Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ημερίδα για τη νέα ΚΑΠ και το Μέλλον της Ελληνικής Γεωργίας

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Α.Ε, σε συνδιοργάνωση με το Γραφείο Διασύνδεσης του Δ.Π.Θ. και με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ξάνθης, του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και του Τμήματος Δασολογίας του Δ.Π.Θ, σας προσκαλεί στην Ενημερωτική Εκδήλωση – Ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Μαΐου, στις 10 το πρωί, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δ.Π.Θ στην Ορεστιάδα, στα πλαίσια της ενημερωτικής εκστρατείας που έχει εγκριθεί και συγχρηματοδοτηθεί από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου της Ε.Ε., με τίτλο:
«Η Νέα ΚΑΠ και το Μέλλον της Ελληνικής Γεωργίας. Δυνατότητες Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών Επενδυτικών Προγραμμάτων. Τρόποι Διαχείρισης Εναλλακτικών Καλλιεργειών»

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

3η Πανελλήνια Εαρινή συνάντηση Μανιταρόφιλων

Θα πραγματοποιηθεί η 3η Πανελλήνια Εαρινή συνάντηση
Μανιταρόφιλων στο Νεστόριο Καστοριάς, από τις 30 Απριλίου έως και 2
Μάιου 2010.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Α.Π.Θ.

Έχουν ανακοινωθεί τα μεταπτυχιακά
προγράμματα της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου
Θεσσαλονίκης.
Υποβολή αιτήσεων έως και 31 Μαΐου 2010.

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας

Στο Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ροδόπης μπορούν να συμμετέχουν αγρότες παραγωγοί πιστοποιημένων τοπικών αγροτικών προϊόντων, μεταποιητές ή παραγωγοί τοπικών προϊόντων (τρόφιμα ή τεχνήματα), παροχείς τοπικών υπηρεσιών (ξενώνες, ταβέρνες, καφενεία, ξεναγήσεις, μεταφορείς κλπ), πολιτιστικοί φορείς, μουσεία, συνεταιρισμοί, δίκτυα, ομάδες, συλλογικές δομές κλπ πάντα με τα χαρακτηριστικά της τοπικής ταυτότητας της Ροδόπης.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν να γίνουν ευρύτερα κατανοητές και γνωστές οι δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, στην προώθηση της τοπικής ταυτότητας με τα τοπικά αγροτικά προϊόντα, τις παραδοσιακές συνταγές, τις υπηρεσίες τουρισμού ποιότητας, την ενσωμάτωση στοιχείων του τοπικού πολιτισμού στις προσφερόμενες υπηρεσίες και στην σταθερότερη οικονομική λειτουργία λόγω της συνεργασίας των τοπικών φορέων.

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ!!!!

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟ E-MAIL ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ!!!!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο


ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΡΟΔΟΠΗΣ
Θέσεις – απόψεις  για συζήτηση
 Το τελευταίο χρονικό διάστημα πυκνώνουν οι εκδηλώσεις που στόχο έχουν την ενημέρωση των αγροτών στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων ή δράσεων . Θεωρούμε ότι οι εκδηλώσεις αυτές κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και συμβάλλουν στον γόνιμο προβληματισμό – που τον έχει ανάγκη ο τόπος μας  για να κινηθεί πιο δυναμικά ο αγροτικός μας τομέας .Ο τόπος μας όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, έχει και δυνάμεις και δυνατότητες, απλά πρέπει να αξιοποιηθούν.  
Ο Γεωπονικός Σύλλογος Ροδόπης καταθέτει θέσεις – απόψεις για συζήτηση,  προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σταθερό πλαίσιο ,που θα  βοηθήσει τον αγροτικό κόσμο να κάνει προσεκτικά βήματα , να αποφύγει λάθη του παρελθόντος -  ώστε μέσα από σωστές αποφάσεις  να προκύψουν θετικά αποτελέσματα .

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΘΕΡΙΝΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ





Θέμα: Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


Το 12ο Θερινό Οικολογικό Πανεπιστήμιο (ΘΟΠ) φιλοξενείται φέτος στην Σαμοθράκη, στα Θέρμα (στην αίθουσα του παλιού δημοτικού σχολείου) και αποτελεί την ιδανικότερη λύση για συνδυασμό επιμόρφωσης υψηλού επιπέδου και διακοπών.  Είναι διαρκείας τριών εβδομάδων και περιλαμβάνει τετράωρα μαθήματα καθημερινά (10.00-14.00), απογευματινές διαλέξεις ανοικτές για το κοινό και επισκέψεις σε σημεία του νησιού με ειδικό ενδιαφέρον.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν μία, δύο ή και τρεις από τις ενότητες που προσφέρονται.  Η διοργάνωση γίνεται υπό την εποπτεία του ΔΙΠΕ (Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών) με την υποστήριξη του Δήμου Σαμοθράκης (http://www.samothraki.gr).

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΑΓΓΕΛΙΑ


Ζητείται Γεωπόνος ΑΕΙ από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης για τον τομέα Ροδόπης με διάρκεια σύμβασης 8 μήνες.
Τη΄2511048700