Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γεωπόνων Ροδόπης  στην τελευταία του συνεδρίαση απεφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση των παρακάτω ενεργειών :
  1. Την διοργάνωση ημερίδας με θέμα :
«Ορθολογική χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων»
Η ημερίδα υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί την 17 Σεπτεμβρίου 2010 , όμως η τελική ημερομηνία και το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα .
Το κυρίαρχο θέμα της ημερίδας θα είναι η ανάλυση των βασικών κατευθύνσεων της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης , που πρόκειται να εκδοθεί στα πλαίσια της εναρμόνισης προς την οδηγία 128/2009 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα της ορθολογικής χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων – γεωργικών φαρμάκων  - οδηγία που αφορά όλες της χώρες της Ε.Ε.
Οι βασικές κατευθύνσεις της κοινοτικής οδηγίας και της ΚΥΑ , που θα αναλύσουν   οι εισηγητές θα αναφέρονται :
α. στην υποχρέωση κατάρτισης και πιστοποίησης όσων χρησιμοποιούν επαγγελματικά τα γεωργικά φάρμακα
β. στην καθιέρωση συνταγολογίου για την αγορά των γεωργικών φαρμάκων
γ. στην καθιέρωση  ασφαλών τρόπων διαχείρισης των κενών συσκευασίας
δ. στην πλήρη γνώση των κινδύνων από τη εισαγωγή και χρήση παράνομων παρασκευασμάτων και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος
ε. στην καθιέρωση ελέγχων ασφαλούς λειτουργίας των ψεκαστικών
στ. στην πλήρη γνώση μεθόδων και τεχνικών για την ασφαλή και αποτελεσματική διαχείριση των γεωργικών φαρμάκων , σε συνδυασμό με τη απαραίτητη χρήση μέσων αυτοπροστασίας .

  1. Την διοργάνωση πανελλαδικού συνεδρίου τον Φεβρουάριο με θέμα :
«Ασφαλής και αποτελεσματική  χρήση γεωργικών φαρμάκων»
Φιλοδοξούμε να το καθιερώσουμε ως θεσμό , όπου θα δίνεται η δυνατότητα σε υπηρεσίες , φορείς , οργανισμούς , εταιρείες ,ειδικούς επιστήμονες , ερευνητές κλπ να παρουσιάζουν κάθε χρόνο τις εξελίξεις που σημειώνονται στο θέμα της ασφαλούς και αποτελεσματικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων .
Εξελίξεις που μπορεί να αναφέρονται σε νέες μεθόδους και τεχνικές εφαρμογών , σε εξελίξεις που αφορούν τα ψεκαστικά μηχανήματα , σε μέσα αυτοπροστασίας των χρηστών , σε θέματα προστασίας των καταναλωτών και περιβάλλοντος  και πολλά άλλα .


Παρακαλούμε όλους τους συναδέλφους που θέλουν να συμβάλλουν στην επιτυχία των προσπαθειών μας να δηλώσουν συμμετοχή προκειμένου να στελεχώσουν τις ομάδες εργασίας .

                                                                                Ο πρόεδρος
                                                                                Κώστας Μπούντας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου