΔΩΡΕΑΝ, βάσει της υπογραφείσας σύμβασης. Για τον λόγο αυτό εν συνεχεία σας παραθέτουμε και απόσπασμα από το δελτίο τύπου: «Οι Αιτήσεις ΟΣΔΕ 2013 υποβάλλονται δωρεάν από τους παραγωγούς και τις υποβάλλουν δια μέσω των πυλών εισαγωγής (ΕΑΣ) με βάση την υπογραφείσα σύμβαση. Καμία επιπλέον επιβάρυνση για την υποβολή των αιτήσεων ΟΣΔΕ 2013 δεν είναι επιτρεπτή και σε περίπτωση που κάτι τέτοιο σημειωθεί, το ποσό της αμοιβής της ΕΑΣ μειώνεται αυτόματα κατά το ποσό που ελήφθη, ενώ σε περίπτωση επανάληψης θα διακόπτεται η συνεργασία με τη συγκεκριμένη ΕΑΣ

Όσον αφορά την χρηματική αμοιβή των 40€ από πλευράς της ΕΑΣ Ροδόπης, διευκρινίστηκε ότι  αφορά τους αγρότες που θέλουν να κάνουν χρήση ενός επιπρόσθετου πληροφοριακού συστήματος  το «Γαία Επιχειρείν», μη υποχρεωτικό για την υποβολή της δήλωσης.

Κλείνοντας να επισημάνουμε στα μέλη μας ότι, στην σημερινή εποχή της ηλεκτρονικής πληροφόρησης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ οργάνωσε και παρέχει ΔΩΡΕΑΝ μέσω διαδικτύου επαρκείς και ικανοποιητικές ενημερώσεις για όλη την πορεία των επιδοτήσεων των αγροτών που μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κάποιο υπολογιστή. Επομένως είναι στην ευχέρεια και στην κρίση του κάθε ενδιαφερόμενου, αν θέλει να κάνει χρήση επιπρόσθετων προγραμμάτων και να πληρώνει το αντίτιμο των 40€, αφού προηγουμένως έχει λάβει και την ανάλογη ενημέρωση από τους υπαλλήλους της ΕΑΣ.

Η Ένωση Καταναλωτών Ροδόπης είναι στη διάθεση του κοινού για οποιαδήποτε καταγγελία αφορά το συγκεκριμένο θέμα ή οποιοδήποτε άλλο θίγει τα συμφέροντα του Έλληνα καταναλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου