Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ...................


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΠΕΓΔΥ)                    
Αθήνα 9/5/2013
Αρ. Πρωτ.: 238
Ταχ. Δ/νση:
Τηλ & Fax:
E-mail:
Διδότου 26
106 80  Αθήνα
pegdy@otenet.gr
ΠΡΟΣ
1.    Μέλη ΠΕΓΔΥ
2.   Π.Σ. ΠΕΓΔΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεωπονικές Υπηρεσίες
1.    ΥπΑΑΤ
2.   Αποκεντρωμένων Διοικήσεων
3.   Περιφερειών
4.   Δήμων
5.   Λοιπών ΝΠΔΔ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 6, παρ. 3 και του άρθρου 7, παρ. 1 του καταστατικού μας, σας καλούμε στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας, την Τρίτη 28 Μαΐου 2013, στην Αθήνα (Διδότου 26) και ώρα 9.30 πμ και σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τελικά την Τετάρτη 29 Μαΐου, στην Αθήνα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΩΤΕΕ (Διδότου 26), και ώρα 9.00 πμ με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.    Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη των οργάνων της ΠΕΓΔΥ και αντιπροσώπων στην ΠΟΓΕΔΥ.
2.   Απολογισμός πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου.
3.   Οικονομικός Απολογισμός και Προϋπολογισμός.
4.   Συζήτηση επί των Απολογισμών.
5.   Δευτερολογία Δ.Σ.
6.   Ψηφοφορίες επί των Απολογισμών.
7.   Συζήτηση κλαδικών θεμάτων – Διαμόρφωση Προγράμματος Δράσης.    

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Παγκόσμια πρωτοτυπία στις Online AEE 2013‏-επιστολή του Κ.ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά,
Σας γράφω τα παρακάτω όχι γιατί πιστεύω πως θα αλλάξει κάτι αλλά γιατί νομίζω πως όλη η Ελλάδα θα έπρεπε να μάθει τι συμβαίνει ΜΟΝΟ εδώ στη Ροδόπη.
Θα ήθελα να σας ενημερώσω για άλλη μια παγκόσμια θα έλεγα πρωτοτυπία που συντελείται εδώ και ΜΟΝΟ στη Ροδόπη και αφορά τις online αιτήσεις ΑΕΕ 2013.
Για πρώτη φορά λοιπόν μια πολύαναγγελθείσα εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων δουλεύει ΜΟΝΟ στη Ροδόπη με ωράρια ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Ναι, σωστά διαβάζετε. Το φιάσκο (ή αλλιώς σκευωρία, τρικ, κόλπο, κίνηση ΜΑΤ, κατάντια χωρίς τιμωρία ή παραδειγματισμό) άρχισε την μεγάλη Πέμπτη και μάλιστα με το κλείσιμο των δημόσιων γραφείων (ΟΠΕΚΕΠΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ) για τις αργίες του Πάσχα, το σύστημα κατέρρευσε και ανένηψε τελικά μετά από πολλά τηλέφωνα ΠΑΝΤΟΥ στις 7:30 το πρωί της Τετάρτης 8/5. Γιόρτασε δηλαδή το Online σύστημα και την Πρωτομαγιά των ιδιωτών. Μη ξεχνάμε ότι η προθεσμία και της παράτασης είναι μέχρι τις 10/5 Παρασκευή. Δυστυχώς και πάλι οι ώρες εργασίας του, ευλαβικά δεν υπερέβησαν το οκτάωρο και στις 15:05 το σύστημα έκλεισε ξανά, μέχρι τώρα που σας αποστέλλω αυτή την ενημέρωση παραμένει ερμητικά κλειστό χωρίς να υπάρχει κανένας υπεύθυνος, αρμόδιος ή μη να αποκαταστήσει τον χαμένο χρόνο που έχει χάσει ο αγρότης για να ασχοληθεί με την αξιοπρεπή δήλωση των αγροτεμαχίων του και τη γεωχωρική χάραξή τους.
Σαν γεωπόνος προσπάθησα να ασχοληθώ αρχικά από προσωπικό ενδιαφέρον και αργότερα από ανάγκη για να μπορώ να εξυπηρετώ καλύτερα Νέους Αγρότες, δικαιούχους αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων, Βιοκαλλιεργητές και γεωργούς με Σχέδια Βελτίωσης σε λεπτομέρειες δηλώσεων που μπορεί να τους στερούσαν ακόμη και αυτή τη συμμετοχή τους (όπως έγινε άλλωστε πρόσφατα με την μη ένταξη τόσων βιοκαλλιεργητών).
Απίστευτα χρήσιμο και πρωτοποριακό εργαλείο στα χέρια του Αγρότη η ηλεκτρονική δήλωση ΑΕΕ2013 δυστυχώς είναι στη δικαιοδοσία κάποιων που δεν μπορούν να αναγνωρίσουν ότι οι περισσότεροι αγρότες που επιχειρούν αυτό το διάστημα να υποβάλλουν δήλωση είναι σκονισμένοι, λασπωμένοι και ταλαιπωρημένοι (λόγο σποράς) και σίγουρα δεν έχουν στη διάθεσή τους το χρόνο ΝΠΔΔ - 07:00 με 15:00 και κλειστά αργίες.
Ωστόσο, ο χρόνος έχει παρέλθει όσο και να γαυγίζουμε ο Ροδοπίτης αγρότης για ακόμη μια φορά δεν θα κοιμάται ήσυχος περιμένοντας το τσεκ (όπως πολύ αρέσκονται να αποκαλούν) αλλά θα αγωνιά αν τελικά θα πληρωθεί αφού ΈΙΧΕ το δικαίωμα να δηλώσει online (από 23/4 - 10/5 χωρίς τις αργίες και τελικά και τα απογεύματα) αφού τεχνηέντως κάποιοι ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ του αφαίρεσαν και αυτή τη δυνατότητα.


Καλημέρα σας!

Κωνσταντίνος Ι. Αραμπατζής 
  MSc Διασφάλιση Ποιότητας
Γεωπόνος, Επιστήμων Τροφίμων
   Τεχν.Γεωπονίας, Ζωοτέχνης
          Θεσσαλονίκης 7
         69100  Κομοτηνή  
        arabcon@otenet.gr 
             6973828232