Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Κομοτηνή 26/3/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ
Με αφορμή την έναρξη της εαρινής καλλιεργητικής περιόδου θέλουμε να επισημάνουμε ότι
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ
Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ , ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ, ΕΜΠΟΡΙΑ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ
ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Π.Χ. ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ Κ.Λ.Π.
ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ
ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ – ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ EINAI:
-ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑ ΕΩΣ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ (1.000-30.000 Ευρώ)
-ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΑΤΗ
-ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ
ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ τα παράνομα εισαχθέντα γεωργικά φάρμακα ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ:
-για τον χρήστη-ψεκαστή.
-για την καλλιέργεια.
-για το περιβάλλον.
-για την ασφάλεια και την υγεία του καταναλωτή.
Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ .
ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ, ΑΠΟΘΗΚΩΝ,
ΧΩΡΑΦΙΩΝ, ΨΕΚΑΣΤΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ κ.λ.π.).

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

«Ποιοι θα ταϊσουν την Ευρώπη το 2050;»




ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Υπενθυμίζεται ότι με την συνεργασία του ΕΛ.Γ.Ο «Δήμητρα», της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ροδόπης ,της Πανελλήνιας  Ένωσης Νέων Αγροτών , της Ένωσης Νέων Αγροτών Ροδόπης και του Κέντρου «Δήμητρα» Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί :

την Τετάρτη 13.03.2013 ώρα  17.00 μ.μ. 
ημερίδα με θέμα : «Ποιοι θα ταϊσουν την Ευρώπη το 2050;»
Εισηγητές  
Μιχαηλίδης Δημήτρης Τεχνικός Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών   ( Π.Ε.Ν.Α.)                     και  Μπούντας Κώστας  Γεωπόνος Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ροδόπης –   υπεϋθυνος Κέντρου «Δήμητρα» Κομοτηνής

                                                                       
Η ημερίδα με την  ευκαιρία της επανενεργοποίησης της Ένωσης Νέων Αγροτών Ροδόπης εστιάζεται  στον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων ανθρώπων της περιοχής μας ,στις προσπάθειες βιώσιμης ανάπτυξης της αγροτικής τους εκμετάλλευσης ,σε θέματα που έχουν σχέση με το μέλλον του αγροτικού κόσμου στα πλαίσια της διαμορφούμενης νέας ΚΑΠ και σε θέματα που σχετίζονται με την διατροφική αυτάρκεια και επάρκεια τόσο σε εθνικό όσο και σε επίπεδο ΕΕ.                                                                       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Πρόγραμμα αναδιάρθωσης και μετατροπής των αμπέλων περιόδου 2013/2014.



Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης ενημερώνει τους αμπελοπαραγωγούς ότι την αμπελοοινική περίοδο 2013-2014 θα υλοποιηθεί το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Οινοποιήσιμων Ποικιλιών Αμπέλου, σύμφωνα με την ΚΥΑ 306206/3-12-2010 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Για την ένταξή στο πρόγραμμα ο ενδιαφερόμενος παραγωγός ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του, υποβάλλει Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης από 1 Μαρτίου έως και δεκαπέντε (15η) Μαΐου. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, αίτηση δύναται να υποβάλει κάθε συνιδιοκτήτης για το μερίδιο που του αναλογεί με την έγγραφη συγκατάθεση των λοιπών συνιδιοκτητών και βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Επιδότηση κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία

Το μέτρο επιδότησης της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία είναι ευρωπαϊκό και εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Η επιδότησης είναι εξ ολοκλήρου κοινοτική και ανέρχεται σε περίπου 0,18 λεπτά ανά λίτρο γάλακτος που καταναλώνεται από μαθητές σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας. afisa gala sxoleiaΑίτηση συμμετοχής στο μέτρο μπορούν να υποβάλουν οι φορείς που μπορούν να αναλάβουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή σε αυτό και περιγράφονται στην υπ΄αριθ. 268/12728/2012 (Β΄247) ΚΥΑ η οποία είναι ανηρτημένη παρακάτω. Τέτοιοι φορείς μπορεί να είναι μία σχολική μονάδα ή σχολική επιτροπή, οι προμηθευτές των προϊόντων (στους οποίους περιλαμβάνεται και το κυλικείο) ή και μια οργάνωση, η οποία θα συσταθεί ειδικά για αυτό το σκοπό (πχ ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) και θα λειτουργεί για λογαριασμό ενός ή περισσοτέρων σχολικών μονάδων ή εκπαιδευτικών αρχών.Η εν λόγω επιδότηση μπορεί να συνδυαστεί με πιθανούς άλλους πόρους φορέων (όπως πχ Δήμοι, ΜΚΟ, εθελοντικές οργανώσεις κτλ) προκειμένου το γάλα να διατίθεται δωρεάν στους μαθητές.
Στόχος του μέτρου
Στόχος του μέτρου είναι η αξιοποίησή του ώστε να επιτευχθούν πολύ χαμηλότερες τιμές διάθεσης του επιδοτούμενου γάλακτος στα σχολεία, σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς και κυρίως να ενισχύσει τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των μαθητών της χώρας σε ποιοτικά και υγιεινά γαλακτοκομικά προϊόντα.
ΠληροφόρησηΣε αυτό το σημείο της ιστοσελίδας του ΥΠΑΑΤ θα αναρτώνται όλες οι σχετικές πληροφορίες και ανακοινώσεις για την υλοποίηση του μέτρου.
Παρακάτω υπάρχει και το link για την αντίστοιχη ιστοσελίδα της ΕΕ όπου υπάρχει χρήσιμο ενημερωτικό υλικό και στην ελληνική γλώσσα:
http://ec.europa.eu/agriculture/drinkitup/index_el.htm
Επικοινωνία:
Αρμόδια: κα. Ιωάννα Παππά
Τηλ. επικοινωνίας: 210 212 5744
Βερανζέρου 46, 101 76 Αθήνα
Τμήμα Αξιοποίησης Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων
Δ/νση Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ
Γενική Δ/νση Ζωικής Παραγωγής
Νομικό πλάσιο:
  • ΚΥΑ 268/12728/2012 (Β΄247) «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 657/2008 της Επιτροπής, όπως ισχύει κάθε φορά, σχετικά με τη χορήγηση κοινοτικής ενίσχυσης για τη διάθεση γάλακτος σε μαθητές σχολικών μονάδων»
  • Καν.657/2008 (10.07.2008) για τη θέσπιση λεπτομερών κανόνων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1234/2007 όσον αφορά τη χορήγηση κοινοτικής ενίσχυσης για τη διάθεση γάλακτος και ορισμένων γαλακτοκομικών προϊόντων στους μαθητές των σχολικών ιδρυμάτων

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:  Καθορισμός κριτηρίων επιλεξιμότητας τελικών δικαι­ούχων και φορέων εκπροσώπησης τους, του προ­γράμματος Δωρεάν Διανομής τροφίμων σε απόρους της Ε.Ε.


Σας ενημερώνουμε ότι έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ Αρ.Φύλλου  414 ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου 2013 στη ηλεκτρονική  σελίδα του ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ http://www.et.gr  .
1.     Σκοπός της παρούσας απόφασης είναι ο καθορισμός των κριτηρίων επιλεξιμότητας των τελικών δικαιούχων και των φορέων εκπροσώπησής τους, του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος Δωρεάν Διανομής Τρο­φίμων σε απόρους, της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.).
2.     Αρμόδια υπηρεσία εφαρμογής της παρούσης στις κατά τόπους περιφερειακές ενότητες, είναι η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.)
3.Οι ενδιαφερόμενοι φορείς εκπροσώπησης δικαιού­χων υποβάλλουν την τυποποιημένη αίτηση-υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα (Υπόδειγμα 1 του Παραρτήματος Ι), στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ροδόπης, κατά το χρονικό διάστημα από 1η Μαρτίου έως 20 Μαρτίου 2013, η οποία συνοδεύεται από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά του Παραρτήματος I της παρούσης.
4.Οποιαδήποτε αίτηση συμμετοχής υποβληθεί με­ταγενέστερα της ημερομηνίας, που καθορίζεται στην παρ. Α1 του παρόντος άρθρου, θεωρείται εκπρόθεσμη και οι σχετικοί φορείς εκπροσώπησης αποκλείονται του προγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη Δ/νση Αγροτ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Ν.Ροδόπης  .









Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΚΕΝΤΡΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ- Χρήσιμες οδηγίες για εμβολιασμούς στην ελιά



 



ΚΕΝΤΡΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Δ/ΝΣΗ : Nικολάου Πλαστήρα 20
               691 00  ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΤΗΛ. 2531022121-82019
ΦΑΞ  2531022121
e-mail kdkom@otenet.gr
Πληροφ. Κώστας Μπούντας

Ημερ.         : 01.03.2013




ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο «Δήμητρα» Κομοτηνής προγραμματίζει την υλοποίηση των  παρακάτω  ημερίδων και ενημερωτικών συναντήσεων :
  
  1. Την Πέμπτη  07.03.2013 ώρα 17.00 μ.μ.
Ενημερωτική συνάντηση με θέμα                                                                                                                                        « Χρήσιμες οδηγίες για εμβολιασμούς στην ελιά - χρήσιμες οδηγίες για  κλάδεμα και εμβολιασμούς στο αμπέλι - πρακτική άσκηση»                                                                Εισηγητής Μπούντας Κώστας Γεωπόνος Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ροδόπης –   υπεύθυνος Κέντρου «Δήμητρα» Κομοτηνής

  1. Την Τετάρτη 13.03.2013 ώρα  17.00 μ.μ. 
Σε συνεργασία με την ‘Ενωση Νέων Αγροτών Ροδόπης προγραμματίζεται ημερίδα με θέμα «Ποιοι θα ταϊσουν την Ευρώπη το 2050;»                                                                                      Εισηγητές  Μιχαηλίδης Δημήτρης Τεχνικός Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών   ( Π.Ε.Ν.Α.)              
      και  Μπούντας Κώστας  Γεωπόνος Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ροδόπης –   υπεϋθυνος Κέντρου «Δήμητρα» Κομοτηνής

                                                                       

                                                                           









             
        



πρόγραμμα γεωργικής επαγγελματικής κατάρτισης, για τους υπόχρεους Νέους Αγρότες







Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Πληρ.: Κ.Μπούντας                                                                                 ΚΟΜΟΤΗΝΗ:01.03.2013
Τηλ.:    2531082019                                                  
Fax: 2531022121

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

          Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κομοτηνής θα υλοποιήσει πρόγραμμα γεωργικής επαγγελματικής κατάρτισης, για τους υπόχρεους Νέους Αγρότες, ενταγμένο στις Πράξεις 1, 2 και 3 «Επαγγελματική Κατάρτιση Αυτοαπασχολουμένων στον Πρωτογενή τομέα (Νέοι Γεωργοί)», Άξονες Προτεραιότητας 4, 5 και 6 «Ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού και των Επιχειρήσεων», στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.), διάρκειας 150 ωρών με έναρξη την 11.03.2013και λήξη την 12.04.2013                                             με θέμα « Φυτική παραγωγή -Ορθολογική χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων».
            
          Οι ενδιαφερόμενοι νέοι αγρότες – υπόχρεοι εκπαίδευσης παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο προγράμματος κατάρτισης έως την Δευτέρα 11.03.2013.

Επίσης οι εκπαιδευτές που είναι ενταγμένοι στο «Μητρώο Β’ Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών Ενηλίκων» του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) και ενδιαφέρονται να απασχοληθούν ως εκπαιδευτικό προσωπικό στο Πρόγραμμα Κατάρτισης, θα πρέπει έως την Δευτέρα 11.03.2013, να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο κατάρτισης και να υποβάλλουν Βιογραφικό Σημείωμα και την σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ,με την θεματική ενότητα που επιθυμούν να διδάξουν.  
                                                                                                           Ο Υπεύθυνος Κατάρτισης

                                                                                                           Κ.Μπούντας
                                                                                                           Γεωπονος