Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ενημερωτική Ημερίδα «Τα αλιευτικά προϊόντα των λιμνοθαλασσών Α.Μ.Θ.»





Καβάλα, 19-09-2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 

ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 55, 65403 ΚΑΒΑΛΑ Τ.Θ.1379
ΤΗΛ.: 2510 222942, FAX: 2510 231505
Web site: www.geotee-anmak.gr
Πληροφορίες: Αμπελίδης Θεόδωρος


Προς:


  
Αριθ. Πρωτ:  766

Όπως ο Πίνακας Διανομής






ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Ινστιτούτου Αλιευτικών Ερευνών (ΙΝΑΛΕ) Καβάλας του ΕΘΙΑΓΕ, στα πλαίσια της διαρκούς προσφοράς τους στην αλιευτική ανάπτυξη της περιοχής μας, σας προσκαλούν στην ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνουν με θέμα «Τα αλιευτικά προϊόντα των λιμνοθαλασσών Α.Μ.Θ.». Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Α.Μ.Θ, ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός Λιμνοθαλασσών Νέστου (Κεραμωτής) και το Οινοποιείο Κτήμα Χατζηγεωργίου (Κάρυανη).  
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, στην αίθουσα ODYSSEA του πολυχώρου Μπάτης multiplex την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011 στις 11:30 π.μ.
Θα ακολουθήσει γευσιγνωστική δοκιμή με προϊόντα των λιμνοθαλασσών.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΤΡΟ 123Α-«Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων»

προϋπολογισμός Πρόσκλησης : 150.000.000€
δικαιούχοι : πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς και επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 750 υπαλλήλους ή έχουν κύκλο εργασιών μικρότερο των 200 εκατ. ευρώ.
ποσοστό επιδότησης :

πότε γίνονται οι Αιτήσεις ;
Ημερ/νία έναρξης Αιτήσεων :

7 Οκτωμβρίου

Ημερ/νία λήξης Αιτήσεων:

28 Δεκεμβρίου

Tί επιδοτείται :

ΚΑΠ μετά το 2013: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις νομοθετικές προθέσεις τις Κομισιόν

Εν αναμονή της ανακοίνωσης των νομοθετικών προτάσεων της Κομισιόν  για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) μετά το 2013, το διαπραγματευτικό πλαίσιο που  θα απευθύνει η ίδια προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας φαίνεται ότι θα κινηθεί, μεταξύ άλλων, προς τις ακόλουθες κατευθύνσεις:
Καθεστώς Άμεσων Ενισχύσεων:
Εκτιμάται ότι οι διαβουλεύσεις εντός της Κομισιόν που αφορούν στην (ανα)διανομή μεταξύ κρατών μελών προσανατολίζονται στη πρόβλεψη εθνικής οροφής για κάθε κράτος μέλος, ενώ η διάρθρωση του συστήματος των αμέσων ενισχύσεων θα περιλαμβάνει την καλούμενη βασική ενίσχυση καθώς και πρόσθετες ενισχύσεις.
Ø      Βασική ενίσχυση-στρεμματική ενίσχυση σε επίπεδο κράτους-μέλους ή περιφέρειας: Τα κράτη μέλη που θα επιλέξουν να καταβάλλουν τις ενισχύσεις σε επίπεδο περιφέρειας θα πρέπει να καθορίσουν τις περιφέρειες με αντικειμενικά κριτήρια, όπως τα αγρονομικά και τα οικονομικά τους χαρακτηριστικά και τις προοπτικές της γεωργίας στην περιφέρεια ή τη θεσμική-διοικητική τους διάρθρωση. Έως το 2019 θα πρέπει να υπάρχει ενιαία τιμή βάσης για τις πληρωμές εντός του κράτους μέλους ή της περιφέρειας
Ø      Πρόσθετες ενισχύσεις:

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Είκοσι προϊόντα θα περιλαμβάνει το καλάθι των προϊόντων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Είκοσι προϊόντα θα περιλαμβάνει το καλάθι των προϊόντων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, μετά από έγκριση κατά πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου που συνεδρίασε στην περιοχή της Κομοτηνής. Μεταξύ των προϊόντων που επελέγησαν με κριτήριο την επισιτιστική αξία, τον εξαγωγικό προσανατολισμό και την ανάδειξη των τοπικών χαρακτηριστικών είναι οι ελιές Θάσου,το μετάξι Σουφλίου, τα κεράσια Ροδόπης, το κατσίκι Σαμοθράκης, ο καπνός Ροδόπης και Ξάνθης, τα σταφύλια Καβάλας και οι πατάτες Νευροκοπίου.

Η Περιφέρεια έχει προχωρήσει σε επαφή με διευθύνσεις πολυκαταστημάτων για να στηθεί σε αυτά μια γωνιά με τα προϊόντα του καλαθιού. «Πρόκειται για πιστοποιημένα - τυποποιημένα, βιολογικά προϊόντα, τα οποία θα τύχουν της ανταπόκρισης του καταναλωτικού κοινού», ανέφερε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Ούστογλου. «Κάτι που θα πρέπει να έχει στο μυαλό του ο κόσμος είναι ότι ποτέ τα ελληνικά προϊόντα δεν έχουν διασυνδεθεί με διατροφικά σκάνδαλα, όπως σε άλλες χώρες της Ε.Ε.» τόνισε χαρακτηριστικά. Οι τιμές των προϊόντων δεν θα είναι απαγορευτικές και αυτό γιατί θα είναι απευθείας από τον παραγωγό. Παράλληλα, ο κ. Ούστογλου πρόσθεσε ότι αυτό που απομένει πλέον είναι η εξεύρεση κατάλληλης ονομασίας για το καλάθι που θα αντιπροσωπεύει την περιοχή.

2η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ!!!!!!!!!!


Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΕΓΔΥ: Τα Περιφερειακά Συμβούλια θα πρέπει να συγκαλέσουν Γενικές Συνελεύσεις ανά Νομό για να αποφασίσουν τον τρόπο και την μορφή των αγωνιστικών διεκδικήσεων

Την Τετάρτη, 24/8/2011, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ε.Ε. της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. και των Προέδρων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, με θέμα την πορεία του πλαισίου αιτημάτων και τη μορφή των διεκδικήσεων για την ανατροπή όλων των αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αντιοικονομικών μέτρων.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ), τα μέτρα αυτά «οδηγούν όλους μας στην απαξίωση και στην υποβάθμιση του έργου και της προσφοράς μας, ενώ παράλληλα μας παρέχουν μισθούς ανέχειας και μη αξιοπρεπούς διαβίωσης».
Η ανακοίνωση της ΠΕΓΔΥ προσθέτει τα εξής:

Προς αυτή τη κατεύθυνση τα Περιφερειακά Συμβούλια (Π.Σ.) θα πρέπει να συγκαλέσουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις ανά Νομό ώστε να αποφασίσουν τον τρόπο και την μορφή των αγωνιστικών διεκδικήσεων για την αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων στον κλάδο μας.

Η διεκδίκηση των ανωτέρω θα πρέπει να γίνει με όλα τα νόμιμα μέσα και με τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων, σε ένα σχέδιο κινητοποιήσεων διαρκείας, που μπορεί με βάση τη δυναμική να έχει αφετηρία ή στόχο, τρόπους και μορφές:
1. 24ωρες, 48ωρες απεργίες
2. Απεργίες διαρκείας
3. Συντονισμό κινητοποιήσεων σε συγκεκριμένες ώρες (αρχή, μέση ή τέλος ωραρίου) με μορφές όπως: καθιστικής διαμαρτυρίας εντός ή μπροστά στους χώρους εργασίας, αποχή από συγκεκριμένες εργασίες κ.α.
4. Συλλαλητήρια
5. Συνεχείς παραστάσεις διαμαρτυρίας με νέες δυναμικές, μαζικές μορφές στους χώρους εργασίας, προς την Κυβέρνηση.

Η Π.Ε.Γ.Δ.Υ. άμεσα θα εξειδικεύσει το πρόγραμμα δράσης και συντονισμένα με τα άλλα Γεωτεχνικά Α’/ θμια Σωματεία και την Ομοσπονδία θα προχωρήσει στην υλοποίησή του.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Κουτσουμπλής Ελευθέριος
Ο Γενικός Γραμματέας
Ζαχίλας Αριστείδης

Γεωπόνος ή Τεχνολόγος Γεωπονίας για κάλυψη θέσεως σε εταιρεία στο τεχνικό τμήμα Αγροχημικών

Η εταιρεία "ΕΛΤΟΝ ΑΒΕΕ" αναζητά Γεωπόνο ή Τεχνολόγο Γεωπονίας για κάλυψη θέσεως στο τεχνικό τμήμα Αγροχημικών για το υποκατάστημά της στη Θεσσαλονίκη.

Ο υποψήφιος θα πρέπει να διαθέτει απαραίτητα:
  • Εμπειρία στην τεχνική υποστήριξη και προώθηση των σπορικών προϊόντων μεγαλύτερη των δυο ετών
  • Δυνατότητα ταξιδιών στο εξωτερικό
  • Η άριστη γνώση Αγγλικών και η χρήση Η/Υ κρίνονται απαραίτητες.
Παρέχεται αυτοκίνητο, πολύ ικανοποιητικός μισθός και bonus.

Όλες οι αιτήσεις θα αντιμετωπιστούν με εχεμύθεια.

Αποστολή βιογραφικών στο email: xenia@elton.gr

Γεωπόνος σε εταιρεία για εργασία ως πωλητής για την περιοχή της Στερεάς Ελλάδας



Ζητείται Γεωπόνος από την εταιρεία "ΓΑΒΡΙΗΛ ΕΠΕ" για εργασία ως πωλητής για την περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.

Απαραίτητα προσόντα:
  • 3 - 4 έτη προϋπηρεσία στην πώληση γεωργικών εφοδίων, άνεση στην επικοινωνία, οργανωτικός και με αυτοδέσμευση στους στόχους, χρήση Η/Υ, άδεια οδήγησης ΙΧΕ, γνώση Αγγλικών.
Προσφέρεται: Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών.

Αποστολή βιογραφικών:
  • fax: 210-9373773 - 2
  • e-mail: gavrield@otenet.gr
Πηγή: xe.gr


Το κόκκινο ρυγχωτό σκαθάρι των φοινικοειδών (ρυγχοφόρος)-VIDEO