Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κ. Θ.Α.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟ 18/10/2010 ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙΣΑ ΗΔΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κ. Σ.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Κύριοι Συνάδελφοι,

λέγεται πολλές φορές (και είναι αλήθεια) ότι η μισή αλήθεια είναι απείρως χειρότερη από το ψέμα. Προκειμένου, λοιπόν να μην δημιουργούνται εντυπώσεις από την πρόσφατη επιστολή του συναδέλφου κ. Στ. Διαμαντόπουλου, η πραγματικότητα είναι η εξής:

1. Τα πρακτικά του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. δεν επικυρώνονται για έναν και μοναδικό λόγο. Γιατί η υπηρεσία του επιμελητηρίου (με την κάλυψη μελών του Δ.Σ., στα οποία περιλαμβάνεται και ο συντάκτης της συγκεκριμένης επιστολής) παρανομεί και δεν εφαρμόζει τον νόμο. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Ομοίως ξεκάθαρες είναι και οι ευθύνες για τους παρανομούντες τόσο για το ζήτημα των πρακτικών, όσο και για τις συνέπειες που προκαλούνται σε όλους τους τομείς της λειτουργίας του επιμελητηρίου.  Είναι αληθινά θλιβερό, ότι αυτοί που μοχθούν για την παραίτησή μου, χρησιμοποιούν ως μέσο πίεσης την υπηρεσία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., ενθαρύνοντας κάθε μορφή ανυπακοής και επιχαίροντας για την παράλυση της. Είναι, επίσης, αληθινά ντροπή να εμφανίζονται στην συνέχεια ότι κόπτονται για την έγκαιρη διεξαγωγή των εκλογών κατηγορώντας εμένα, αντί τον εαυτό τους.

2. Θυμίζω ότι εγώ πρώτος έθεσα το ζήτημα της άμεσης (ακόμη και με νομοθετική ρύθμιση) προκύρηξης των εκλογών και παραμένω υποστηρικτής της άποψης αυτής για τους λόγους που έχω αναλύσει και δημοσιοποιήσει από το καλοκαίρι. Τότε που ο συντάκτης της επιστολής αγωνίζονταν μαζί με άλλους να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο ότι οι εκλογές δεν θα γίνονταν παρά τον Απρίλιο του 2011, όταν υποστήριζε ότι η υπηρεσία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει νωρίτερα και τότε που τελικά "σκοτώθηκε" να αναλάβει να "συντονίσει" την υπηρεσία για τον σκοπό αυτό, όπως περιγράφει στην επιστολή του.

3. Θυμίζω ότι εγώ εισηγήθηκα και αγωνίστηκα για να ψηφιστούν από το ΔΣ οι βελτιώσεις της εκλογικής διαδικασίας, εισάγοντας την δικαστική εγγύηση του αδιαβλήτου των εκλογών και άλλες ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό τους (Θέμα: 9ο, 30 / 3/ 2010 λήψη απόφασης μετά από την συγκρότηση ειδικής Ο.Ε., η οποία μελέτησε και εισηγήθηκε το θέμα). Έτσι καταρτίστηκε πλήρες Σ/ Ν με εισηγητική έκθεση για τις τροποποιήσεις αυτές της εκλογικής διαδικασίας και κατατέθηκε στο Υ.Α.Α.Τ. αλλά εκεί "κόλλησαν" οι προσπάθειες μου και δεν "ξεκολούν" χωρίς αυτό να στεναχωρεί καθόλου τον συντάκτη της εν λόγω επιστολής και πολύ περισσότερο χωρίς να στεναχωρούνται τα μέλη εκείνα του Δ.Σ. που "έχουν τις προσβάσεις" στην σημερινή πολιτική ηγεσία.

4. Θυμίζω ότι εγώ για πρώτη φορά κατέθεσα στο Δ.Σ. την πρόταση για την προώθηση της απλής αναλογικής που πολλές φορές πριν είχε αποφασίσει η Γ.Σ. των Αντιπροσώπων (κωφεύοντως του Δ.Σ.) για να βρεθώ αντιμέτωπος με αυτούς τελικά κατώρθωσαν να μπλοκάρουν και να "στραγγαλίσουν" την λειτουργία της σχετικής Ομάδας Εργασίας (Θέμα: 8ο , 30 / 3 / 2010). Γιατί άραγε δεν θίγεται η δημοκρατική ευαισθησία του συντάκτη της επιστολής από τον "ενταφιασμό" αυτού του μεγάλου ζητήματος για τον εκδημοκρατισμό του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και τις καταγγελίες που ήδη υπάρχουν για το θέμα αυτό. Είναι τυχαίο ότι αυτοί που "βολεύονται" με τις σημερινές εκλογικές διαδικασίες και το σημερινό εκλογικό σύστημα με πολεμούν με κάθε τρόπο ;;;

5. Θυμίζω σε κάθε περίπτωση δεν περιλαμβάνομαι μεταξύ εκείνων των γνωστών μελών του Δ.Σ., τα οποία κατά την προηγούμενη θητεία τους παρέτειναν παράνομα την θητεία τους για έναν περίπου χρόνο, με Υ.Α., την οποία μάλιστα ο τότε Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. προσέβαλε στο Σ.Τ.Ε. και στην συνέχεια προχώρησαν στην "κάλυψη" της μεθόδευσης αυτής με άρθρο νόμου...

Αυτά επί του παρόντος.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Θεόδωρος Α. Μαρκόπουλος

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Την αναγνώριση του σουτζούκ λουκούμ ως ΠΟΠ θέλουν οι ζαχαροπλάστες της Κομοτηνής

Την Άνοιξη του 2011 επιδιώκει το σωματείο ζαχαροπλαστών Κομοτηνής να είναι έτοιμος ο φάκελος για την αναγνώριση του μοναδικού -στο είδος του- παραδοσιακού γλυκού της θρακικής πόλης, του σουτζούκ λουκούμ, ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ). Όπως είπε ο πρόεδρος του σωματείου ζαχαροπλαστών Κομοτηνής και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών κι Εμπορικών Σωματείων νομού Ροδόπης, Μιχάλης Βεζυριαννίδης, ήδη, το σωματείο αναζητά το φορέα (πανεπιστήμιο, μη κυβερνητικές οργανώσεις ή άλλους φορείς), μέσω του οποίου θα καταθέσει τη σχετική πρόταση, για να προχωρήσει η σύνταξη του αιτήματος και η προετοιμασία του φακέλου.

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Αγρότης μόνος, ψάχνει…"

Δείτε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στις 23:00 στη ΝΕΤ
Γιατί η Ελλάδα μια γεωργική χώρα δεν παράγει πια γεωργικά προϊόντα; Γιατί ένας καλλιεργεί και δέκα μεταπωλούν; Γιατί ένα γεωργικό προϊόν καταλήγει έως και δέκα φορές πιο ακριβό στον καταναλωτή; Γιατί ....
τα τρακτέρ είναι πλέον πιο γνωστά από τα μπλόκα και όχι από το όργωμα;

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας  Ροδόπης χαιρετίζει και στηρίζει την πρωτοβουλία του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών του Μικρού Κρανοβουνίου Ροδόπης για την διοργάνωση «Γιορτής Φθινοπώρου» με τοπικά προϊόντα εποχής .
Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 11.30 π.μ. στην πλατεία του οικισμού .

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

«Στοιχεία τεχνογνωσίας για την εκτροφή σαλιγκαριών»


Aπό το Κέντρο «Δήμητρα» Κομοτηνής ανακοινώνεται ότι στις 7 Οκτωβρίου 2010 στις 9,00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις μας ενημερωτική συνάντηση με θέμα :

 «Στοιχεία τεχνογνωσίας για την εκτροφή σαλιγκαριών»

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η ολόπλευρη παρουσίαση του θέματος από τεχνικής πλευράς καθώς και η παρουσίαση των προοπτικών του κλάδου , ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να σχηματίσουν τεκμηριωμένη άποψη προκειμένου να προχωρήσουν σε αποφάσεις
Αναλόγως του ενδιαφέροντος στο άμεσο μέλλον μπορεί να προγραμματισθούν συγκεκριμένα  προγράμματα κατάρτισης .

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα
2531082019  -  2531022121  -  69744336775  όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες .











          

         

                                                                                        




Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ


Νόμος 3869/2010

«Ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και άλλες διατάξεις».





Η Ένωση Καταναλωτών Ροδόπης και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής
συνδιοργανώνουν την προσεχή
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 στις 07:00 μ.μ.
στην αίθουσα συνεδριάσεων “ΦΙΛΙΠΠΟΣ”
ενημερωτική εκδήλωση που αφορά τα
Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά

 Επιτρέψτε, με την παρουσία σας,
να απαντήσουμε στις απορίες σας.

Κύριος Ομιλητής:
Πασχαλίδης Γιώργος, Οικονομολόγος (ΕΝ.ΚΑ. ΚΑΒΑΛΑΣ)