Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

24ωρη απεργία την 1/12 ΠΕΓΔΥ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η ΠΕΓΔΥ καλεί τους Γεωπόνους - μέλη της να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ την Πέµπτη 1η Δεκεµβρίου 2011.
Ο αγώνας συνεχίζεται
ΟΛΟΙ στην 24ωρη Γενική Απεργία
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

- στις απολύσεις, στη λιτότητα, στην κατακρεούργηση µισθών και συντάξεων, στα χαράτσια,
- στη διάλυση των Δηµοσίων Υπηρεσιών,
- στην κατάργηση των συλλογικών συµβάσεων
Οι εργαζόµενοι, όλη η Ελληνική Κοινωνία, δεν πρέπει να παγιδευτούν, να αποπροσανατολιστούν και να εφησυχάσουν. Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέµπτη 1η Δεκεµβρίου 2011 στο ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ ώρα 11.00 π.μ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΖΑΧΙΛΑΣ

Ζητούνται πτυχιούχοι Γεωπονικών Σχολών στον όμιλο Carrefour Μαρινόπουλος για τα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα

Ο όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος επιθυμεί να προσλάβει για τα καταστήματά του σε όλη την Ελλάδα:
  • Στελέχη φρέσκων προϊόντων (κωδ. ΦΡΕΣΚΑ)
  1. Κρέας
  2. Ψάρι
  3. Τυρί, Αλλαντικά
  4. Φρούτα, Λαχανικά
Γενικά Προσόντα:
  • Επιθυμητό Πτυχίο ΤΕΙ Ιχθυοκομίας και Αλιείας, Ζωικής Παραγωγής, Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών/Ανθοκομίας και Φυτικής Παραγωγής
  • 3-5 χρόνια προϋπηρεσία σε αντίστοιχες θέσεις
  • Απαραίτητη πιστοποίηση από Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος για τους υποψηφίους στον τομέα κρέατος
  • Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (για τους άνδρες υποψηφίους)
  • Εμπειρία σε οικονομική διαχείριση τμήματος και ομάδας εργασίας
  • Ικανότητες επικοινωνίας και διαπραγμάτευσης
  • Ομαδικό πνεύμα συνεργασίας
Η Carrefour Μαρινόπουλος προσφέρει ελκυστικό πακέτο αποδοχών και άριστες προοπτικές σταδιοδρομίας και εξέλιξης σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα  στο  fax: 210-9893457 ή στο e-mail ή στην παρακάτω διεύθυνση (με κωδικό θέσης ΦΡΕΣΚΑ):

Carrefour Μαρινόπουλος
Αγ. Δημητρίου 63, Αλιμος 17456
Υπόψη Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού

Πηγή: kariera.gr

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

απεντομώσεις σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Μακεδονίας – Θράκης και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ) Περιφερειακό Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Απεντομώσεις – Μυοκτονίες – Καταπολεμήσεις στο αστικό, περιαστικό και γεωργικό περιβάλλον». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου (ώρα έναρξης 17.45μμ.) στην Αίθουσα ΕΔΟΘ – 4ος όροφος, Πρόξενου Κορομηλά 51 – Θεσσαλονίκη.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
17:45-18:15    ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
18:15-18:30    «Ψύλλοι: Ένα αναδυόμενο πρόβλημα»
Α. Μούμκας, Κτηνίατρος - Υπ. Διδάκτωρ του εργαστηρίου Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ
18:30-18:50    «Τα Αρθρόποδα ως ζωικοί εχθροί στο αστικό και το περιαστικό περιβάλλον – Σημασία για τη Δημόσια Υγεία» Χ. Αθανασίου, Επίκουρος Καθηγητής Σχολής Γεωπονικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
18:50-19:10    «Τρωκτικά και άλλοι συναφείς οργανισμοί στο αστικό και το περιαστικό περιβάλλον» Σ. Θωμαΐδης, Γεωπόνος-Εντομολόγος
19:10-19:30    «Απεντομώσεις – Απολυμάνσεις – Μυοκτονίες: Προοπτικές για το Γεωπονικό κλάδο» Καραντούνιας, Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
19:30-20:00:    ΣΥΖΗΤΗΣΗ
 

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Άδεια επαγγέλματος γεωτεχνικών στα ΚΕΠ

Με μια μικρή τροποποίηση στην Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση που απαιτείται, απλοποιείται η διαδικασία της χορήγησης άδειας άσκησης του επαγγέλματος του γεωτεχνικού και δελτίου ταυτότητας γεωτεχνικού από τα Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, που υπογράφουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι ενδιαφερόμενοι γεωπόνοι μπορούν πλέον να λαμβάνουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος από τα ΕΚΕ.
Πιο αναλυτικά, η απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2633, αναφέρει τα εξής: 
1.Τροποποιούμε την υπ’ αριθμ. 155514/25.5.2011 (ΦΕΚ Β΄ 978) Κοινή Υπουργική Απόφαση «Απλούστευση και ένταξη στο σύστημα πληροφόρησης και διεκπεραίωσης των Ενιαίων Κέντρων Εξυπηρέτησης (Ε.Κ.Ε.) της διοικητικής διαδικασίας αίτησης εγγραφής και χορήγησης άδειας άσκησης του επαγγέλματος του γεωτεχνικού και δελτίου ταυτότητας γεωτεχνικού», όσον αφορά το επισυναπτόμενο σ’ αυτήν έντυπο «Αίτηση−Υπεύθυνη Δήλωση», το οποίο και καταργείται.
2. Το νέο έντυπο «Αίτηση−Υπεύθυνη Δήλωση» που ισχύει εφεξής επισυνάπτεται στην παρούσα απόφαση και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της

Αιτήσεις για διετή παράταση και στα βιολογικά


Από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για διετή παράταση στο Μέτρο 2.14 για τη βιολογική γεωργία, μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ανάλογα με το ΑΦΜ. Οι αιτούντες µε ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 23 καταθέτουν τις αιτήσεις ενίσχυσης µέχρι 6 Δεκεμβρίου, όσων το ΑΦΜ λήγει σε 4, 5 και 6 µέχρι 14 Δεκεμβρίου, σε 7 και 8 µέχρι 19 Δεκεμβρίου και σε 9 και 0 µέχρι 23 Δεκεμβρίου.
Για την παρούσα πρόσκληση το σύνολο των πιστώσεων ανέρχεται σε 25 εκατ. Το µέτρο 2.1.4. του ΠΑΑ 2007 – 2013 συγχρηµατοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταµείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) µε ποσοστό απόανάλογα µε τον τόπο εφαρµογής (Περιφέρεια Σύγκλισης, Περιφέρεια µη σύγκλισης, µικρά νησιά Αιγαίου Πελάγους) και από εθνικούς πόρους, σύµφωνα µε το χρηµατοδοτικό σχέδιο του µέτρου. ευρώ 50-85%,
Η δράση 1.1  «Βιολογική γεωργία»   έχει ως στόχο:
• την προστασία των φυσικών πόρων (έδαφος,  νερό, αέρας)  και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας
• την αειφόρο ανάπτυξη
• την προσφορά εγγυήσεων στους καταναλωτές για ασφαλή γεωργικά προϊόντα
Η δράση 1.1 του µέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» συγχρηµατοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταµείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Ε.Γ.Τ.Α.Α.) και το Ελληνικό Δηµόσιο.
Φορέας  εφαρµογής  είναι  η  Διεύθυνση  Χωροταξίας  και  Προστασίας  Περιβάλλοντος  του  υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης, συνεπικουρούµενη από τις καθ’  ύλη αρµόδιες Διευθύνσεις του ΥπΑΑΤ.         
Φορείς υλοποίησης είναι οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονοµίας (ΔΑΟ)  των αιρετών Περιφερειών και οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ)  των Περιφερειακών Ενοτήτων µετά από σχετική εξουσιοδότηση.
Ως φορείς διαχείρισης ορίζονται η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 (ΕΥΔ ΠΑΑ) και η Ειδική Υπηρεσία Εφαρµογής Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητα (ΕΥΕ ΠΑΑ-Ανταγωνιστικότητα).
Οργανισµός Πληρωµής είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Προγραμμα δωρεαν διανομης τροφιμων

Συμφνωνία προγράμματος δωρεάν διανομής τροφήμων για απόρους υπέγραψε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την Ε.Ε.
Ρύζι, ζυμαρικά αλλά και γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ θα διανεμηθούν δωρεάν σε απόρους, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος της ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, έως το τέλος της χρονιάς θα διανεμηθούν 7.021.000 κιλά ζυμαρικών, 5.200.500 κιλά ρυζιού και 426.000 κιλά τυριού γραβιέρας Κρήτης, σύμφωνα με τις αποφάσεις που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης.

Στην περίπτωση που υπάρξουν υπόλοιπα ποσοτήτων, είτε γιατί κάποιοι αρνηθούν να παραλάβουν ό,τι δικαιούνται, είτε γιατί έχει μειωθεί ο αριθμός των δικαιούχων απόρων, τότε οι φορείς των δικαιούχων θα πρέπει να τις μοιράσουν εντός της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας σε αυτούς που σιτίζουν, σε Ιερές Μητροπόλεις και σε πολύτεκνες οικογένειες.

Ανάδοχος εταιρεία για την υλοποίηση του προγράμματος και την ολοκλήρωση της διανομής του ρυζιού στους δικαιούχους είναι η ΕΥΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΕ, κατόπιν σχετικού διαγωνισμού.

Η διανομή θα γίνει ως εξής :

α) 9 κιλά ανά σιτιζόμενο άτομο (233.361 κιλά συνολικά) β) 15 κιλά ανά άπορο (1.544.445 κιλά συνολικά) και γ) στις οικογένειες θα δοθούν 3.422.694 κιλά συνολικά. Ανάλογα με τα μέλη τους έχουν λαμβάνει από 15 κιλά έως 78 κιλά. Μια τριμελής οικογένεια δικαιούται για παράδειγμα 30 κιλά ενώ μια τετραμελής 35 κιλά.

Η εταιρεία NUTRIA AE, ως ανάδοχος, καλείται να υλοποιήσει το πρόγραμμα διανομής ζυμαρικών. Θα δοθούν 15 κιλά ανά σιτιζόμενο άτομο, 20 κιλά ανά άπορο και από 20 έως 70 κιλά ανά οικογένεια, ανάλογα με τον αριθμό των μελών τους. Επίσης 365 κιλά ζυμαρικά θα δοθούν δωρεάν στο Σύλλογο «Το χαμόγελο του παιδιού». Επίσης η ίδια εταιρία έχει την ευθύνη της δωρεάν διανομής των 426.000 κιλών γραβιέρας Κρήτης ΠΟΠ. Οι άποροι (σιτιζόμενοι ή όχι) δικαιούνται 1 κιλό το άτομο και οι οικογένειες ανάλογα τα μέλη τους από 1 έως 13 κιλά.


πηγη: skai.gr

Ελληνικά Τρόφιμα

Δελτίο Τύπου Ν. Αγροτών Ροδόπης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11-11-2011
Νέες μορφές αγροτικών επιδοτήσεων συζητούνται στην Ξυλαγανή Ροδόπης
    Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την ενημέρωση των αγροτών και ιδιαίτερα των Νέων Αγροτών στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης οργανώνει συνάντηση-συζήτηση την Παρασκευή, 25 Νοε 2011, στις 19.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ξυλαγανής του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών με θέμα: Νέες μορφές αγροτικών επιδοτήσεων μετά το 2014.

AGROTICA 2012!!!!!!!!!