Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά





Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης ενημερώνει  τους  κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση, ότι υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρυγητού να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής σύμφωνα με τον Καν(ΕΚ) 436/2009  όπως ισχύει κάθε φορά.
Ειδικότερα για το έτος 2014, οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους  αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπ.Α.Α.Τ. www.minagric.gr. Η ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και λήγει στις 30 Νοεμβρίου του 2014, όπου και η ψηφιακή υπηρεσία θα κλείσει για τις νέες δηλώσεις.

αντιδήμαρχος κλείδωσε σε γραφείο μία συνάδελφο, υπάλληλο της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Αργολίδας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΕΓΔΥ

Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, πολλοί υποψήφιοι εν όψει εκλογών, καταφεύγουν σε διάφορες στρατηγικές προκειμένου να γίνουν αρεστοί  στους πολίτες και αποσπάσουν έτσι την ψήφο τους. Μερικές φορές  αυτές  οι εφαρμοζόμενες στρατηγικές εντάσσονται  οριακά εντός των  πλαισίων της ηθικής και της νομιμότητας προκειμένου να υφαρπάξουν  τις ψήφους των πολιτών. Τέλος υπάρχουν και  περιπτώσεις, ευτυχώς απειροελάχιστες, που ένας  υποψήφιος  παραβιάζει τα όρια της νομιμότητας προκειμένου να αποσπάσει μερικούς ψήφους επιπλέον και να εξασφαλίσει την εκλογή του.
Μια τέτοια περίπτωση είναι ο αντιδήμαρχος Άργους - Μυκηνών που όπως πληροφορηθήκαμε από καταγγελία συναδέλφου, προχώρησε σε μια έκνομη ενέργεια, πέρα από κάθε φαντασία. Ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος κλείδωσε σε γραφείο μία συνάδελφο, υπάλληλο της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Αργολίδας, προκειμένου αυτή να «ολοκληρώσει την εργασία της» φυσικά με τον τρόπο που αυτός ήθελε. Είναι γνωστό ότι πολλές φορές οι συνάδελφοι αναγκάζονται να εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες.  Ωστόσο το να προσπαθούν κάποιοι αιρετοί  τοπικοί «άρχοντες» να τους εξαναγκάσουν να εργασθούν κάτω από συνθήκες στέρησης της προσωπικής τους ελευθερίας, ξεπερνά κάθε όριο!!! Επιπλέον αυτό δείχνει τον αμοραλισμό και την  αλαζονεία κάποιων  αιρετών.

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ-«Διαγωνισμός για την βράβευση συγχρηματοδοτούμενων έργων του προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη (ΠΑΑ)2007-2013»



Η  ΔΑΟΚ ΠΕ Ροδόπης ενημερώνει  τους αγρότες ότι μέχρι 21η Σεπτεμβρίου 2014 ημέρα Δευτέρα  μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό που προκηρύσσει η Συντονιστική Επιτροπή του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου (ΕΑΔ) σε τρεις κατηγορίες έργων :
Καινοτομία και ανάπτυξη της υπαίθρου
Νεανική επιχειρηματικότητα
Βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο

Πληροφορίες, αναλυτική πρόσκληση καθώς και αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό  μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΕΑΔ www.ead.gr
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη Δ/νση Αγροτ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Ν.Ροδόπης ( κτίριο της πρώην Νομαρχίας 4ο όροφο Γραφείο 423 τηλ.2531350442)  .

ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ-υποβολή αιτήσεων για την απόκτηση δικαιωμάτων φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου από το Εθνικό Αποθεματικό και μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:  «Υποβολή αιτήσεων για χορήγηση δικαιωμάτων φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου»


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης έχοντας υπόψη την ΚΥΑ  υπ αριθ. 286839/2-04-2009 σχετικά με την χορήγηση δικαιωμάτων φυτεύσεων οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου από το Εθνικό Αποθεματικό υπενθυμίζει ότι, οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι εκπληρούν  τις  υποχρεώσεις που απορρέουν από την εφαρμογή της εθνικής και κοινοτικής αμπελοοινικής νομοθεσίας μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από 1-8-2014 έως 15-12 -2014 προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:
α) Δήλωση αμπελοκαλλιέργειας ( Επικαιροποιημένη Καρτέλα Αμπελουργικού Μητρώου).
β) Δήλωση συγκομιδής, για τις δύο τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου   ένταξης στο πρόγραμμα.
γ) Δήλωση εκμετάλλευσης, ενιαίας ενίσχυσης, (ΑΕΕ) την περίοδο ένταξης στο πρόγραμμα.
δ) Φωτοτυπία των δυο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
ε) Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας ή της φορολογικής δήλωσης.
στ) Σε περίπτωση ιδιόκτητων εκτάσεων, ο νόμιμος τίτλος ιδιοκτησίας με το πιστοποιητικό μεταγραφής,
 ζ) Σε περίπτωση μισθωμένων εκτάσεων, συμβολαιογραφικό έγγραφο με διάρκεια μίσθωσης τουλάχιστον δέκα (10) έτη .
η) Φωτοτυπία του Βιβλιαρίου τραπέζης, στην οποία φαίνονται ο αριθμός λογαριασμού και το ονοματεπώνυμο του παραγωγού.
θ) Βεβαίωση ότι είναι νέος γεωργός, κάτω των 40 ετών (του άρθρου 94 του ΚΑΝ(ΕΚ) 479/08) στην περίπτωση Νέου γεωργού.