Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΕΓΔΥ: Τα Περιφερειακά Συμβούλια θα πρέπει να συγκαλέσουν Γενικές Συνελεύσεις ανά Νομό για να αποφασίσουν τον τρόπο και την μορφή των αγωνιστικών διεκδικήσεων

Την Τετάρτη, 24/8/2011, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ε.Ε. της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. και των Προέδρων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, με θέμα την πορεία του πλαισίου αιτημάτων και τη μορφή των διεκδικήσεων για την ανατροπή όλων των αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αντιοικονομικών μέτρων.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ), τα μέτρα αυτά «οδηγούν όλους μας στην απαξίωση και στην υποβάθμιση του έργου και της προσφοράς μας, ενώ παράλληλα μας παρέχουν μισθούς ανέχειας και μη αξιοπρεπούς διαβίωσης».
Η ανακοίνωση της ΠΕΓΔΥ προσθέτει τα εξής:

Προς αυτή τη κατεύθυνση τα Περιφερειακά Συμβούλια (Π.Σ.) θα πρέπει να συγκαλέσουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις ανά Νομό ώστε να αποφασίσουν τον τρόπο και την μορφή των αγωνιστικών διεκδικήσεων για την αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων στον κλάδο μας.

Η διεκδίκηση των ανωτέρω θα πρέπει να γίνει με όλα τα νόμιμα μέσα και με τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων, σε ένα σχέδιο κινητοποιήσεων διαρκείας, που μπορεί με βάση τη δυναμική να έχει αφετηρία ή στόχο, τρόπους και μορφές:
1. 24ωρες, 48ωρες απεργίες
2. Απεργίες διαρκείας
3. Συντονισμό κινητοποιήσεων σε συγκεκριμένες ώρες (αρχή, μέση ή τέλος ωραρίου) με μορφές όπως: καθιστικής διαμαρτυρίας εντός ή μπροστά στους χώρους εργασίας, αποχή από συγκεκριμένες εργασίες κ.α.
4. Συλλαλητήρια
5. Συνεχείς παραστάσεις διαμαρτυρίας με νέες δυναμικές, μαζικές μορφές στους χώρους εργασίας, προς την Κυβέρνηση.

Η Π.Ε.Γ.Δ.Υ. άμεσα θα εξειδικεύσει το πρόγραμμα δράσης και συντονισμένα με τα άλλα Γεωτεχνικά Α’/ θμια Σωματεία και την Ομοσπονδία θα προχωρήσει στην υλοποίησή του.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Κουτσουμπλής Ελευθέριος
Ο Γενικός Γραμματέας
Ζαχίλας Αριστείδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου