Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Μέθοδος καταψύξεως των καρότων

ΟΛΟΙ όσοι τους αρέσουν τα ΚΑΡΟΤΑ και τα καλλιεργούν, σίγουρα θα προβληματίζονται για τη διαδικασία με την οποία θα τα βάλουν στη κατάψυξη. Ο παρακάτω τρόπος πάντως φαίνεται αρκετά απλός και αποτελεσματικός.
Αρχικά πρέπει να πλυθούν πολύ καλά τα καρότα για να καθαρίσουν τελείως από τα χώματα. Κατόπιν αντί για μαχαίρι μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί τρίφτηςγια το καθαρισμό των καρότων διότι με τον τρίφτη τα καρότα καθαρίζονται πολύ πιο εύκολα και αποτελεσματικά από ότι με το μαχαίρι. Μετά πρέπει να κοπούν τα δύο άκρα των καρότων και πλέον τα καθαρισμένα καρότα πρέπει να συγκεντρωθούν για να κοπούν σε μικρά
Μέθοδος καταψύξεως των καρότων
Μέθοδος καταψύξεως των καρότων
κομμάτια με το μεγαλύτερο μήκος του κάθε κομματιού να μην υπερβαίνει τα 3 εκατοστά. Προσοχή όμως μήπως κάποιο ή κάποια από τα καρότα εφόσον έχουν κάποιο μαύρο σημάδι πάνω τους κατά το κόψιμό τους πολύ πιθανόν να διαπιστωθεί ότι έχουν κάποιο σκουλήκι μέσα τους και σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει αμέσως αυτά τα καρότα να πεταχτούν στα σκουπίδια.
Έτσι τα κομμένα καρότα θα μπούνε μέσα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι το οποίο με τα καρότα θα βυθιστεί μέσα σε ζεματιστό νερό μίας μεγάλης κατσαρόλας με ανοικτό το μάτι της κουζίνας για να βράζει διαρκώς το νερό. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 5 λεπτά και μόλις τελειώσει το βράσιμο θα πρέπει να ξεπλυθούν τα καρότα με κρύο νερό, να στραγγίξουν μέσα στο σουρωτήρι και να μπούνε πάνω σε μία στεγνή και καθαρή πετσέτα για να φύγουν όλα τα υγρά τους. Τέλος πρέπει να μπούνε μέσα σε σακούλες τροφίμων και μετέπειτα στο καταψύκτη. Έτσι τα κατεψυγμένα καρότα είναι έτοιμα και μπορούν να καταναλωθούν όποτε ο καθένας το επιθυμεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου