Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΕΝΚΑ ΡΟΔΟΠΗΣ-Η Άνοιξη έφτασε και τα «λουλούδια» ανθίζουν


ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ αφουγκραζόμενη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περιήλθαν οι καταναλωτές, αντιλαμβάνεται την αγωνία τους για την αγορά προϊόντων σε οικονομικές τιμές, τιμές ευκαιρίας και προσφορών.
            Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ κρούει για ακόμη μια φορά των κώδωνα του κινδύνου με αφορμή τα υπαίθρια «παζάρια» που στήνονται σε όλους τους δρόμους της πόλης, ακόμη και στα κεντρικότερα σημεία της, όπως πλατείες και χώρους παρκαρίσματος ακόμη και κάτω από τα μάτια των ελεγκτικών μηχανισμών.
            Η παραπλάνηση του καταναλωτή καλά κρατεί. Ειδικότερα, για ανθοφόρα φυτά,  δενδρύλλια, σπόρους, όπως και φυτά λαχανικών που πωλούνται ανεξέλεγκτα χωρίς να είναι πιστοποιημένα, χωρίς αναγραφόμενη ταυτότητα, προέλευση, όνομα υβριδίου ή ποικιλίας και μη ύπαρξη παραστατικών και τιμολογίων αγοράς και αποδείξεων πώλησης, θεωρούμε ότι η αγορά τους μπορεί να επιφέρει μακροπρόθεσμα σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του καταναλωτή.

Η ασύδοτη εφαρμογή φυτοφαρμάκων με υψηλή υπολειμματικότητα για την επιμήκυνση του χρόνου ζωής τέτοιων προϊόντων, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους χημικών επιμολύνσεων που επιβαρύνουν προσθετικά εμάς και την οικογένειά μας ενώ είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσουμε από τον χρωματισμό που προκαλούν στο φύλλωμα των υβριδίων.
            Η ΕΝ.ΚΑ Ροδόπης συνιστά την αγορά των παραπάνω ειδών μόνο από γεωπόνους επαγγελματίες που έχουν την σχετική άδεια εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού και μπορούν βασιζόμενοι σε επιστημονικά δεδομένα να πιστοποιήσουν σπορομερίδες και  γενετικό υλικό και να παρέχουν συνοδευτικά τις κατάλληλες συμβουλές και εγγυήσεις για αυτά τα προϊόντα. Ασφαλώς, θα πρέπει και οι τιμές που προσφέρουν να είναι ΑΝΑΛΟΓΕΣ και όχι ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ.
            Ας προσπαθήσουμε αντί να εξασφαλίσουμε μόνο την υγεία της τσέπη μας σήμερα, να φροντίζουμε και να αναζητάμε την παράταση και διασφάλιση της υγείας της δικής μας και των παιδιών μας για αύριο.

Για καταγγελίες, απευθυνθείτε στην Ένωση Καταναλωτών Ροδόπης
 στο τηλέφωνο  25310 35222.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου