Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Π ρ ό σ κ λ η σ η!!!

Tο Κέντρο «Δήμητρα» Κομοτηνής , στα πλαίσια των προσπαθειών του για ενημέρωση των ενδιαφερομένων , με στόχο την αξιοποίηση των συγκριτικών  πλεονεκτημάτων της περιοχής μας , οργανώνει την πραγματοποίηση των παρακάτω ενημερωτικών εκδηλώσεων  και σας προσκαλεί να τις παρακολουθήσετε :

1.Καλλιέργεια Στέβιας
Εισηγητής θα είναι ο καθηγητής Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας κ. Π. Λόλας .
Το Φυτό Στέβια είναι ένα είδος πολυετές , πολύκλαδο και ποώδες που καλλιεργείται σε πολλές χώρες του κόσμου για τις μοναδικές γλυκαντικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Η καλλιέργειά της μοιάζει πάρα πολύ με την καλλιέργεια του καπνού ως προς τις εδαφοκλιματικές συνθήκες , την περίοδο και τις τεχνικές καλλιέργειας .   Από τη Στέβια παράγεται η φυσική γλυκαντική ουσία στεβιοσίδη που είναι 300 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη , χωρίς τα προβλήματά της στην υγεία μας  και με σχεδόν μηδέν  θερμίδες – χρησιμοποιείται σαν υποκατάστατο της ζάχαρης , συμπλήρωμα διατροφής και δίαιτας .
Μετά από πολυετή πειράματα και έρευνα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας , με Ομάδες Καπνοπαραγωγών και το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικών Ερευνών ( ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε) προέκυψαν ενθαρρυντικά στοιχεία ως προς την δυνατότητα να αντικαταστήσει την καλλιέργεια του καπνού , εξασφαλίζοντας το ίδιο εισόδημα στην αγροτική οικογένεια .
Στόχος της προσπάθειάς μας είναι να παρουσιασθούν υπεύθυνα και τεκμηριωμένα στοιχεία για την συγκεκριμένη καλλιέργεια , επειδή για την  περιοχή μας παρουσιάζει  σημαντικό ενδιαφέρον , δεδομένων των μεγάλων εκτάσεων που καλλιεργούνται με καπνό αλλά και της αναζήτησης  σοβαρών εναλλακτικών  λύσεων  .
Ημερομηνία διεξαγωγής  Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010 ώρα 16.00
Τόπος-χώρος υλοποίησης Κομοτηνή – Κέντρο «Δήμητρα» Κομοτηνής

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ– ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ – ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ » Θεσσαλονίκη, 3,4 & 5/12/2010 (25ώρες)

Αξιότιμες /οι   Κυρίες /οι,

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο επιστήμονα που ασχολείται  ή επιθυμεί να ασχοληθεί επαγγελματικά, με το αντικείμενο των απεντομώσεων, των μυοκτονιών, των απολυμάνσεων και την αντιμετώπιση επιβλαβών οργανισμών στους κατοικημένους χώρους. Η εκπαίδευση στη θεωρία και στις σύγχρονες Τεχνικές Εφαρμογές, έχει σκοπό να προσφέρει βασικές και εξειδικευμένες γνώσεις στα σχετικά αντικείμενα, με στόχο την άμεση εφαρμογή των γνώσεων αυτών στην πράξη.

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Παρουσίαση Εδαφολογικού Χάρτη Αν. Μακεδονίας & Θράκης

στις 3/11/2010 και ώρα 12.00 στο χώρο του ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ Κομοτηνής

Η πλήρης περιγραφή του τίτλου του έργου είναι: «Καταγραφή των θρεπτικών στοιχείων των βαρέων μετάλλων και των υδροδυναμικών ιδιοτήτων των εδαφών για την ορθολογική χρήση λιπασμάτων και νερού και την παραγωγή προϊόντων ασφαλείας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης». Που υλοποιήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νικης (εδαφολογικό εργαστήριο, δ/ντης Νικ. Μισοπολινός) μέσα από κοινοτικό πρόγραμμα την ευθύνη της εκτέλεσης του οποίου είχε η Διεύθυνση Γεωργικής Ανάπτυξης Α.Μ.Θ.