Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Γάλα και βιοντίζελ στο ίδιο βυτίο



Επιτήδειοι μεταφέρουν γάλα, λάδι, χυμούς και άλλα υγρά τρόφιμα με βυτιοφόρα στα οποία είχε προηγουμένως φορτωθεί βιοντίζελ, επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ.

Ζητούνται πωλητές για φωτοβολταικά


Ζητούνται πωλητές
για φωτοβολταϊκά συστήματα σε όλη την Ελλάδα.
Αποδοχές ανάλογες με  την απόδοση!!!


ΓΕΩΡΥΘΜΙΚΗ Α.Τ.Ε.
ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 170, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, 17341
ΤΗΛ.: 210 9322234
FAX:  210 9359210
e-mail: info@georythmiki.gr

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Προωθείται νομοθετική ρύθμιση με την οποία αναγνωρίζονται τα πτυχία των γεωπόνων ως master


Προς επίλυση βαίνει ένα πάγιο αίτημα των γεωπόνων το οποίο αφορά την ισοτιμία των πτυχίων με master. Αυτό έκανε γνωστό Στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, κ. Σπύρος Μάμαλης. «Γίνεται επιτέλους δεκτό ένα πάγιο αίτημα μας, να αναγνωριστούν ως master τα διπλώματά μας. Ο γεωτεχνικός κόσμος πάντα ζητούσε τα πτυχία μας τα οποία είναι πενταετούς διάρκειας να αναγνωρίζονται ως master. Αυτή την στιγμή κατατίθεται τροπολογία στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, με το οποίο μας αναγνωρίζεται αυτό το δικαίωμα», μας αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μάμαλης. Και προσθέτει: «Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την αναβάθμιση των πτυχίων μας και θα ισχύσει από την ημέρα που θα ψηφιστεί ο νόμος».
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των άλλων αυτή η εξέλιξη αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στις αποδοχές των γεωπόνων που εργάζονται στο δημόσιο. Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι γεωπόνοι είχαν εγείρει πολλές φορές το θέμα όμως η απάντηση από το υπουργείο Παιδείας ήταν πάντα αρνητική.
Για μια πολύ θετική εξέλιξη η οποία ικανοποιεί ένα αίτημα πολλών ετών κάνει λόγο στον ΑγροΤύπο ο αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, κ. Επαμεινώνδας Παπλωματάς. «Είναι μια εξέλιξη που το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο μαζί με το Πολυτεχνείο περιμένουν χρόνια. Φυσικά και το βλέπουμε θετικά και φυσικά θα πρέπει να αναγνωριστεί το πτυχίο ως master για σχολές που είναι συνεχούς πενταετούς φοιτήσεως. Ωστόσο, περιμένουνε τις λεπτομέρειες», τονίζει ο κ. Παπλωματάς.
Για το θέμα ο ΑγροΤύπος επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ), κ. Νίκο Κακαβά ο οποίος μας δήλωσε: «Περιμένουμε να δούμε αν αυτό θα ισχύσει για αυτούς που μπαίνουν από εδώ και πέρα ή και για τους υπάρχοντες. Είναι πάντως ένα χρόνιο αίτημά μας και αν τελικά αναγνωριστεί θα είναι μια πολύ θετική εξέλιξη».

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Πρόγραμμα eurofresh για τον Ν . Άρτας και άλλους 5 νομούς

http://paradoxite.com/gallery/images/EuroFresh_thumb-440x240.jpg
Η Άρτα είναι ένας από τους 6 νομούς στην Ελλάδα που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης “Eurofresh Fruits – προώθηση φρέσκων φρούτων (κεράσι, ακτινίδιο, πορτοκάλι, επιτραπέζια σταφύλια) στη Ρωσία, Ουκρανία και Κίνα».


Σύμφωνα και με την πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν οι νομοί Πέλλας, Πιερίας, Βοιωτίας, Άρτας, Κορινθίας και Χανίων. Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος θα υποβάλει πρόγραμμα για την προώθηση συγκεκριμένων φρέσκων φρούτων υψηλής σημασίας για τις εθνικές και τοπικές επιχειρήσεις – μέλη των Επιμελητηρίων των παραπάνω Νομών και ζήτησε την έγκριση και τη θετική τους απόφαση για την υποστήριξη με όλα τα μέσα της σχετικής πρωτοβουλίας της ΚΕΕΕ.

17η Γεωργική – Κτηνοτροφική έκθεση (Γιορτή Βαμβακιού) στη Δράμα

στο Φωτολίβος Δράμας, κοντά στην Προσοτσάνη, από 26-28 Αύγουστου 2011. Διοργάνωση: Δήμος Προσοτσάνης.

Στόχος των διοργανωτών είναι να γίνει σε Περιφερειακό επίπεδο μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα. Οι εκθέτες θα είναι περίπου 70 και όχι μόνο από την Δράμα αλλά από ολόκληρη την Περιφέρεια μας και άλλα σημεία της χώρας. Το τριήμερο θα γίνουν παρουσιάσεις από εξειδικευμένες εταιρείες στον αγροτικό τομέα που αφορούν θέματα που απασχολούν το αγροκτηνοτροφικό πληθυσμό . Κάθε χρόνο την έκθεση επισκέπτονται πάνω από 3.000 επισκέπτες και αυτή την χρόνιά με την εφαρμογή του Καλλικράτη και με την βοήθεια της Περιφέρειας θα δωθεί ακόμα μεγαλύτερη αίγλη αλλά και θετικό αποτέλεσμα τόσο στους επισκέπτες όσο και στους συμμετέχοντες και θα αναβαθμιστεί η Έκθεση σε μια από της βασικές εκθέσεις της Περιφέρειας για το συγκεκριμένο τομέα.


Περισσότερες Πληροφορίες: Δήμος Προσοτσάνης-Δημοτικό Διαμέρισμα Φωτολίβους, Μ.Aλεξαντρου1 TK:66034.
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 25213-52516, 25213-52500, 25213-52504 και φαξ: 25210-93872.

Video Συνέντευξη Ν. Κακαβά, προέδρου ΠΟΓΕΔΥ

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Έγκριση δύο θέσεων Γεωπόνων στο Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιώς (ΑΣΕΠ)

Εγκρίθηκαν από τον ΑΣΕΠ δύο θέσεις εργασίας ειδικότητας ΠΕ Γεωπόνων στο Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιώς.
  • Κλάδος / Ειδικότητα: Γεωπόνων (1), Γεωπόνων Φυτικής Παραγωγής (1)
  • Κατηγορία: ΠΕ
  • Θέσεις: 2
  • Φορέας: Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιώς
  • Αριθμός ανακοίνωσης ΣΟΧ: 1/2011 15633/11-8-2011
  • Πληροφορίες: 2104000219
Έγκριση ΑΣΕΠ: 11-08-2011

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Τα αρωματικά φυτά σε ημερίδα στην Ορεστιάδα

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Αρωματικά Φυτά – Ένας άλλος δρόμος για τη Γεωργία» πραγματοποιείται την Κυριακή 21 Αυγούστου, από τις 10:30 π.μ. - 12:30 μ.μ, στην Αίθουσα ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ, στο Ορμένιο Δήμου Ορεστιάδας, σε μια διοργάνωση του Κέντρου Τεκμηρίωσης Προβολής και Δημοσιότητας "ΒΟΡΕΑΣ" και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ε.Α.Σ.) Ορεστιάδας. Θα μιλήσουν οι :
1) Μόσχος Πολυσίου – καθηγητής Χημείας, πρώην αντιπρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
2) Αθανάσιος Κουτουκίδης – γεωπόνος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ Ορεστιάδας)
Συντονίζει ο δημοσιογράφος και περιφερειακός σύμβουλος Σταύρος Παπαθανάκης
Μετά την ολοκλήρωσή της εκδήλωσης θα υπάρχει μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα που θα προσφέρει ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Τριγώνου «ΓΑΙΑ» Αναστασία Χαβιαρά.

6 Γεωπόνοι ως εποχικό προσωπικό στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Την πρόσληψη 6 Γεωπόνων ως εποχικό προσωπικό, ανακοίνωσε η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε. Εργοστάσιο Πλατέος.
  • Κατηγορία: ΠΕ Γεωπόνου
  • Θέσεις: 6 (Έξι). Αναλυτικότερα: 1 για Κ.Σ Κατερίνης, 1 για Κ.Σ. Μαυροδενδρίου Κοζάνης, 1 για Κ.Σ. Πτολεμαΐδας, 1 για Κ.Σ. Λάρισας, 1 για Κ.Σ. Ξε. Νερού Φλώρινας
  • Φορέας: Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε. Εργοστάσιο Πλατέος
  • Αριθμός Ανακοίνωσης ΣΟΧ: 2/2011 1486/5-8-2011
  • Πληροφορίες: 2333068200

Συνάντηση Νέων Αγροτών Ροδόπης

Συνάντηση – Συζήτηση θα έχουν οι Νέοι Αγρότες Ροδόπης με θέμα :

Κοινή Αγροτική Πολιτική & Πολυαπασχόληση 

 Δευτέρα , 3 Σεπτεμβρίου , ώρα 8.30 μμ

Κομοτηνή, Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ ( πρώην ΚΕΓΕ)