Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Αναστολή μεταφοράς Γεωτεχνικών αρμοδιοτήτων στους Δήμους»



Μετά από παρέμβαση της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία ουσιαστικά αναστέλλεται η μεταφορά Γεωτεχνικών αρμοδιοτήτων (Αλιεία, Γεωργία, Κτηνιατρική) από τις Περιφέρειες στους Δήμους της χώρας.
Η ΠΟΓΕΔΥ έγκαιρα ανέδειξε τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν στους πολίτες αλλά και στους Γεωτεχνικούς, σε περίπτωση που εφαρμόζονταν τα προβλεπόμενα στο Νόμο «Καλλικράτη». Ήδη με όσα προηγήθηκαν υπάρχουν κάποιοι Συνάδελφοι που μεταφέρθηκαν στους Δήμους και οι οποίοι παραμένουν αναξιοποίητοι επιστημονικά αφού δεν έχει δημιουργηθεί καμία δομή στην οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν και να αποδώσουν.
Με την πράξη Νομοθετικού περιεχομένου (τεύχος Α΄ αρ. φύλλου 256/31-12-2012) αναστέλλεται η εφαρμογή των άρθρων 94 και 204 του Νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης) έως την έκδοση των σχετικών αποφάσεων που ρυθμίζουν θέματα άσκησης αρμοδιοτήτων και μεταφορά προσωπικού και πόρων στους Δήμου.
Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει τον αγώνα της για την οριστική κατάργηση των άρθρων του Καλλικράτη που μεταβιβάζουν αρμοδιότητες στους Δήμους καθώς και τον αγώνα για την κάθετη οργάνωση όλων των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Πρωτογενούς τομέα στο ΥΠ.Α.Α.Τ.

Για το Δ.Σ. 
  Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ


  Ν.  ΚΑΚΑΒΑΣ
Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


              Α.  ΠΑΝΟΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου